Glemte du Mors Dag? Her er 5 numre du kan hylde din mor med

Sammen med Taylor Swift og Scissor Sisters hylder vi mødre over hele verden. Del dine egne mor-favoritter med os i artiklen.

Spice Girls er ideelt på Mors Dag, hvis du spørger P3-vært Signe Amtoft (Photo by Brian Rasic/Getty Images) (Foto: Brian Rasic © This content is subject to copyright.)

For mange er Mors Dag ikke kun synonymt med en mærkedag, hvor mødre bliver fejret med en tanke eller lille gave.

Det er også en dag med dårlig samvittighed over at have glemt datoen igen i år og søndags-stress over at skulle finde på en gave i sidste øjeblik. Men nogle gange kan tanken også tælle. Vi serverer her en række sange, som du kan sende i din mors retning - og skabe lidt stemning på dagen til inspiration.

P3-vært Signe Amtoft har et hjerte, der banker for pop i alle former og farver. Her serverer hun en playliste i anledning af Mors Dag. Hvis du selv føler, at du har har det ideelle soundtrack til Mors Dag, så del det gerne med os i bunden af artiklen.

Scissor Sisters - Take Your Mama

- Nogle gange skal du fortælle din mor ting, som du tænker, at hun ikke nødvendigvis kommer til at forstå. Det kan f.eks. være, at du er homoseksuel. Det har homo-bandet Scissor Sisters skrevet en sang om, som blev et kæmpe hit, og bare er lækkert at danse dovent rundt til.

0:00

Beatles - Julia

- Beatles har skrevet flere mor-sange, bl.a. Lady Madonna om at komme igennem ugen som single-mor. Men Julia er fin, fordi John Lennon har skrevet den til sin mor, som han efter egne ord "mistede to gange". Da han flyttede fra hende til sin tante som barn og da hun døde. Det er det eneste Beatles-nummer i hele bandets bagkatalog, som John Lennon spiller helt alene og uakkompagneret. Og så ser man også, at manden har følelser.

0:00

Spice Girls - Mama

- Mel B fik idéen til nummeret, da pigerne var i gang med at skrive sange til deres album Spice. De skrev hver især et vers om deres mor, og mødtes så i omkvædet "Mama, I love you". Mel B var på det tidspunkt med egne ord i en dårlig periode med sin mor, og har sagt om sangen, at den handler om, at din mor i sidste ende er den bedste ven du har. Uanset om hun er overbeskyttende eller hidsig, kender hun dig nok bedre, end du kender dig selv.

0:00

Taylor Swift - Best Day

- Taylor Swift har skrevet en sang om, hvordan hendes familie hjalp hende igennem mobning og usikkerhed i barndommen. Det er en fin, simpel sang, som hun har udtalt, hun har svært ved at spille live, fordi hun bliver så følsom. Taylor Swifts mor Andrea fik kræft for et par år siden, men skulle være rask nu.

0:00

The Lonely Island - Motherlover

- Det, der er irriterende ved The Lonely Islands latterlige sange er, at de er velskrevne og velproducerede. Og når de så tager Justin Timberlake ind over, bliver det ikke værre. Det er derfor, at man kan gå en hel dag og synge "fucking each other's moooms", og det er super på en arbejdsplads eller til familiearrangementet.

0:00
FacebookTwitter