Koncert-scoop: Varm op med 5 af Radioheads bedste numre

Forhåbentlig disker Radiohead op både med noget 90'er-guitarrock og nogle nyere elektro-lækkerier, når bandet næste år er hovednavn på Northside-festivalen i Aarhus.

Radiovært Anders Bøtter håber, at Radiohead med Thom Yorke i front favner bredt, fordi det er en festival, hvor man ikke kan forvente, at alle blandt publikum er Radiohead-nørder. (Foto: Gary Miller © 2016 Gary Miller)

Det er ikke kun Northsides folk, der jubler over, at festivalen i dag kunne annoncere Radiohead som det første hovednavn til programmet for 2017.

Der er også stor begejstring hos P6 BEAT-radiovært Anders Bøtter, der tidligere i år var vært på den seks timer lange udsendelse ’P6 BEAT elsker Radiohead’.

Særligt hvis det britiske band favner både nye og gamle sange på Northside, sådan som Anders Bøtter håber på.

- Helt overordnet kunne jeg rigtig godt tænke mig, at Radiohead både hyldede deres gamle lyd med en mur af guitar og blandede det med den nye minimalistiske elektrolyd, fordi det er en festivalkoncert, siger radioværten.

Vi har spurgt ham, hvilke sange, han håber, det populære band tager med til Ådalen i Aarhus:

’Planet Telex’

- Det er en våd drøm at høre, selvom jeg nok ikke får lov til at høre den. Det er et af de første numre, jeg elskede med Radiohead, og den har bare sådan en fantastisk guitar. Jeg faldt for Radiohead, fordi det var et guitarrockband.

Fra albummet 'The Bends', 1995.

0:00

’Morning Bell’

- Jeg faldt også for Radioheads totale ændring af det hele, da bandet forrådte alle deres publikummer og ændrede lyd. Så fra perioden med pladerne ’Kid A’ og ’Amnesiac’ vil jeg gerne høre sangen ’Morning Bell’, fordi jeg bare synes, at det er et helt fantastisk nummer. ’National Anthem’ ville også være rar at høre live.

Fra albummet 'Kid A', 2000.

0:00

’Paranoid Android’

- Jeg kunne godt forestille mig, at et Northside-publikum vil stå og heppe på den der store, grimme ting, der hedder ’OK Computer’ (Radioheads roste album fra 1997, red.). Det er fint, man gør det, men det er rart når ikke alle gør det, for så får man en koncert, der kun bliver sådan en retro-ting. Så jeg håber, at dem, der kommer til koncerten også er med på, hvor bandet står i dag.

Skal vi høre et nummer fra ’OK Computer’, så er det naturligvis ’Paranoid Android’. Den må de rigtigt gerne spille.

Fra albummet 'OK Computer', 1997.

0:00

’Burn The Witch’

- Hvis vi skal se lidt på det nyere, så ville jeg være svært tilfreds, hvis Radiohead lagde stor vægt på det nye album ’A Moon Shaped Pool’, der udkom i år. Blandt andet førstesinglen ’Burn The Witch’, for den kan måske netop blandes ind mellem de gamle sange.

Fra albummet 'A Moon Shaped Pool', 2016.

’All I Need’

- Radiohead må rigtig gerne spille noget fra pladen ’In Rainbows’. Da vi lavede ’P6 BEAT elsker’ vandt den overraskende over ’OK Computer’ som det album, vi skulle fortælle hele historien om. Måske fordi, at mange af dem, der er i midten af 20’erne, havde ’In Rainbows’ om deres indgang til bandet.

Det er også et meget stærkt album, og ’All I Need’ er et af de smukkeste numre, der overhovedet er lavet. Sådan en stille, akustisk version på en festivalaften … wauw, det kunne være fantastisk.

Fra albummet 'In Rainbows', 2007.

0:00
Facebook
Twitter