De tjener mere end Hollywoods stjerner: Men du kender dem ikke

En række Bollywood-skuespillere er højere betalt end nogle af Hollywoods største navne, ifølge opgørelse fra Forbes. Hvem er stjernerne, der er ukendte i Vesten?

Salman Khan (billedet), Akshay Kumar og Shah Rukh Khan, har hver især over 23 millioner følgere alene på Facebook Leonardo DiCaprio har 17 millioner til sammenligning. (Foto: Hindustan Times © 2015 Hindustan Times)

Indiens superstjerner tjener summer, der giver baghjul til etablerede Hollywood-stjerner såsom Ryan Gosling og Matt Damon.

Det afslører opgørelsen over de mest indtjenende mandlige skuespillere, som finansmagasinet Forbes netop har offentliggjort.

På henholdsvis plads nummer otte, ni og ti ligger tre skuespillere, hvis navne nærmest er ukendte i Vesten.

Men hvem er Salman Khan, Akshay Kumar og Shah Rukh Khan fra Indiens filmindustri, populært kaldet Bollywood?

Vi har benyttet lejligheden til at bede Zeeshan Daanish fra Bollywood-importøren Desiworld Denmark til at anbefale skuespillernes bedste værker.

Akshay Kumar

Siden 1987 har den indisk-fødte canadier været i gang i Bollywood.

Her spillede han karateinstruktør, og siden har karrieren vokset støt for den 49-årige skuespiller, der går for at være en af de mest succesfulde skuespillere i indisk filmhistorie. Akshay Kumar har stiftet produktionsselskaber, skabt et realityshow og ejer et sportshold - ud over stadig at være hovednavn i store filmproduktioner.

Komedien 'Hera Pheri' (2000) er et godt sted at starte, hvis man skal stifte bekendtskab med Kumars alsidige talent, anbefaler Bollywood-ekspert Zeeshan Daanish. Her får en gruppe arbejdsløse venner et opkald fra en kidnapper, og så er fanden løs i Laksegade.

Boblere: 'Housefull' (2010) og 'Rowdy Rathore' (2012).

Nummer 10 på Forbes' liste med 224 millioner kr. indtjent i 2016. Har medvirket i 129 film ifølge IMDB.

Salman Khan

En blanding af Tom Cruise, George Clooney og Charlie Sheen. Sådan har CNN beskrevet en af verdens største filmstjerner.

Med roller i over 117 film har Salman Khan en funklende stjerne på den indiske filmhimmel. Han slog sit navn fast med en række blockbustere, blandt andet en række actionfilm her i 10'erne. Privat er hans person vidt beskrevet i de indiske medier, både i forbindelse med sit forhold til skuespillerkollegaen Aishwarya Rai, men også på grund af en til tider lidt vild opførsel. En ekskæreste har anklaget ham for vold - og han er sigtet for at have kørt dødskørsel.

Hans talent fejler dog intet. Bollywood-ekspert Zeeshan Daanish anbefaler blandt andet 'Hum Aapke Hain Koun' (1994) som en film, der er et af hans bedste øjeblikke.

Boblere: 'Bajrangi Bhaijaan' (2015) og 'Sultan' (2016).

Nummer 9 på Forbes' liste med 233 millioner kr. indtjent 2016. Har medvirket i 117 film ifølge IMDB.

Shah Rukh Khan

Nogle kalder ham for Kongen af Bollywood, andre bare for kong Khan, mens mange bare holder sig til SRK til at beskrive en af de største stjerner i den indiske filmbranche.

51-årige Shah Rukh Khans berømmelse rækker vidt uden for Indiens grænser, og ligesom flere af hans kolleger rækker hans aktiviteter videre end kun at være filmskuespiller.

Han ejer blandt andet et crickethold og turnerer gerne rundt i Asien som performer - og formår stadig at medvirke i 2-3 film om året. Med andre ord er han svær at komme udenom.

'Dilwale Dulhania Le Jayenge' (1995) er et af hans mest skinnende øjeblikke, mener Bollywood-ekspert Zeeshan Daanish.

Boblere: 'Kuch Kuch Hota Hai' (2008) og 'Veer Zaara' (2004).

Nummer 8 på Forbes' liste med en indtjening på 240 millioner kr. i 2016. Har medvirket i 99 film ifølge IMDB.

OBS: Vi skrev tidligere, at Salman Khan står bag hustruvold og dødskørsel. Han er ikke blevet dømt. Beklager.