Kom så, Michelin: 3 oversete restauranter der fortjener stjerner

Madanmelder Martin Kongstad anbefaler danske restauranter, der bør hædres i Michelin-guiden, når den udkommer onsdag.

Hvis filmindustrien har Oscar-uddelingen; musikindustrien har Grammy, så har topgastronomien Michelin-stjernerne. Og de uddeles i morgen. Her er det fra Restaurant Taller i København. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Hvis du undrer dig over, at landets foodies, kokke og restauratører holder vejret i disse dage, så er der god grund.

I morgen offentliggøres den nordiske udgave af den respektindgydende Michelin-guide, der kårer de allerbedste restauranter.

Som optakt til offentliggørelsen stiller vi spørgsmålet: Hvilke restauranter tilbyder en oplevelse, der fortjener Michelin-guidens opmærksomhed?

Det svarer Martin Kongstad, der er madanmelder og vært i Radio24syv-programmet 'Bernaise er dyrenes konge', på. Han udpeger desuden også to restauranter, der tilbyder stor kvalitet for færre penge.

Taller

Noget så sjældent - på vores breddegrader - som det venezuelanske køkken er i fokus på restaurant Taller. På deres aktuelle menu støder man både på sauce hollandaise, hummer, blodpølse, der forenes med sydamerikanske råvarer og specialiteter.

- Det er næsten blevet en ny konvention, at Michelin bestjerner det nynordiske køkken, og det må være årsagen til, at fantastiske Taller ikke endnu har fået en stjerne for deres temperamentfulde og stringente sydamerikanske gourmetmad, fortæller Martin Kongstad.

København. Tjek menuen her.

Mielcke & Hurtigkarl

Med Frederiksberg Have er det en beliggenhed, der er svær at hamle op med. Men det er ikke kun de mondæne omgivelser, der gør restauranten til en oplevelse. Indenfor venter en sublim oplevelse til smagsløgene, fortæller Martin Kongstad:

- Alle foodies og anmeldere er enige om, at de skulle have haft den stjerne for længst. Jeg vil mene, at de ligger til to. Det er knivskarpt, og det angiver nye veje.

Frederiksberg. Tjek restauranten her.

Geist

Bo Bech er lidt af en berømthed på den danske restaurationsscene med Michelin-udmærkelse på en tidligere restaurant, og så har han lavet kogebøger og været tv-vært. Restaurant Geist på Kgs. Nytorv i København viger ikke tilbage for kokkens

- En af mine personlige favoritter. En af de bærende tendenser på den internationale madscene er enkelthed. Få komponenter i overraskende kombination, fortæller Martin Kongstad:

- Bo Bech er ikke bare en af landets førende på det felt, han er i verdensklasse.

København. Tjek menuen her.

Steder med gourmetoplevelse til lavpris, ifølge Martin Kongstad

Value for money: Applaus

På Applaus kommer smagsløgene rundt. På den aktuelle menu kan man både få sprængt perlehøne, foie gras, marv, men også forårsrulle, dumplings.

Martin Kongstad har fremhævet den aalborgensiske restaurant som et bud på 'Danmarks billigste gourmetmad' i sin anmeldelse i Euroman, og netop det aspekt holder han fast i:

- Her laver de mad på et højt niveau til en uhørt lav pris.

Value for money: Restaurationen

Med restauratørerne Bo og Lisbeth Jacobsen i spidsen har Restaurationen været lidt af et flagskib inden for danske restauranter. Her får man mest ud af sine penge, anbefaler Martin Kongstad:

- Her har man holdt fanen højt i femogtyve år. De bedste råvarer, masser af fantasi og ren Michelin-klasse i tilberedningen. En hovedret koster 255 kroner, og det er efter min mening best value i Danmark.

København. Tjek menuen her.

  • Martin Kongstad er vært på Radio24syv-programmet 'Bernaise er dyrenes konge', hvor han hver uge besøger en restaurant sammen med en kendt medspiser.

  • Derudover er han journalist, forfatter og madanmelder på magasinet Euroman.

Følg uddelingen af årets Michelinstjerner live på dr.dk fra kl. 09.45

Facebook
Twitter