Internetstjernen Benjamin Lasnier: 5 fede YouTube-talenter der inspirerer mig

17-årige Benjamin Lasnier har 6 millioner følgere online. Her er fem talenter fra Youtube den danske popsanger selv skeler til.

Poppens purunge garde skaber enorme fanbaser på YouTube helt uden om radioairplay og gængse hitlister (Foto: @benjaminlasnier / Josh Levi/Universal / Troye Sivan)

Han er blevet kaldt 'Danmarks Justin Bieber' - og 400 likes tikker gerne ind dét sekund, han poster et billede.

17-årige Benjamin Lasnier fra København er popsanger med kontrakt hos Sony (den seneste single 'Love You Out Loud' er blevet spillet 1,5 millioner gange alene på Spotify og YouTube) - men han er en stjerne på sociale medier, hvor hans fanskare tæller seks millioner følgere. Ret godt gået af en dreng, der startede med at poste selfies på Instagram som 13-årig.

Uanset om man er glødende 'Benziler' eller ej, så er Benjamin Lasniers tag på sociale medier helt unikt. Derfor har vi bedt ham anbefale nogle af de talenter på YouTubes som han selv bliver inspireret af. Her er med andre ord en garde af kommende popstjerner, der ligesom Benjamin Lasnier ikke er afhængige af radioairplay og klassiske hitlister:

1. Joel Adams

Benjamin Lasnier har fulgt Joel Adams (følg ham her), siden hans medvirken i X Factor Australia i 2012. Her optrådte Adams med et cover af Michael Jackson og Paul McCartneys ’The Girl Is Mine’, der satte hans navn på landkortet:

- Det er så fedt, at han har holdt fast i sit projekt i flere år. Nu har han så braget op for sin første single. Det er meget inspirerende og virkelig sejt, fortæller Benjamin Lasnier til DR Kultur.

2. William Singe

Ligesom Joels Adams trådte Williams Singe (følg ham her) også sine barnesko som popstjerne i X Factor Australia i 2012. Han har udviklet sig i en retning, hvor han eksperimenterer med lyden:

- Han er virkelig god til at synge og kreativ til at lave musik. Mange af hans covers lyder hjemmelavede med trommemaskiner og loops, han bygger op. Og så er han god til at have kontakt til sine fans fra rejser og fanmøder.

3. Josh Levi

Selvom den aspirerende skuespiller og sanger (følg ham her) har en lille følgerskare sammenlignet med andre stjerner på YouTube, så er der god grund til at kigge med. Hans vlogs byder blandt andet på telefonfis med vennerne, men det er hans arbejdsiver og vokal, der tager prisen, fortæller Benjamin Lasnier:

- Han knokler bare løs. Han giver ikke op. Og så har han en sindssyg stemme. Han er virkelig dygtig vokalmæssigt med nogle flotte fraseringer og en fed klang. Han laver fede collabs med andre youtubere, men hans covers er helt sindssyge! F.eks. hans udgave af Fetty Waps ’Trapqueen’ er jeg ret vild med, siger Lasnier.

4. Troye Sivan

I en alder af kun 20 år kan australieren allerede sætte sanger, sanskriver, skuespiller på cv’et og allerede i 2014 udnævnte magasinet Time Troye Sivan (følg ham her) til en af de mest indflydelsesrige teenagere i verden. Og det hele startede på hans YouTube-kanal

- Jeg synes, at det er så sejt, at han har stået frem og sagt, at han er bøsse. Han formår at holde fast i sig selv og han virker ægte – lidt ligesom Shawn Mendes. Han har en ret spacey sound med lydeffekter og highpitch samples. Han bliver rigtig stor, tror jeg.

5. Avery Wilson

Han er kun 20, men hans stemme er af en anden verden. Det blev understreget, da han bjergtog dommerne i den amerikanske udgave af The Voice. Hans YouTube-kanal byder mest på musik, men den er også det hele værd, fortæller Benjamin Lasnier:

- Han er helt sindssyg til at lave fraseringer. Tror aldrig jeg har hørt nogen, der er så vild til det. Hans audition til The Voice er helt vild!

  • Benjamin Lasnier er 17 år gammel. Ved siden af sin karriere, går han i 9. klasse. På Instagram og Facebook opdaterer han jævnligt de mange følgere om sit liv.

  • Efter sin skolegang planlægger Benjamin Lasnier at tage et sabbatår og fokuserer 100 procent på musikken, fortæller han til DR Kultur.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter