Den med Justin og dén med hæmoriderne: Her er fire fede julesange, du SKAL have på din jule-playliste

Det danske boyband Page Four afslører deres favoritjulesange.

Det danske boyband Page Four består af Pelle Højer, Stefan Hjort, Jonas Eilskov og Lauritz Emil Christiansen. (© Sony Music)

Fra M.C. Einar til Mariah Carey. Enhver kendt sanger eller musikgruppe med respekt for sig selv har gennem tiden givet efter for den gode julestemning og skrevet deres helt eget julehit.

Det gælder også det danske boyband Page Four.

I sidste måned løftede de sløret for deres helt egen julesang 'Koldt Udenfor' (Klassens Jul), som du også kan opleve i DR Ultras særlige julekalenderudgave af den populære fiktionsserie ’Klassen’, der er målrettet til de større børn.

'Altid held i spil og pakkeleg, men hvad jeg virkelig vil det er at vinde dig/ Baby, det er koldt udenfor/ Laver gaveregn over dig uden stop/Giv mandlen under bordet/Så ved du jeg er scoret', lyder nogle af linierne til nummeret, der byder på masser af kærlighed og julestemning.

Og mens julehyggen så småt er ved at indfinde sig, bad vi Page Fours medlemmer anbefale hver deres yndlingsjulesang, som du skal skynde dig at tilføje til din juleplayliste, nu hvor det er blevet 1. december.

'Jul på Vesterbro' med Anders Matthesen har været et julehit siden det kom frem i 2003 i forbindelse med voksen-julekalenderen af samme navn. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Stefans anbefaling - 'Jul på Vesterbro'

- Jul på Vesterbro er en helt sikker vinder for mig. Jeg er vokset op med julekalenderen, som jeg elskede, da jeg var lille, og sangen vækker hyggelige minder frem om Kefir og pølseboden, siger Stefan.

- Mange vil nok sige, sangen er plat, men jeg synes stadig, den er sjov, fordi den er alt det, en traditionel julesang ikke er: Julen handler om familie, kærlighed og at bruge tid sammen med dem, du elsker allermest, og selvom Jul På Vesterbro går i en diametralt modsat retning og handler om noget så ikke-hyggeligt som hæmorider, nyresvigt og at sniffe coke, så er det alligevel en sikker vej til julestemning hos mig.

Du kan tage til 'Jul på Vesterbo' med Anders Matthesen her.

Den engelske sanger og guitarist Chris Rea står bag juleklassikeren 'Driving Home for Christmas' fra 1984. (Foto: Balazs Mohai © Scanpix)

Jonas' anbefaling 'Driving Home for Christmas'

- Min yndlingsjulesang er Driving Home for Christmas. Det er for det første en virkelig god sang, men derudover har jeg også nogle rigtigt gode minder forbundet med den sang, og derfor tager den førstepladsen hos mig, siger Jonas.

- Da vi startede Page Four tilbage i 2014, indspillede vi tre covernumre for at lære hinandens stemmer at kende, og en af de sange var 'Driving Home For Christmas'. Derfor minder den mig om den jul, hvor vi lige var startet op sammen og vi rendte rundt med store drømme og forventninger til, hvad det nye år ville bringe os.

Lauritz mener, at den bedste version af hans favoritjulesang 'Santa Claus is Comin' To Town' er den, som den canadiske crooner Michael Bublé står bag. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Lauritz' anbefaling - 'Santa Claus is Comin' to Town'

'Santa Claus is Comin' to Town' er den perfekte julesang. Den er med i alle de bedste julefilm, og måske derfor er den garanti for instant julestemning, siger Lauritz.

- Der er også lavet så mange forskellige versioner af sangen, at der er en til enhver lejlighed. Den duer både til julefrokoster, juleaften og i løbet af december, når man prøver at starte julen tidligt derhjemme, siger han.

- Min yndlingsversion må være Michael Bublés, han synger helt vildt godt på den. Det er en ægte klassiker. Faktisk kører hele hans juleplade nonstop hjemme hos mig hele julen.

Justin Bieber er blevet seks år ældre siden han første gang smeltede pigehjerter med julesangen 'Mistletoe'. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Pelles anbefaling - 'Mistletoe'

Mistletoe med Justin Bieber er min yndlingsjulesang. Selvom den er af nyere dato, er den trods alt fra min ungdom, og den får mig til at tænke tilbage på min gymnasietid og de mange timer i musikstudie 3 sammen med min gode ven, Jeppe London, der også producerer for os i dag, siger Pelle.

- Vi brugte lange aftener efter skoletid på sangskrivning og –træning, og netop Mistletoe brugte vi meget tid på at lære, fordi vi skulle spille den til en julekoncert. Koncerten gik rigtig godt, og aftenen blev sluttet af med gløgg og klejner hos min mor, så den sang minder mig om en dejlig aften, lige inden en længe ventet juleferie i gymnasiet.

Facebook
Twitter