Hold kæft en vild stortromme: 5 numre der får dig på dansegulvet

Det er fredag og tid til fest. Men hvilke beats skal transformere din hverdagstrætte krop til aftenens ubestridte dance-mester? Det ved Infernal alt om - og de deler her ud af deres hemmeligheder.

Lina Rafn og Paw Lagermann slog igennem som dance-duoen 'Infernal' i 1997. (© Sushi3000 / Martin Bubandt / Scanpix)

Spænd stortrommen og snør danseskoene!

Vi har fået Lina Rafn og Paw Lagermann fra dance-duoen Infernal, som i aften spiller koncert i Tivoli i København, til at give fem bud på en playliste, der med garanti sætter gang i løjerne.

(© BBC / Knife Party)

’Sleaze’ af Knife Party feat. Mistajam

- For os var Knife Party højdepunktet af dubstep-EDM-bølgen, som sluttede for nogle år siden. Ingen havde et mere perspektiveret, gennemproduceret take på genren. Dette er bare et af mange numre, som for os er blevet evergreens.Single fra 2012. Hør nummeret her.

(© Disclosure / Scanpix)

’F For You’ af Disclosure feat. Mary J. Blige

- Fordi det er sexet og cool og disco. Det er helt klart et af de tracks, som skal på der, hvor man går fra at hyggesnakke og skal til at komme op i gear, men ikke er klar til hærg endnu.Fra albummet ’F for You’, 2013. Hør nummeret her.

(© Virgin EMI Records)

’Saving My Life’ af Gorgon City

- Den er egentlig gammel set i forhold til, at house-bølgen er forbi, men vi får bare så hamrende meget optur over dette nummers vibe. Det gælder lige fra sangskrivningen til produktionen. Det er bare det hele!

- Nummeret har den rette blanding af inderlighed og fest. Der er en enorm varme i nummeret - lidt som at få en rigtig god krammer, siger Lina Rafn.

Single fra 2015. Hør nummeret her.

(© sushi3000)

’Boom!’ af Tujamo

- Nummeret er egentlig en lille smule 'pøbelfrydsagtigt', men kick’et gør det hele. Jeg hørte det, da jeg var dommer i danseturneringen ’Danmark Danser’, hvor nummeret blev brugt. Jeg havde nær rejst mig op og råbt: ’Det der er fucking årtiets bedste kick, hold kæft en vild stortromme!’, fortæller Lina Rafn og uddyber:

- Jeg beherskede mig og holdt fokus, men da jeg senere spillede det for Paw i studiet, stod han med ryggen til, da det droppede, men alligevel kunne jeg se hans kinder trække sig sammen i det der veltilfredse smil, som kun et perfekt kick kan få frem.Fra albummet ’Tujamo- Special Japan Edition’, 2016. Hør nummeret her.

(© Martin Bubandt)

’Fuck Mig’ af Specktors

- Nummeret er så hamrende party! Det er humoristisk og charmerende på en måde, der fører tankerne tilbage til MC Einar og Flopstarz - men på en moderne måde. Og så er produktionen 90’er-flabet på en kvalitativ måde.Single fra 2016. Hør nummeret her.

FacebookTwitter