Genovervej dit liv og få et retro-fix: Her er 5 titler du skal spille dette efterår

Efteråret er over os og det er heldigvis højsæson for andet end regnvejrsdage og snotnæser. Vi guider dig til 5 gode spiloplevelser.

Der er skruet godt op for retro-faktoren i både 'Stardew Valley' og 'Mario + Rabbids'. Førstnævnte går benhårdt efter retro-følelsen med pixel-grafikken mens Mario har været en stor del af manges barndom.

Det vælter frem med gode spiloplevelser. Både til PC og konsoller som PlayStation, Xbox og Nintendo Switch. Problemet er, at der ikke er nok timer i døgnet til at nå omkring alle de nye spil.

Derfor har vi udvalgt fem højdepunkter, som uden tvivl vil give dig gode timer foran computer- eller tv-skærmen.

(© Chucklefish)

Stardew Valley

Dette spil får dig til at genoverveje dit job og tilværelse. I spillets åbningsscene sidder du i et storrumskontor, hvor dine kolleger dør af kedsomhed (bogstaveligt talt). Midt i død og afmagt modtager du et brev fra en ældre slægtning, der fortæller dig, at du har arvet hans farm og skal flytte til ‘Stardew Valley’ for at drive farmen videre.

Herfra starter eventyret og pludselig fyldes dit hoved med tanker om afgrøder, vandingsrutiner og høstning - og du begynder straks at lægge en plan for, hvordan du bedst falder ind som ‘den nye farmer’ i den lille landsby.

Et fantastisk afslappende spil, der giver et perfekt ‘break’ fra hverdagen. Medmindre du er landmand, selvfølgelig.

Spillet er udkommet til PC, Mac, Xbox One, PlayStation 4 og Nintendo Switch.

(© Studio MDHR)

Cuphead

'Cuphead' er et helt specielt spil. Det grafiske udtryk tager udgangspunkt i 1930’ernes tegnefilm. Spillet er udviklet af to brødre og inspirationen kommer netop fra deres mange tegneserietimer foran VHS-afspilleren i deres barndom.

For at få den grafiske stil frem er spillet skabt via håndtegning med blyanter, blæk og vandfarve, hvilket gør det til noget helt særligt.

Spillet er bygget op omkring en lang række baner og dertilhørende boss-kampe til sidst. Spillet er en udfordring og kan være frusterende svært, men det gør det også mere tilfredstillende, når det så lykkedes at vinde over en af bosserne.

Spillet er udkommet til Xbox One og PC.

(© Sony Interactive Entertainment)

Knack 2

‘Knack 2’ er, som titlen antyder, efterfølgeren til ‘Knack’ der var et af de første spil til PlayStation 4. Spillet blev kendt for sine mange animationer og elementer på skærmen. Det var med til at sætte den tidlige standard for den grafiske formåen på PlayStation 4-konsollen.

På trods af grafisk polering fik spillet en blandet modtagelse - og de har udviklerne tilsyneladende lyttet til, for meget er forbedret i denne udgave. Blandt andet kampsystemet og banernes opbygning. Du behøver ikke at have spillet 1'eren for at være med her.

Hovedpersonen er en videnskabelig skabning, der er bygget op af en masse klodser. Hver gang du slår nogle fjender ihjel, modtager du flere byggeklodser og dermed også mere styrke. Det er dog ikke altid, at det er en force at være stor og stærk. Flere passager i banerne kræver, at du smider nogle byggeklodser for bedre at kunne klare udfordringerne.

Spillets største force er, at det inviterer til, at to spillere foran samme skærm skal spille sammen - og det er en god titel for også yngre spillere.

Spillet er udkommet til PlayStation 4.

(© Ubisoft)

Mario + Rabbids: Kingdom Battle

På papiret ligner det en katastrofe. Man sætter en af spilhistoriens største figurer, Super Mario, sammen med nogle skøre kaniner, der er et ‘spin-off’ fra en spilserie ved navn Rayman. Ikke nok med det. Man trækker Mario og kaninerne ud af velkendte rammer.

Resultatet er et taktisk, tur-baseret spil, hvor man træk-for-træk skal udmanøvrere modstanderen ved at træffe de rigtige beslutninger. Den tur-baserede spillestil gør det til en fundamental anderledes oplevelse end det klassiske platform-spil, hvor Mario har sin hjemmebane.

Men hvis du er så heldig at være fan af Super Mario, Rabbids, tur-baserede spil eller sågar alle 3, så har du et match her!

Spillet er udkommet til Nintendo Switch.

(© EA Sports)

FIFA 18

Det er ikke til at komme udenom. Efterårets ubetinget største sportstitel er selvfølgelig på hylderne endnu en gang. Det er ikke revolutionerende nye tiltag der er på plakaten, men kontinuerlige forbedringer gør spillet bedre og bedre. I FIFA 18 kan du igen snøre fodboldstøvlerne i historie-delen, hvor du spiller som som den unge, talentfulde Alex Hunter.

Hunter har haft en fantastisk debutsæson og står nu på tærsklen til at træde ind på den helt store scene med klubber som Real Madrid, Paris Saint-Germain og FC Bayern München - og spillere som Christiano Ronaldo, Antoine Griezmann og Thomas Müller.

Med andre ord: Du kan udleve din drenge- eller pigedrøm om at blive professionel fodboldspiller med de allerbedste.

Spillet er udkommet til Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve