Det er afgjort! 5 grunde til at Justin Timberlake har lavet årets sommerhit

I fredags udkom sæsonens superhit, spørger man P7 MIX' musikekspert. En masse trolde, en svensker og "Dance!" sunget 42 gange er en del af opskriften.

I fredags udgav Justin Timberlake et nyt nummer for første gang i tre år - og det ser ud til at blive et vaskeægte super-sommerhit (Foto: YouTube)

Hvad gør et godt sommerhit?

Ét år gav Daft Punk og Pharrell os forhåbninger til natten på "Get Lucky". Major Lazer og MØ bed sig fast i alles ører med "Lean On" og en musikvideo, der forenede Bollywood-æstetik med det afhængighedsskabende omkvæd.

I år er det hverken robotter eller kulørte klubveteraner, der får lov at erobre sommerens store soundtrack, men derimod en gammel kending - hvis man spørger P7 MIX-vært Sandie Westh. I fredags udgav Justin Timberlake sin nye single "Can’t Stop The Feeling". Sandie Westh udråber nummeret til at blive årets sommerhit - af disse grunde:

1. Produceren kender din smag bedre end du selv gør

- For det første, så vender Justin Timberlake hjem til sine rødder på 'Can’t Stop The Feeling'. Den er nemlig skrevet og produceret af blandt andre Max Martin. Manden, der producerede og skrev for boybandet NSYNC, hvor Justin Timberlake trådte sine første popstjernesko - og som senest har givet Taylor Swift og The Weeknds kæmpehits.

Max Martin er et sikkert kort, i Billboards historie er det kun Paul McCartney og John Lennon, der har flere førstepladser, end den svenske producer (21 styk). NSYNCs 'It's Gonna Be Me' et godt eksempel på hans magi.

2. Den gør dig 'Happy'

- I sommeren 2014 var der én sang, ingen af os kunne undslippe. Hvad enten vi tændte for radioen derhjemme, gik en tur i byen eller cyklede en tur til stranden, så var den der: Pharrell Williams' 'Happy'.

Den var ubetinget et af de absolut største sommerhits det år, og jeg vurderer, at 'Can’t Stop The Feeling' har potentialet til at blive det samme i år. Både 'Happy' og 'Can’t Stop The Feeling' er skrevet til animationsfilm, deres videoer er begge to fyldt med dansende mennesker, og så har de begge to danseinviterende beats. Se selv her.

3. Forbered dig på Timberlake-effekten

- Vi har ventet tre år på at vores tidligere yndlings-boybandmedlem udgav nyt, og nu har han givet os, hvad vi har ventet på. Justin er bundmusikalsk, hvilket gør ham virkelig alsidig. Han kan lave musik, der får pigerne til at dåne, og musik, der giver os alle sammen lyst til at danse og synge.

Jeg tror dog, det er vigtigt, når man hører 'Can’t Stop The Feeling', at man tænker den som en del af en animationsfilm fra Dreamworks, og at han netop har forsøgt at fange den her stemning af små nuttede animationsfigurer. Stemningen gør så til gengæld også, at den passer perfekt til en glad, sen sommernat.

4. Kongen af Pop ville være stolt

- Justin Timberlake har uden tvivl skævet til Michael Jackson på det her discoprægede nummer og helt ærligt: Hvem elsker ikke Michael Jackson og disco?

'Can’t Stop The Feeling' er en gennemsyret disco-popsang, der kan gøre selv den mest bedrøvede sjæl glad, og så er det i øvrigt ikke første gang, at Justin Timberlake skæver til Michael Jackson. Det gjorde han også i 2014, hvor han indspillede duetten 'Love Never Felt So Good' med netop Michael Jackson, som blev et kæmpe hit.

5. Du kan ikke sidde stille

- På 'Can’t Stop The Feeling' har Justin solskin i lommen, den gode sang i fødderne, knips i fingrene og så bliver 'dance' sunget 42 gange på nummeret, hvilket nærmest er det ultimative incitament til at ryste skinkerne. Jeg forudser, at du kommer til netop dét hele sommeren.

Justin Timberlake er tilbage, og han har taget lyden af sommer med sig.

  • Sandie Wesths pophjerte banker benhårdt for Michael Jackson, Take That og Whitney Houston.

  • P7 MIX-værtens mener ikke, at man kan skamme sig over noget musik, man hører

Facebook
Twitter