Klodser, spil og droider: Fortsæt Star Wars-eventyret indtil næste film

Den syvende Star Wars-film er langsomt ved at glide af biograf-lærredet. Men du kan sagtens holde kraften i live til 2017.


735.000 danskere har foreløbig 'Star Wars VII - The Force Awakens', siger Danske Biografer. Hvis din stjernekrigsfeber også er blevet tændt efter mødet med Rey, Kylo og Chewie, så længes du sikkert allerede nu efter 15. december 2017 og Star Wars VIII.

Et kig i kalenderen vil dog vise dig, at ventetiden er lang, unge padawan. Så måske at dykke ned i andre sider af Star Wars-universet på tide det er?

Der er vitterligt tusindvis af Star Wars-relaterede bøger, tegneserier, tv-episoder, legetøjsfigurer, merchandise og alt muligt andet derude. Jeg har begrænset mig til ting, der er fra dette årtusind - så her er fem af mine favoritter, hvor kraften er stærk.

Samlesættet: Lego Star Wars-sæt

Lego har klods-licens til Star Wars, og det giver mulighed for mange timers underholdning, når man alene eller i fællesskab bygger universet op.

I butikkerne kan du stadig få fingre i klassikere som Tusindårsfalken og en ny klassiker som Damien Poe´s sorte X-Wing. Lego’s udgave af Dødsstjernen findes desværre ikke længere i almindelig handel, men den er til salg hos Amazon.com og Ebay til noget, der ligner den oprindelige pris.

Pris: Fra 100 og op. Tusindårsfalken er set til 1299,-

Computerspillet: Knights of the Old Republic

Star Wars-universet har ført frygtelig mange computerspil med sig - nogle middelmådige, andre fremragende. Drømmer du om at være helten i dit helt eget rumeventyr, så kommer man dog ikke uden om 'Knights of the Old Republic'. Spillet udkom første gang i 2003, men du må leve med grafik, der ikke helt rammer nutidens standard.

Foretrækker du din Star Wars-oplevelse med flot grafik og mindre historie, så er 'Star Wars: Battlefront' den store titel lige nu. Også værd at prøve for oplevelsen af episke Star Wars-slag.

Platform: Knights of the Old Republic findes til Mac, PC, Xbox, iPad; Battlefront findes til PC, PlayStation 4 og Xbox One.
Pris: Knights of the Old Republic er set til ca. 75,-, Battlefront er set til ca. 340,-

Tegneserien: Darth Vader

Tegneserieforlaget Marvel står for bl.a. Avengers, Spider-Man og X-Men, men har også licens til at lave tegneserier baseret på Star Wars-universet. Noget af det bedste er Kieron Gillens nye Darth Vader-serie, der begyndte at udkomme i 2015.

Serien foregår lige efter 'Episode IV: A New Hope', og vi møder en Darth Vader, der ikke ligefrem står højt i kejserens gunst efter at Dødsstjernen blev ødelagt. Vader allierer sig med et farverigt galleri af galaksens afskum for at genvinde sin indflydelse, og det giver mulighed for at opleve Vader fra sin mørkeste og sejeste side.

Pris: Ca. 25,- pr. tegneserie. Kan købes digitalt på marvel.com eller hos din lokale tegneseriebutik.

Protip: Serien kan også opleves som en del af Marvel Unlimited, der samtidig giver adgang til et væld af ældre Star Wars-tegneserier for ca. 70 kroner om måneden.

Animationsserien: Star Wars - the Clone Wars

Det er ikke en stor hemmelighed, at mange Star Wars-fans anser episode 1-3, som den svageste del af de nu syv Star Wars-film. Derfor er det måske desto mere overraskende, at animationsserien 'Star Wars – The Clone Wars', der tager sit udgangspunkt i episode 1-3, er så fortræffelig.

Serien udvider og uddyber handlingen under klon-krigene med både kendte ansigter som Anakin, Obi-Wan og Yoda samt med nye, spændende figurer, både gode og onde. Der er hele syv sæsoner at trække på, så der er timevis af spændende underholdning.

Platform: Serien kan streames på Netflix og købes i dansk handel.

Droiden: BB-8

"Er dette droiden, du leder efter?" ...

Hvis du går og leder efter en lille bid Star Wars, som du kan flytte fra lærredet ind i stuen, så kunne det her måske være svaret. Spheros BB-8-droide er et avanceret stykke legetøj, der reagerer på omverdenen uafhængigt af, hvad du gør - en helt lille selvstændig ”personlighed”, der går på opdagelse.

BB-8 kan også styres direkte med din smartphone og sende små hologram-beskeder i kombination med din smartphone, så du kan lave dine egne ”Help me, Obi-Wan. You’re my only hope”-beskeder til venner og familie. BB-8 er en uden tvivl fuldstændig unødvendig, men samtidig også virkelig sej.

Pris: Set til 1350,-

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve