Giv ikke op: 5 sange der får dig igennem vintermørket

Det er mørkt og umenneskeligt koldt. Foråret synes langt væk. Heldigvis er der modmedicin, og den får vi udskevet fra en musikelsker, der selv står modstræbende op kl. 5 hver morgen

Det kan føles som ren overlevelse at komme igennem den danske vinter, men med Destiny's Child og 'Survivor' går det lidt nemmere. (Foto: SEAN GARDNER © (c) Scanpix)

Vinter er ubetinget den tid på året, hvor de grå skyer besøger os mest, frosten grundigt bider sig fast i næseskægget, dynen ligger ekstra tungt om morgenen, og kaffen ikke kun bruges til at vågne, men samtidig fungerer som varmeapparat.

Jeg står op klokken fem for at sende morgenradio på P7 Mix hver morgen, hvor det er ekstra mørkt og ekstra koldt. Derfor har jeg gravet fem sange frem, der får mig igennem vinteren.

Destiny’s Child: ’Survivor’

Det ligger nærmest i titlen. Du skal nok overleve, så længe du kickstarter din dag med den her. Et nummer, som Beyoncé fik idéen til efter, at Destiny’s Child i starten af 00’erne blev sammenlignet med ’Survivor’ ('Robinson Ekspeditionen' i USA, red.), hvor den stærkeste overlever. Årsagen var, at medlemmerne en overgang kom og gik som i svingdør.

0:00

Sia: ’Never Give Up’

Igen: Det ligger nærmest i titlen. Det her er den første sang, jeg hører hver morgen lige i øjeblikket. For mig er det verdens bedste kickstarter, fordi den igen og igen gentager, at man ikke skal give op – og det kan godt være nødvendigt at synge for sig selv, når klokken er fem, det rusker udenfor, og det er så koldt, at man kun er millimeter fra at overveje at anskaffe sig en pingvin som kæledyr.

Du kan høre 'Never Give Up' HER.

Kanye West: ’Stronger’

”Det, der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere”, sagde den tyske filosof Nietzsche engang, og det er siden blevet brugt i et utal af sange. Også i Kanye Wests ’Stronger’, der fungerer upåklageligt på en kold vinterdag, hvor man sidder på sin frosne saddel og træder alt for hurtigt i pedalerne, fordi ens gear har sat sig fast i første.

0:00

Birdy: ‘Keeping Your Head Up’

Jeg elsker Birdys stemme! Hvis jeg kunne, ville jeg få hende til at synge mig i gang hver dag. På ’Keeping Your Head Up’ synger hun om, at hun vil holde dit hovedet højt, og det er jo i virkeligheden bare det, man til tider har brug for, når det er vinter.

0:00

Daniel Bedingfield: ‘Gotta Get Thru This’

Du skal igennem vinteren! Det er decideret umuligt for os at lave om på vejret. Den kan dog være lidt hård, men der står Daniel Bedingfield heldigvis klar til at tage dig i hånden og fortælle dig, at du altså skal igennem minusgrader. I øvrigt en sang, Daniel skrev, da han var virkelig frustreret over at være væk fra sin kæreste.

0:00

Sandie Westh

  • Vært på P7 MIX.

  • Hendes pophjerte banker blandt andet for Michael Jackson, Take That og Whitney Houston.

  • Også synes hun ikke, man skal skamme sig over, den musik man hører.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk