Fitness for lattermusklerne: Niels Olsen anbefaler sommerens 5 bedste revyer

Der er latter i luften, når Niels Olsen og hans kollegaer serverer folkelig komik på et satirisk sølvfad til sommerens Tam Tam i Tivoli. DR Kultur har bedt ham anbefale fem mindre kendte revyer rundt omkring i landet.

Der bliver delt kærlige ørefigner ud i rigt mål, når revyerne rammer de skrå brædder hen over sommeren. Her er det udlejningsportalen AirBnB, der får et ord med på vejen i årets Tivoli-revy, Tam Tam. (Foto: www.miklosszabo.com © Miklos Szabo)

Revyerne er noget af det mest folkelige teater, der findes og samtidig en humoristisk ventil, der giver magthaverne en tur gennem den satiriske vridemaskine.

Niels Olsen giver den blandt andet som Donald Trump, når han slipper sit komiske stortalent løs i Tivoli Revyen i år, men man behøver ikke være præsidentkandidat for at blive karikeret. Mange af landets små og mellemstore byer har deres egen revy, hvor købmanden, kommunaldirektøren og andre lokale kendinge får en parodi med på vejen.

DR Kultur har bedt Niels Olsen pege på 5 mindre kendte revyer, som han selv ville elske at se.

FOTO: Thomas Petri

Hjørring Revyen

- I år overtager Tom Jensen rollen instruktør deroppe, og det, tror jeg, er et rigtig godt match. Han har medvirket siden 2012, men i år instruerer han altså også. Han er en god skuespiller, han er fuld af rigtig gode ideer og så har han en fantastisk humor. Derudover er det et virkelig stærkt hold, og jeg anbefaler alle at tage af sted, hvis de overhovedet har mulighed.

Instruktør Tom Jensen er uddannet på Statens Teaterskole i 1991 og har medvirket i en lang række teaterstykker, film og tv-serier. I 2010 modtog han "Årets Dirch" for sin medvirken i Nykøbing Falster Revyen.

Øvrige medvirkende: Camilla Bendix, Kristian Holm Johnsen, Charlotte Guldberg, Tom Jensen, Jens Gotthelf og kapelmester Henrik "Baloo" Andersen.

Hjørring Revyen, Vendelbohus, Nørregade 22, 9800 Hjørring, 14. juni - 30. juli, billetter fra 255 kroner

FOTO: Jan F. Stephan (fra Græsted Revyen 2015)

Græsted Revyen

Det er et kreativt og garvet hold, der står bag Græsted Revyen. Pernille Sørensen instruerer og Rene Richardt er mangeårig revy-direktør. Jeg var oppe og se den sidste år og har selv været instruktør deroppe tidligere. Det plejer at være virkelig sjovt, og det er jeg sikker på, det bliver igen i år.

Instruktør: Pernille Sørensen.

Medvirkende: Troels Malling, Birgitte Simonsen, Mogens Rex og René Richardt.

Græsted Revyen, Græsted Kro, Græsted Hovedgade 5, 3230 Græsted, 18. juni - 9. juli og 4. august - 1. oktober, billetter fra 475 inkl. spisning

Rottefælden i Svendborg

- Den skal man se, fordi Jan Schou er der. Han har lavet revy i flere årtier blandt andet Cirkus Revyen og Nykøbing Falster Revyen, og han kan virkelig noget. Derudover er det et spændende hold med blandt andet Pelle Emil Hebsgaard, der har været med i Tam Tam de sidste år, og Christine Astrid Nielsen, der begge er uddannet på Det Danske Musicalakademi. De kan synge, danse og spille alt, og jeg er fuldstændig sikker på, at de giver den et ungdommeligt boost.

Instruktør: Michel Castenholt.

Medvirkende: Jan Schou, Ann Hjort, Pelle Emil Hebsgaard, Christine Astrid Nielsen og kapelmester Jens Krøyer.

Rottefælden, Caroline Amalie Vej 26, 5700 Svendborg, 2. juni - 20. august, billetter fra 385 kroner

Kerteminde Revyen

- Jeg var selv oppe og se den for nogle år siden, og det var rigtig godt! Og den har fået knaldende gode anmeldelser i år, gående mod de bedste, jeg har læst. Den kunne jeg virkelig godt tænke mig at se. Og så er Kerteminde jo en rigtig smuk lille by, så det er et rigtig hyggeligt sted at tage hen, hvilket jeg synes, man skal skynde sig at gøre, inden der bliver udsolgt.

Instruktør: Frede Gulbrandsen

Medvirkende: Trine Gadeberg, Farshad Kholghi, Kim Hammelsvang, Marie Mondrup og kapelmester Peter Bom.

Kerteminde Revyen, Tornøes Hotel, Strandgade 2, 5300 Kerteminde, 29. maj - 2. juli, billetter fra 250 kroner

Ganløse Revyen

- Den blev kåret til "Årets Revy" sidste år, og det er en revy, der i den grad er kommet tilbage med et meget højt niveau, efter de fik Morten Wedendahl som kapelmester sidste år. Han er så skidedygtig til at arrangere, og det er altid godt og musikalsk spændende, når han er kapelmester. Han har været i Nykøbing Falster Revyen i mange år, men nu er han rykket til Ganløse, så der skal man tage hen.

Instruktør. Jan Hertz

Medvirkende: Randi Winther, Lone Rødbroe, Kim Brandt og kapelmester Morten Wedendahl.

Ganløse Revyen, Ganløse Kro, Bygaden 30, 3660 Stenløse, 19. juni - 27. august, billetter fra 499 kroner inkl. spisning

  • Niels Olsen er uddannet ved Statens Teaterskole i 1987.

  • Han er måske særligt kendt for sit store talent som komiker i forestillinger som Cirkus Revyen, Tivoli Revyen og Ørkenens Sønner.

  • Han har medvirket i stribevis af forestillinger, film og tv-serier og har blandt andet vundet både en Robert og en Reumert for sin rolle som "Niller" i Susanne Biers "Den Eneste Ene" - en Robert for filmen i 2000 og en Reumert for musicalen fem år senere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk