Du kan stadig nå det: 5 originale festivaler du (måske) ikke kender

Det myldrer med spændende og budgetvenlige festivaler rundt omkring i Danmark. Vi guider til fem fede alternativer til sommerens store festivaler.

Der er masser af gode koncerter i vente i festival-Danmarks underskov. Her er det Bisse, der blandt andet spiller på Alive Festival i Thisted. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2017) (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Torben Christensen)

Festivalsæsonen er skudt i gang – og du kan vælge imellem over 200 forskellige festivaler indenfor stort set alt!

Du kender formegentlig til de største – fra Grøn Koncert til Roskilde Festival. Fra Copenhell til Northside. Fra Smukfest til Tinderbox.

Men i alle afkroge af Danmark, er der perler af små spirende festivaler, der alle har et unikt aftryk – hvad enten det er gourmetmad, avantgarde musik eller en badesø!

Apple Flower Festival (27-28. maj)

Tag færgen fra Bandholm på nordsiden af Lolland. Cykl hen over Askø over dæmningen til æbleplantagen på Lilleø, og du er havnet i forårets lille paradis. Der er dækket op med hvide duge og kandelaber under æbletræerne, der lige er sprunget ud, og maden sørger Claus Meyers uendelige entourage af klassekokke fra de bedste restauranter for.

Musikken er en blanding af livebands og DJ’s, der sørger for musikken til forårets stemning, alt i mens der bliver lavet skattejagt, højtlæsning og andre aktiviteter skræddersyet for børnene.

Festivalen startede i 2011, og har på deres blomsterbedækkede ladvogn, de bruger som scene, blandt andet præsenteret Pernille Rosendahl, Wafande og The National – sidstnævnte som en komplet overraskelse. Mad, drikke og musik i én og samme billet.

Lilleø. Oplev blandt andet: Hess Is More, Master Fatman, Humørekspressen, mfl. Publikumsantal: Ca. 600.

Badesøen (29. juli)

I et samarbejde med kræfterne bag radioen The Lake, spillestedet Forbrændingen og Mercedes-Benz' kulturlaboratorie Prxjects, bliver friluftsbadet Badesøen indtaget af bands og publikummer til en én-dages-festival.

Den første af sin slags i år, hvor turen i vandrutsjebanen og langs poolkanten kan kombineres med musik fra et meget varieret line-up. Arrangørerne lover små overraskelser, minikoncerter og man kan følge med i hvordan en live radiosending bliver til, da The Lake sender imellem koncerterne.

Festivalen foregår hvor sommeren forhåbentlig er på sit højeste, så der er lagt op til en kulturel solskinstur ud af byen – bare 17.5 kilometer fra Rådhuspladsen i København.

Albertslund. Oplev blandt andet: The Savage Rose, Skammens Vogn, Peter Broderick. Mfl. Publikumsantal: Ca. 1.000

Avernax (11-12. august)

En lille flok eksilfynboer, nu bosat i Aarhus og København, har sat sig for at hive storbyfolket ud af asfaltjunglen og sætte dem på græs.

Idylliske Avernakø er destinationen, hvor der bliver budt på mad, drikke og musik – i en all-inclusive-pakke. Musikken bliver hevet ud af den danske rock- og popskuffe. Maden bliver nærmest hevet op ad jorden, alt imens du lader bilen stå på fastlandet og tager din oppakning på cyklen.

Teltet slår du op lige ved Munke Strand – så morgendukkerten er reddet! Børn er velkomne og der er også en model til dig, der ikke drikker alkohol.

Avernakø. Oplev blandt andet: Niels Skousen, Fribytterdrømme, Blondage, m.fl. Publikumsantal: Ca. 500.

Alive (17-19. august)

I det grønne område Christiansgave og Plantagehuset ligger festivalpladsen, der hvert år bliver besøgt af alle unge fra Thisted – også dem, der er rejst fra byen.

De kommer ’hjem’ til Thisted og har taget deres venner fra København, Aalborg eller Aarhus med. Tidligere har festivalen bla. foregået i en baggård til Plantagehuset – men da det står overfor en renovering, bliver lokationen rykket lidt rundt i området.

Har et solidt fokus på ny dansk musik og siden starten i 2009 præsenteret WhoMadeWho, Minds of 99, The Raveonettes og Benal.

Thisted. Oplev blandt andet: Bisse, Katinka, Lowly, Allan Olsen, mfl. Publikumsantal: Ca. 1.000.

Phono Festival (12-14. oktober)

Festivalsæsonen slutter i Odense, med en dedikeret nichefestival, der dykker ned i en elektronisk verden, hvor der både er plads til at danse og nørde med klang- og støjflader.

Siden 2006 har arrangørgruppen kredset for et meget selektivt publikum, med danske og udenlandske navne, der kan være eksperimenterende og støjende – og samtidig lave en ekstraordinær fest.

Phono Festival har hold til i nedlagte fabriksbygninger omkring havnen i den fynske hovedstad og har tidligere haft navne som The Field, Stereo Total, Mouse on Mars og sidste års scoop: Moritz von Oswald Trio ft. Tony Allen & Max Loderbauer.

Odense. Oplev blandt andet: Oliver Coates, Plaid, Yalla, Age Coin, mfl. Publikumsantal: Ca. 1.500.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk