John Mayer fylder 40 år: Her er 5 undervurderede hits fra mesteren

Man bliver mere reflekterende med alderen – sådan er det også med John Mayer, der fylder 40 år i dag. Vi fejrer ham og hans tekster her.

John Mayer, som vi husker ham fra begyndelsen af hans karriere - en ung charmetrold med hits i ærmet. Til højre ses han i sit es på scenen i Royal Arena tidligere i år. (Foto: Collage © Scanpix)

Hvis du tror, at John Mayer bare er ham sangeren med de flotte ekskærester og hits som ’Your Body is a Wonderland’ og ’Heartbreak Warfare’, så kan du godt tro om igen.

For John Mayer rummer så meget mere end det.

Musikeren, der fylder 40 år i dag, er nemlig ikke bare en talentfuld guitarist og hitmager. Han er også en sangskriver, der formår at servere livets svære emner på et lettilgængeligt sølvfad for sine lyttere.

Det ved musiker og sanger Kasper Ehlers alt om. Han spiller sammen med en række danske musikere og er ikke mindst forsanger i hyldestbandet Jam Mayer ved siden af sin uddannelse i musikterapi.

Mange af John Mayers sange har netop en terapeutisk virkning på Kasper Ehlers, der er imponeret over Mayers evne til at lave brugbare tekster om livets store spørgsmål.

- Jeg tror, det er det, mange musikere og fans elsker ham for. Han tager svær musik og store tekster, og så gør han det let spiseligt, men uden at det bliver mindre genialt tekst- og musikmæssigt.

I anledningen af John Mayers runde dag, har vi derfor fået Kasper Ehlers til at anbefale fem sange, der kan hjælpe dig med at få styr på tankerne på de mørke og regnfulde efterårsdage.

(© Scanpix)

Stop This Train

'Stop This Train' handler om ikke at have lyst til at blive gammel og ikke at ville miste sine forældre.

- Det, der gør størst indtryk på mig i sangen, er, når han synger om sine forældre. 'Don't know how else to say it, I don't want to see my parents go', synger han bland andet. Det er en simplificering af noget meget svært.

- Vi spiller den ofte til koncerter som del af et akustisk sæt sammen med nogle andre stille sange, og det er virkelig en sang, som folk fordyber sig i, siger Kasper Ehlers.

0:00
(© Scanpix)

Bigger Than My Body

- Den handler om, at man kan meget mere, end man tror. Eller i hvert fald at han kan mere. Sangen lyder måske lidt prætentiøs, men det er nu ikke sådan, jeg opfanger hans tekst, siger Kasper Ehlers og tilføjer:

- Den handler jo også om at have drømme, om at blive til noget mere og som han synger: 'Someday I'll fly, someday I'll soar, someday I'll be so damn much more'.

- Sangen er ellers fra hans andet album og fra dengang, hvor han gerne ville bevise, hvor god en musiker, han er. I dag gør han mere ud af at beskrive de tunge emner.

0:00
(© Scanpix)

In the Blood

- Den her er lynhurtigt blevet en af mine all time-yndlingssange. Jeg havde en snak med min farmor, der også havde hørt den, og hun blev også fanget af den, selvom hun er 85 år.

- Den handler om, hvad man giver videre, hvilket jo er en større filosofisk diskussion – hvor meget kommer fra miljø, og hvad kommer fra arv, siger Kasper Ehlers.

- Det er ikke fordi, han kommer med et facit, men han kaster emnet ud til lytterne og spørger, hvor meget han og hans brødre har fået med fra deres forældre. Han konkretiserer det ligesom, og det bliver meget rørende.

0:00
(© Scanpix)

Wheel

- 'Wheel' var i langt tid mit yndlingsnummer. Den handler om livets cyklus, og hvordan livet går sin gang.

- Jeg tror, vi alle sammen har fundet ud af, at der er en hel masse dejlige og hårde oplevelser i livet, men der er ikke så meget, vi kan gøre – det er bare sådan livet kører rundt. - Den er afslutningsnummeret på hans anden album, 'Heavier Things'. Jeg kan huske, at jeg så en liveoptagelse, hvor han sagde, at han ikke ville have følt, det var en fuldendt plade uden den.

0:00
(© Scanpix)

The Heart of Life

- Det er sådan en sang, som John Mayer selv har beskrevet som en 50/50-sang, for halvdelen af lytterne vil opleve den som det mest sørgelige, og den anden halvdel vil opleve den som livsbekræftende.

- Omkvædet siger det ret godt: 'Pain throws your heart to the ground, love turns the whole thing around'. Den har en meget melankolsk stemning, men den slutter positivt af med ordene 'I know the heart of life is good'.

- Jeg hører den tit, når jeg er for mig selv, og hos mig kan den faktisk fremkalde begge følelser alt efter, hvordan jeg har det, siger Kasper Ehlers.

0:00
FacebookTwitter