Derfor er Pilou Asbæk vild med gakket komedieserie

Hvad optager skuespilleren Pilou Asbæk, når han ikke er i rollen som blodtørstig pirat-psykopat i 'Game of Thrones'?

'Unbreakable Kimmy Schmidt' er ifølge den danske skuespiller et svendstykke i komisk timing.

Han er et godt bud på den næste store skurk i 'Game of Thrones' i form af karakteren Euron Greyjoy, der ingen midler skyr for at få tronen.

Manden 'inden i' piraten, Pilou Asbæk, er et af dansk films helt store håb lige nu - og på filmsiden IMDB er han det tiende mest søgte navn blandt herrerne.

Men hvad kobler stjernen selv af med, når han ikke underholder i en af verdens største tv-serier hver mandag? Vi har fanget ham til en snak om, hvad der optager ham lige nu af podcasts og tv.

Unbreakable Kimmy Schmidt

I sitcom'en møder vi Kimmy, der kæmper sig igennem tilværelsen i New York efter at være blevet befriet fra en dommedagskult i Indiana. Den prisbelønnede serie har en perlerække af amerikanske komikere og skuespillere, blandt andre Jon Hamm, som spiller Don Draper i 'Mad Men':

- Det, synes jeg, er sjovt. Det er en serie på Netflix, som er lavet af Tina Fey. Den er helt vildt velskrevet og gak, og så kører den i så højt et energiniveau. Det er et svendestykke i komisk timing og levering af replikker, siger Pilou Asbæk.

Sitcom. 3 sæsoner er tilgængelige hos Netflix.

Grand Designs

I Channel 4-programserien bliver man præsenteret for nogle vilde, ambitiøse - og ofte meget overraskende - byggeprojekter i Storbritannien:

- Jeg kan godt kan lide design og folk, der tænker ud af boksen. Også dem, der forsøger at lave de storslåede episke projekter, som nogle gange er dømt til at fejle, men hvor det alligevel lykkedes. Det, synes jeg, er smukt, og det minder mig om min familie, siger skuespilleren, som er vokset på med kunst i sine forældres galleri.

Dokumentarserie. Grand Design (1999).

Serial

Podcast-formatet blev for alvor sat på landkortet, da 'Serial' landede. Her træder værten, Sarah Koenig, ned i øjenhøjde og introducerer lytteren til en amerikanske mordgåde, der ligner et justitsmord:

- Jeg elsker true crime-genren og særligt 'Serial'. Jeg synes, det er pissespændende, at virkeligheden gang på gang på gang på gang overgår fantasien.

- Jeg er også vild med ’The Keepers’, ’Making a Murderer’ og ’Forensic’ fra samme genre.

Podcast. 'Serial' er tilgængelig på Itunes og Serials hjemmeside.