Gangsters og genfærd: 5 tv-serier andre på dr.dk synes du skal se

Mangler du en ny serie at kaste dig over på en kold og blæsende lørdag? dr.dks brugere anbefaler fem, du kan gå i gang med

Det er koldt, det er gråt. Du kan ligeså godt blive indenfor, men du er færdig med din yndlingsserie og venter stadig på den nye sæson af Game of Thrones... så hvad med at se noget nyt i mellemtiden

Før nytår skrev serie-ekspert Tobias Bukkehave en liste over de bedste tv-serier fra 2015 og samtidig spurgte vi jer, hvilke serier der fik jer til at sidde klistret til skærmen.

Tag i mod de gode råd fra andre brugere på dr.dk, og kom på en rejse fra billedskønne New Zealand til Birminghams rå slumkvarter i jagten på din - måske - nye favorit.

1. Peaky Blinders

Serien foregår i Birminghams grå slumkvarter i tiden efter første verdenskrig og er centreret om Thomas Shelby (Cilian Murphy) og hans gangsterbande, Peaky Blinders, der forsøger at overtage byen. Der er indtil videre tre sæsoner af BBC-serien, og musikken bliver overlegent leveret af Nick Cave.

- Britiske serier som Luther, Happy Valley og Peaking Blinders er kvalitetsserier, skriver Jette Borch.

Rating: 93 % på Rotten Tomatoes. Kan ses på Netflix.

2. Narcos

Netflix-serie baseret på den virkelige historie om den colombianske narkobaron Pablo Escobar følger ham og hans slæng, mens politikere, militær, politi og civile på den anden side forsøger at stoppe det hvide pulvers rejse ud i verden. Sæson to forventes at komme til august.

Rating: 78 % på Rotten Tomatoes. Kan ses på Netflix.

3. Top of the lake

Serien er indspillet på billedskønne locations i New Zealand, men noget lurer under overfladen. Politibetjenten Robin Griffin rejser til en lille landsby for at besøge sin syge mor, men bliver bedt om at hjælpe til i sagen om den 12-årige Tui, der er gravid og forsvundet, men folk i den lille landsby er langt fra samarbejdsvillige.

- Top of The Lake. Mytisk og fuldstændigt foruroligende aussie-serie af Jane Campion med uforligneligt spil af bl.a. Holly Hunter som femi-præst, Elisabeth Moss som politikriger og Peter Mullan som pigtrådsmacho, skriver Malene Clante.

93 % på rotten tomatoes. Kan ses på HBO Nordic

4. Ray Donovan

Liev Schreiber spiller privatdetektiven Ray Donovan, der arbejder for et advokatfirma med en masse kendis klienter. På hjemmefronten kæmpe han med alkoholisme, kriminalitet og selvmord.

- En serie som jeg trofast følger er "Ray Donovan" med Liev Schreiber. Fantastisk serie, skriver brugeren Henrik.

Rating: 77 % på Rotten Tomatoes. Kan ses på HBO Nordic.

5. River

Svenske Stellan Skargård spiller efterforskeren John River, der svæver mellem at være gal og genial. Efter mordet på en kollega begynder River at se syner og hjemsøges af mordofre fra hans tidligere sager. I seks afsnit sætter han jagten ind på at finde kollegaens morder. Serien er skrevet af den Emmy-vindende Abi Morgan og produceret af BBC.

- River på Netflix kom sent på året. Men sikke en omgang Nordic Noir mikset med klassisk britisk who'dunnit. Stellan S er fremragende, skriver Jesper Lyngbye.

Rating: 100 % på Rotten Tomatoes. Kan ses på Netflix.

Facebook
Twitter