Ikke for børn: 9 beskidte sange, der har inspireret Suspekt

Rapgruppen er kendt for sine eksplicitte tekster, men andre kunstnere kan også være med. Her får du rapper Emil Simonsens egen beskidte spilleliste.

Suspekt, der i dag udgiver nyt album, består af rapper Andreas Bai Duelund, producer Rune Rask og rapper Emil Simonsen (th.). (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh © Scanpix)

Vi kender dem bedst for beskidte raphits som ’Kinky Fætter’, ’Singlepik’ og ’Sut den op fra slap’.

Og når raptrioen Suspekt i dag er klar med gruppens nye, anmelderroste album, '100% Jesus', er der heller ikke sparet på de eksplicitte tekster om særligt sex og kvinder. Det kan man blandt andet høre på singlen ’Hun blev bare så glad’.

Men de tre mænd fra Suspekt er naturligvis ikke de første til at tage bladet fra munden. Derfor har vi fået Emil Simonsen – bedre kendt som Orgi-E - til at finde ni sange frem, der er lige så beskidte i sproget som Suspekts egne tekster.

- Det er ikke hvert track, jeg ville drømme om selv at have lavet, men jeg har valgt nogle numre, som jeg i hvert fald har fået stor inspiration fra, siger Emil Simonsen.

Få rapperens beskidte spilleliste lige her:

Kool Keith: ’Sex Style’

- Han er en gammel rapper fra 90’erne og en af mine største inspirationskilder, da jeg startede med at lave rap. Han har lavet en plade, der hedder ’Sex Style’, der kun handler om, hvor sindssygt beskidt, han er. Han rapper om alt lige fra almindelig sex til dyresex til alle mulige skøre ideer i hans hoved. Jeg synes, det var sjovt at følge med i hans fantasiverden.

Tekst: “You on the mic, and when you rhyme I start to jerk off, let my dog lick you German Shepherd want to bust off”

0:00

Serge Gainsbourg og Jane Birkin: ‘Je t'aime... moi non plus’

- Det er en helt anden genre. Min far havde den på en 7’er single, da jeg var lille. Så når jeg synes, jeg ville høre noget rigtig vildt, så fandt jeg singlen frem og hørte, at de stønnede. Han pruster jo nærmest lidt på den der franske måde, så det var sådan et lummert track – det var ikke så firkantet udbasuneret som andre sange.

Tekst: ”Je t'aime je t'aime, oui je t'aime, moi non plus”.

0:00

Tweet feat. Missy Elliott – ‘Oops (Oh My)’

- Det er et sejt nummer, for når du hører det, er der ikke noget eksplicit beskidt i det. Men når man lytter til teksten, handler den om, at hun er skredet hjem fra byen, fordi hun ikke gider alle mulige andre – hun gider kun sig selv. Hun er liderlig, fordi hun skal hjem med sig selv. Det er ret tabu-agtigt at synge om, synes jeg.

Tekst: “I looked over to the left, umm I was eyein my thighs butter pecan brown, I looked over to the left, umm coming outta my shirt and then the skirt came down”.

0:00

R. Kelly: ‘The Zoo’

- R. Kelly er jo vores store helt – ham kan man ikke stå for. Det er et af de numre, hvor han bruger analogier til at forklare sig. Det hele kører ligesom på, at han er hendes Tarzan og hun er hans Jane, eller han er en hangorilla og hun er en chimpanse og i den dur. Teksten er meget over i humorafdelingen.

Tekst: “It's like a rain forest, like Jurassic Park, except I'm your sex-a-saurus baby, you and me hopping, like two kangaroos”.

0:00

2 Live Crew: ‘Me So Horny’

- Det er et gammelt nummer, og det var det første beskidte hiphopnummer i min verden. Da jeg hørte det, tænkte jeg: ”Okay, sygt. Så det kan man simpelthen godt”. Så kører vi derfra. Den sang var en stor inspiration.Tekst: “I'm like a dog in heat, a freak without warning, I have an appetite for sex, 'cause me so horny”.

0:00

N.W.A.: ’I’d Rather Fuck You’

- Det er et nummer, som vi sang rigtig meget med på oppe på Andreas’ værelse. Så stod vi der og skrålede. Det er jo en hardcore hiphopgruppe med Dr. Dre, Ice Cube og Easy E, men det her er ikke et rapnummer, det er en sang, hvor Easy E synger.

Tekst: ”I'd rather fuck with you, cause the other bitches wanna wine and dine”.

0:00

Inner circle: ‘Sweat (A la la la long)

- Den kender vi jo alle sammen, men det er jo i virkeligheden et sindssygt beskidt nummer. Men lyt lige til, hvad de synger: “Looking in you big brown eyes” og “I'm gonna push it, push it some more”. Det handler klart om analsex, og det er simpelthen så hårdt, som det kan blive, men det er pakket blødt ind.

Tekst: “Girl I want to make you sweat, sweat till you can't sweat no more, and if you cry out, I'm gonna push it some more, more more”.

0:00

Khia: ’My Neck My Back’

- For at det ikke skal blive alt for maskulint, så er den her sang også fed. Den er god, når man holder fest. Pigerne synger sjovt nok altid med på den og danser til den. De bliver bare så glade, når den sættes på.

Tekst: ”First you gotta put your neck into it, don't stop, just do, do it, then you roll your tongue, from the crack back to the front”.

0:00

Cæsar: 'Hr Peddersen'

- Det her nummer synger vi altid i tourbussen, når vi har optrådt og har fået lidt indenbords, og så er det ligesom altid mig eller Andreas, der sætter den på. Og så kommer hele bussen med på kor. Der sker alt muligt sindssygt i sangen, som vi ikke kan nævne her.

Tekst: ”Og den som synger visen og trækker noget fra, han skal ha’ pik og nosser og det hele skåret af, åh ja, det hele skåret af”.

0:00

Kort om Suspekt

  • Suspekt består af Emil Simonsen (også kendt som Orgi-E og Klamfyr) og Andreas Bai Duelund (Bai-D) samt producer Rune Rask.

  • Rapgruppen kommer fra Albertslund.

  • Trioen udgav debutalbummet ’Suspekt’ i 1999. ’100% Jesus’ er deres sjette album.

  • Suspekt har blandt andet vundet flere Danish Music Awards.

FacebookTwitter