Guide til kærligheden: 5 film du skal se til Valentinsdag

Tværs-vært Emil Nørlund laver hjerte-tegn til fem film, du skal se i det romantiske hjørne i aften.

Kan du holde din udkårne fra Leonardo DiCaprio? Så kan du godt sætte 'Romeo + Juliet' på i aften, siger radiovært Emil Nørlund og guider dig til fem film til Valentinsdag. (Foto: 20TH CENTURY FOX / Album © sCANPIX)

Hvis du skulle have glemt det, så er det er Valentinsdag. Ja, i dag. Altså er det på høje tid at finde på noget romantisk at opvarte din udkårne med, inden de lyserøde forventninger brister helt.

Du kan selvfølgelig forsøge at vise din hengivenhed med roser og chokolade. Men måske er det bedre at få amorinerne til at lette med en kærlighedsfilm, der kan få følelserne i sving – også mellem dig og din valentines-date.

Emil Nørlund er vært på radioprogrammet Tværs og har en fortid i to af DRs kendte kærlighedsprogrammer. Med andre ord er han så meget inde i alt, der rimer på kærlighed, at han utvivlsomt vælger de allerbedste Valentines-film, du og din udkårne kan ønske jer:

1. Before Sunrise

Before Sunrise - Trailer

Ung amerikansk interrailer møder ung fransk kvinde i toget – han står af med hende i Wien og sammen tilbringer de natten i byen med samtaler om dem selv og hele livet.

- Den inspirerer mig til at gå ud og gribe nuet, møde nogle fremmede mennesker og tale om alle de ting, man taler om, når man lige mødes. Og så synes jeg, de spiller fremragende: Det er så naturligt, og de er dybt charmerende, siger Emil Nørlund:

- Faren ved sådan nogle film er, at man selv blegner i forhold til, hvor søde og sjove de er. Man kan godt blive lidt forelsket i Julie Delpy som mand, og som kvinde i Ethan Hawke.

Filmen kan lejes og streames hos flere danske udbydere. Den kan også ses gratis på filmstriben.dk.


2. Tiger på spring, drage i skjul

Crouching Tiger, Hidden Dragon - Trailer

Ang Lees prisvindende mesterværk foregår i 1700-tallets Kina, hvor noble krigere med overnaturlige evner slås for ære, hævn og – nedenunder alt – den storslåede kærligheden.

- Når man ser folk, der vil ofre deres liv for den, de elsker, tænker man: ok, jeg vil i hvert fald godt ofre lidt flere penge på min kæreste og strække mig lidt mere, siger Emil Nørlund.

- Den har det hele: smukke billeder, drama og action - smuk action! Og så er den eksotisk, hvis du skal imponere med lidt fra østen.

Filmen er ikke umiddelbart tilgængelig på streaming i Danmark, men fås på DVD (endda billigt)

3. Lost in translation

Lost in Translation Official Trailer #1 - Bill Murray Movie (2003) HD

Skuespilleren Bob er i Tokyo på promo-tur, men han keder sig. Den unge Charlotte er også i Tokyo med sin hotte fotografkæreste, men hun keder sig også. De to mødes i hotellets bar, og langsomt opstår der et intimt forhold mellem de to.

- Filmen viser, at man på trods af forskelligheder sagtens kan få det til at fungere. Bill Murray og Scarlett Johansson er et totalt umage par, siger Emil Nørlund, der også elsker tonen i Sofia Coppolas film:

- Det er bare så fint, hvor meget, der kan ligge mellem linjerne. Og så slutter den med en total åben slutning - det giver også noget at tale om.

Filmen kan lejes og streames hos flere danske udbydere. Den kan også ses gratis på filmstriben.dk

4. En flænge i himlen

En Flænge i Himlen | Officiel trailer | Danmark

Den 16-årige kræftpatient Hazel møder Augustus, der har mistet sit ene ben til knoglekræft. De to finder livet sammen – så længe det varer.

- Jeg har aldrig grædt så meget til en film. Jeg stod hjemme i min lejlighed og tårerne sprang, og jeg hamrede i væggen. Det er ikke løgn – jeg satte den på pause tre gange fordi jeg var så ked af det, siger Emil Nørlund.

- Den er god hvis du har brug for noget, hvor I får følelserne i spil. Det kan også sætte følelser i gang på andre ledder og kanter.

Filmen kan lejes og streames hos flere danske udbydere.

5. Romeo + Julie

Romeo + Juliet (1996) - Love at First Sight Scene (1/5) | Movieclips

Baz Luhrmann fortolker Shakespeares klassiske kærlighedsdrama ind i byen Verona Beach, der er hærget af krig mellem to familier. Men det forhindrer som bekendt ikke kærligheden i at springe ud på tværs af de kriminelle klaner.

- Det er som en lang musikvideo, og man kunne gå på date med soundtracket i sig selv. Tempoet er vanvittigt, så du kommer ikke til at kede dig. Det er nok den film du skal se, hvis du har en partner, der har brug for lidt tjubang, siger Emil Nørlund og advarer:

- Leonardo er på sit peak. Så hvis du har en ung date eller en, der godt kan li’ boytoys, så skal du holde dig fra den.

Filmen kan lejes og streames hos flere danske udbydere.

Emil Nørlund

  • Er 34 år og vært på radioprogrammet Tværs, der sendes som podcast (klik her for at lytte)
  • Har tidligere været vært og reporter i kærlighedens tegn med DR-programmerne Hjerteflimmer og S, P eller K.

Læs også

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve