Har du en sygedag? Her er 5 serier du skal se under dynen

En potdealer, en Marvel-skurk og en singlemor har din ryg, hvis du er syg og mangler god stream-underholdning. Vi kan også hjælpe dig, der lider af dårlig pjæk-samvittighed.

Pendler du frem og tilbage fra toilettet? Glider du ind og ud af bevidsthed? Der er en serie til hvert et behov. (Fra 'Crazyhead')

Sygemeldinger og streaming går hånd i hånd som snotnæse og Kleenex.

Vi befinder os på et tidspunkt af året, hvor influenza og forkølelse trives, og det resulterer i sygemeldinger på arbejdspladser og uddannelsessteder landet over.

Men hvad skal man gå om bord i, hvis man trænger til at blive underholdt?

Det er langt fra alle serier, der kan komplimentere de forskellige tilstande, en sygedag kan kaste en i armene på.

Serieelskerne Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg fra bl.a. Radio24syv og TV 2 Play har nogle spritnye anbefalinger.

Og de er pædagogisk tilpasset den fysiske og mentale tilstand, du befinder dig i. Eller den dårlige samvittighed men ellers fine form, som en rask omgang pjæk kan bringe én i.

Du har febervildelser og vil slå tiden ihjel, inden vagtlægen kommer

- Tænk 'Buffy The Vampire Slayer' opdateret til 2017. I den britiske serie følger vi en række personer, der som de eneste kan se dæmoner, der vandrer rundt iblandt os.

- Det er en herlig og skør serie, der lægger sig i en ny tradition, hvor man blander genrerne. Her er det komedie og horror. Overnaturlige hændelser, der møder almenmenneskelige problemer.

- Vigtigst af alt er den let at følge med i. Den kan sagtens se med et halv øje. Og nogle gange er det rart at se på nogen, der har lidt som en selv, fortæller Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg.

'Crazyhead'. Komedie/horror. En sæson. Er tilgængelig hos Netflix.

Du pendler ufrivilligt mellem sengen og toilettet

- Hvis man lider af, at toilettet kalder i tide og utide af den ene eller anden grund, så er det rart, at man kan se noget, der gør, at man kan holde pause.

- I den geniale serie 'High Maintenance', der fortælles i afsnit, der kan vare helt ned til 10 minutter, har de skabt et univers, hvor man følger en potdealer, der kommer ind i folks hjem.

- På den måde får man små perler på stribe af konflikter og problemer - men altid fortalt med en ordentlig portion humor. Og vigtigt af alt: Fortalt i små partitioner til den pendlende patient, fortæller Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg.

'High Maintenance'. Komedie/drama. To sæsoner. Er tilgængelig hos Vimeo og HBO Nordic.

Du vil drømme dig væk fra sygelejet, men er for træt til at rejse dig

- Netflix' Marvel-serie 'Luke Cage' er en 13 timer lang basker. Retfærdigvis er der kun handling til halvanden time, men de strækker den ud. Dette ellers knap så tiltrækkende træk ved en serie kommer dig til gode, hvis du døjer med træthed og sløjhe, fortæller Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg.

- Serien udspiller sig i et spændende univers i New York, og visuelt er det den flotteste af Netflix' Marvel-serier. Den byder på absolut eskapisme, hvilket man har brug for. Det er et flot farvemættet univers, og mens man selv er hjælpeløs, er det tilfredsstillende at overvære en handlekraftig karakter med stærke arme, man kan drømme sig væk i.

'Luke Cage'. Action. En sæson. Er tilgængelig hos Netflix.

Du har barns første sygedag

- Her gælder det, at hvis du sidder med et sløjt pus ved siden af dig, så skal din underholdning ikke være alt for eksplicit. Her tænker jeg, at 'Better Things'. Vi ser en enlig mor kæmpe for at få verden til at hænge sammen. Det er komikeren Louis CK, der har været med til at skrive den, så den er lavet med et twist af humor.

- Som forælder bliver man enormt spiddet af serien, men på længere sigt gør den heldigvis mest en i godt humør. Så får man også set, at man ikke er den eneste, der har udfordringer med børnene, fortæller Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg.

'Better Things'. Drama/komedie. En sæson. Er tilgængelig hos HBO Nordic.

Indrøm det, du holder pjækkedag

- Du kan lige så godt udnytte tiden til at catche up på en serie, der kræver ens fulde bevidsthed. Masser af historietråde, fordybelse og chokerende indhold. Det kunne være 'Fauda', fortæller Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg.

- Serien tager udgangspunkt i en israelsk specialenhed, der opererer inden for Palæstinas grænser. Serien har gjort noget så sjældent som at forene både palæstinensiske og israelske seere, og vi kommer ind under huden på både oprørsgruppen Hamas og den israelske efterretningstjeneste.

- Men man skal være med på beatet, for den kræver ens opmærksomhed. Man kommer til at tænke på vores samtid og verdenssituationen. Man kan sagtens bruge 1-2 (pjække-) dage på den.

'Fauda'. Thriller. En sæson. Er tilgængelig hos Netflix.

  • Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg er værter på 'Serieland' på TV2 Play og 'Stream Team' på Radio24syv. Fællesnævneren er tv-serier, der hver uge diskuteres, anmeldes og nørdes med kendte gæster.

  • Favoritterne tæller blandt andet 'Sopranos' og 'Enlightened' for Kasper, mens Frederik har 'The Wire' og 'Eastbound & Down' blandt andre på sin topliste.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk