Har Beyoncé varm sovs i tasken? 7 nye sange der får dig til at juble og nedsmelte

P7 Mix' Sandie West er oppe at ringe over nye singler fra blandt andet Beyoncé, Craig David og Medina. Hør numrene og bliv begejstret her.

Kender du alle de her syv tracks og videoer? Læs Sandie Wesths anbefalinger og kom op i omdrejninger lige herunder.

Craig David er vendt tilbage, Beyoncé har påtaget sig rollen som borgerrettighedsforkæmper og splinternye Frances har sparket benene væk under mig.

Hvis der er noget, jeg elsker ved et nyt år, så er det ny musik, både fra etablerede artister, men også fra de helt nye: Kan Zayn uden de andre drenge i One Direction? Giver Sias 'Cheap Thrills' mig lyst til at danse? Er Sabina Ddumba et begyndende stjerneskud? Og er Medina tilbage? Svarene er ja, ja, ja og ja, og jeg kan næsten ikke få armene ned!

Her er syv sange, du skal skynde dig at høre – igen og igen.

1. Zayn – Pillowtalk

ZAYN - PILLOWTALK

Zayn forlod sidste år det her årtis mest populære boyband, One Direction, for at gå egne veje. Første udspil fra ham hedder ”Pillowtalk.” Et nummer, der skiller sig ud fra hans pop-dage i One Direction, da han her satser 100% på elektronisk R&B, hvilket fungerer virkelig godt for ham og hans lyse stemme.

Derfor glæder jeg mig også ret så meget til hans debutsoloalbum, ”Mind of Mine”, der udkommer d. 25. marts. En udgivelse, der ikke bliver mindre spændende af, at Zayn på pladen har arbejdet sammen med produceren Malay, der mest af alt er kendt for at have produceret Frank Oceans legendariske plade 'Channel Orange' (2012) , som jeg stadig har i hyppig rotation derhjemme.

2. Frances – Let It Out

Frances - Let It Out

Jeg er blevet forelsket! Hun hedder Frances, kommer fra England, er 22 år og nomineret til kritikerprisen ved dette års Brit Awards. En pris, der tidligere er gået til blandt andet Sam Smith, Jessie J, Ellie Goulding og Adele.

Og netop Adele var den første jeg tænkte på, da jeg hørte Frances. Hun synger og skriver sange med nøjagtig samme oprigtighed, som Adele gør. Det hele kommer fra hjertet, og pudsigt nok var det faktisk, da Frances så, hvordan Adele brød igennem ved at være sig selv, at hun tænkte, at så kunne hun også være popstjerne.

Første gang jeg hørte 'Let It Out' var min kæreste og jeg lige gået fra hinanden og jeg sad bare i min sofa og hulkede og var helt patetisk. Frances rykker noget i mig, og heldigvis udgiver hun sit debutalbum i år.

3. Sia – Cheap Thrills

Sia - Cheap Thrills (Audio)

Hjælp! Jeg kan ikke stoppe med at lytte til den her. Sia udgav d. 29. Januar albummet, 'This is Acting', hvor 'Cheap Thrills' er hentet fra. Den er skrevet af Sia selv og produceret af Greg Kurstin, som du måske også kender fra Sias egen 'Chandelier' og Adeles 'Hello.'

'Cheap Thrills” var oprindeligt skrevet til Rihanna, som man sagtens kan forestille sig synge den, men hun valgte altså at takke nej til det her tropiske house/R&B-track. Hvis du endnu ikke har lyttet til 'Cheap Thrills', så kan jeg kun anbefale dig at komme i gang. Og så kan jeg i øvrigt slet ikke få hænderne ned over, at Sia kommer på Skanderborg Festival.

4. Sabina Ddumba – Not Too Young pt. 2

Sabina Ddumba - Not Too Young (Official Video)

Sidste år udgav svenske Sabina Ddumba sangen 'Effortless', som jeg dødhørte. I flere måneder har jeg så været besat af 'Not Too Young', og nu har hun så udgivet en ny udgave af samme sang. 'Not Too Young pt. 2' bærer præg af en mørkere og tungere produktion - du kan høre den i playeren herunder.

Sabina Ddumba bevæger sig indenfor mit yndlingsunivers: Pop og soul. Hun har lige vundet prisen som årets nye artist ved det svenske P3 Guld og så kommer hun til Vega i København d. 26. marts for at give koncert, hvor du kan bide dig selv i næsen på, at jeg står forrest. Der skulle også gerne komme en EP eller et album fra Sabina Ddumba i år.

Sabina Ddumba: Not Too Young Pt. 2

5. Formation – Beyoncé

Formation (Explicit)

I starten af februar smed Beyoncé noget af en bounce-bombe med singlen, ”Formation.” På blot én enkelt dag fik hun absurd mange os af til at gå rundt og sige ”I got hot sauce in my bag”.

Selvom det måske virker super upraktisk at opbevare varm sauce i tasken, så holder ”Formation.” Det er ikke det bedste, Beyoncé har udgivet, men fordi hun er en artist, der gentagne gange har sat barren så højt, skal der meget til, at noget ikke fungerer for hende.

”Formation” er en moderne protestsang, der gør Beyoncé til en borgerrettighedsforkæmper – og dét er badass. Og hold dig så i øvrigt klar: Beyoncé har for vane at udgive album, når du mindst venter det, så det kunne snildt være lige om hjørnet.

6. Craig David – When The Bassline Drops

Craig David x Big Narstie - When the Bassline Drops (Ravers Edition)

Da Craig David i november udgav 'When the Bassline Drops' nedsmeltede jeg.

Begyndelsen af 00’ernes garage-konge er tilbage med en perfekt hårdtslående bassline og sætningen: ”Report to the Dancefloor!” som der, på klingende britisk, bliver råbt lige inden andet omkvæd går igang.

Craig David har fundet tilbage til sine musikalske rødder, hvilket jeg har 100% optur over, da jeg var besat af garage-genren i starten af 00’erne. Derfor glæder jeg mig selvsagt virkelig meget til foråret, hvor Craig David slipper albummet, 'Following My Intuituion', og så kommer han i øvrigt og spiller for et totalt udsolgt Pumpehuset i København d. 20. februar.

7. Medina – We Survive

Medina - We Survive

D. 12. Februar udgav Medina sin nye single, 'We Survive', som er forløber for det album, der kommer fra hende den 26. februar. En plade, hvor hun har fravalgt sit modersmål for at satse 100% på det engelske, hvilket tidligere har fungeret rigtig godt for hende på nummeret 'Gutter' fra 2010.

'We Survive' lægger sig i slipstrømmen på den genre, som Medina er kendt for at bevæge sig i: elektropop, og det er et ganske gedigent nummer. Jeg har lige testet det af ved at sætte det på i en bil på motorvejen, og 'We Survive' fungerer virkelig perfekt til bilkaraoke, som er noget af det allervigtigste i den her verden. Jeg ser virkelig frem til mere fra Danmarks popdronning i slutningen af februar.

  • Sandie Westh er vært på P7 Mix
  • Har et bankende pophjerte for Michael Jackson, Take That og Whitney Houston.
  • Mener ikke, at man kan skamme sig over noget musik, man hører.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve