Få styr på dansk rock - her er højdepunkterne i 2015

Dansk musik bobler med både indie, punk og shoegaze-pop. P6 BEATs værter opdaterer dig på de vigtigste bands.

P6 Beat-værterne Augusta Glahn-Abrahamsen og Camilla Jane Lea peger hver på fem højdepunkter i dansk rock... burde det ikke give 10 ...?

Har du helt styr på de tre danske søstre, der støjer lige så meget igennem som The White Stripes? Og er du med på, at et af de hotte navne i black metal hedder Amalie Bruun?

I aften serverer P6 BEAT et opkog af nogle af årets mest spændende navne i Koncerthuset (læs mere om arrangementet her), og hele herligheden bliver livestreamet på dr.dk. Så det er vist på tide at sætte hvem der har sat vedvarende aftryk - eller bare sorte fingre - på rock-året 2015.

P6 BEAT-værterne Augusta Glahn-Abrahamsen og Camilla Jane Lea har valgt fem højdepunkter hver. Det burde give 10...

1: Klub 27

Augusta: En af de tre vindere af KarriereKanonen 2015, og det med god grund! Et band, der i den grad får sat skabet på den plads, hvor det skal stå med deres take på dansksproget rock á la Steppeulvene.

Sangeren er en tidligere rapper, så lyrikken er altid af høj karat. Rocken er ikke død.

2: The Entrepreneurs

Camilla: Dejlig rå upoleret postpunk! Denne nye duo har en spilleglæde, som skinner igennem på deres sange, og så har de et es i ærmet med deres forsanger Mathias, der har den lækreste vokal.

Hvis punk kan lyde romantisk, så er det The Entrepreneurs.

3: Minds of 99

Augusta: Det er ikke altid, at et band, der er blevet hypet godt og grundigt på en debutplade, får samme gennemslagskraft på den svære toer. Men Minds of 99 har med ‘Liber’ lavet en af de mest interessante dansksprogede rockplader de sidste 10 år.

Der er ingen kompromisser, ingen grænser, og ingen chancer, de ikke har taget, og alligevel kommer de så godt i mål på deres 2015-plade, at de selvfølgelig skal med på listen. Niels Brandt er en gudsbenådet sanger!

4: Choir of Young Believers

Camilla: Der er gået fire år siden vi sidst hørte fra Choir of Young Believers, og det er længe at vente på et af landet bedste indierockbands. Når Choir er gode, er de verdensklasse, hvilket deres succes også beviser.

Jeg glæder mig vanvittigt til deres nye plade, der kommer i februar (singlen ‘Jeg Ser Dig’ er herfra), og lige så meget til at høre dem live for første gang længe til P6 BEAT Rocker Koncerthuset.

5: Communions

Augusta: De har selv kaldt det shoegaze pop, og det er ret rammende. For det unge band med superstore ambitioner og masser af karisma har både de smukke og catchy melodier, og evnen til at gøre det til alt andet end en banal popsang.

De støjer det hele grundigt igennem og får en til at længes efter teenageårene igen.

6: De Underjordiske

Camilla: Jeg elsker psykedelisk rock og De Underjordiskes første album ‘Ind I Flammerne’ er en sindssyg dejlig og vaskeægte psych rock-plade. Varmt, sexet og forførende første udspil - og så elsker jeg, at det er dansksproget.

7: Mew

Augusta: Nye bands er der mange af. Men jeg synes der er få, hvis ikke kun Mew, der hører til ”de gamle rockbands”, der har vist, at de stadig er i superligaen i dansk rock.

Ingen har højere til loftet, og ingen får drømmene til at flyde mere, end de gør. Jeg er overordentlig lykkelig for, at de viste deres ansigt igen med albummet ‘+ -’ i 2015.

8: Myrkur

Camilla: En kvinde med et solo black metal-projekt. Alene dét gør Myrkur vanvittig vigtig og spændende.

Men det holder også kun, fordi Amalie Bruun er så talentfuld og tilføjer noget nyt til en etableret scene. Jeg så hende på Roskilde Festival og glæder mig helt vildt til at opleve hende igen til vores egen fest.

9 og 10: Velvet Volume

Augusta: Tre søstre, et trommesæt, en bas og en guitar - og absolut ingen fnidder fnadder og ekstra unødvendige prætentiøse lag. Velvet Volume gør både PJ Harvey og Lenny Kravitz stolte på én gang - og Frederik og Mary, som de allerede har spillet for til Kronprinsparrets Prisuddeling!

Camilla: Denne unge rocktrio har potentialet og flabetheden til at nå ud over de danske grænser. Det er beskidt og råt og støjer som The White Stripes med et ungt filter.

Er der noget, Augusta og Camilla har overset? Kom med dit bud på højdepunkter i dansk rock 2015 nedenfor!

FacebookTwitter