Dansk supergruppe: Her er 5 elektroniske numre der har inspireret os

Skal du et bagtæppe til din kaffe eller 'musikalsk vanvid'? Koncertaktuelle AV AV AV er vilde med begge dele i pladetasken

Den elektroniske scene stortrives ikke kun på klubber og festivaler, den er også storleverandør til hitlisterne.

Et navn, der lige nu høster opmærksomhed og priser er AV AV AV. Bestående af tre markante skikkelser fra klub- og musikmiljøet leverer ELOQ, Unkwon og Dj Er Du Dum Eller Hvad en effektiv hybrid mellem house og electronica, der både fungerer i tidlige såvel som sene timer.

Men hvad består trioens eget musikalske dna af? I anledning af deres koncert til arrangementet ElectriCity i weekenden i København, guider AV AV AV til nogle af deres ledestjerner:

1. Både til klub eller kaffe

- Jon Hopkins er vores helt, og det her nummer er genialt opbygget. Når du kan lave et nummer, der kan starte en dag med en god kop kaffe og samtidigt fungere på en klub kl. 5 om natten, ved du, at du har fat i noget af det rigtige inden for den genre, vi dyrker.

JON HOPKINS "BREATHE THIS AIR" // EB.TV Live Classics

2. Redder enhver dag

- Perfekt sammensætning, både Nosaj Ting og Chance The Rapper er geniale artister inden for hver deres genre. 'Cold Stares' kan redde enhver dag, hvis man har brug for lidt varme i ørerne.

Nosaj Thing - Cold Stares ft. Chance The Rapper + The O'My's

3. Bristol-legenderne er tilbage

- 'Dead Editors' er et genialt nummer. Massive Attack har altid haft den vildeste lyd, og dette nummer er ingen undtagelse, og når man så smider Roots Manuva ind i legen, kan det kun blive bedre.

Massive Attack Dead Editors 2016

4. Direkte fra Detroit

- 'Thank U 4 Letting Me Be Myself' er et legendarisk track. Vi dyrker meget Detroit-genren i bandet, især fordi to af os har en torsdagsklub, hvor vi spiller alt fra UK garage til Detroit.

Omar S - Thank U 4 Letting Me Be Myself

5. Den elektroniske Jules Verne

- Aphex Twin er den elektroniske musiks svar på Jules Verne, altid tre skridt foran. Vi kan kun bøje os i støvet for dette musikalsk organiserede vanvid, som 'Flim' er et godt eksempel på.

Aphex Twin - Flim

AV AV AV

  • består af ELOQ, Unkwon og Dj Er Du Dum Eller Hvad, der hver især har markeret sig på den danske musikscene.
  • fik prisen for Årets Producer ved musikprisen Steppeulven 2016.
  • Følg dem på Facebook og Soundcloud.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve