Konge(morder)lig underholdning: 3 film Nikolaj Coster-Waldau elsker

'Game of Thrones'-skuespilleren er i øjeblikket i gang med at indspille næstsidste sæson af fantasyserien. Men hvad underholder han sig selv med, når han ikke spiller Jaime Lannister - eller kæmper for klimaet i Grønland?

Ud over 'Game of Thrones' er skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau også snart aktuel i den danske spændingsfilm '3 ting' - og i de amerikanske 'Small Crimes' og ' Shot Caller', der begge får premiere senere på året. (Foto: Scanpix / HBO)

2017 er "Nikolaj Coster-Waldau-år". I hvert fald når man kikker på, hvor meget den danske stjerneskuespiller medvirker i.

Han er i øjeblikket ved at færdiggøre syvende og næstsidste sæson af HBOs fantasyserie 'Game of Thrones', hvor hele verden har set ham kløve hovedskaller som den ligeså vennesæle som udspekulerede ridder Jamie Lannister.

Derudover har han intet mindre end tre film på tapetet. Lige nu er han aktuel som klimaforkæmper i rollen som sig selv, hvor han har dokumenteret indlandsisens smelten i Grønland, som han har en stærk tilknytning til.

Nikolaj Coster-Waldau er med andre ord en travl mand, men slappe af med en god film gør han dog også. Her kommer tre biografaktuelle filmanbefalinger fra stjerneskuespilleren.

American Honey

Den britiske instruktør Andrea Arnolds farverige, socialrealistiske road trip gennem et falleret USA, har ifølge Nikolaj Coster-Waldau ”en særlig autenticitet og ægthed over sig”. Faktisk fik han anbefalet den to en halv time lange film af instruktøren bag den kommende ’Small Crimes’, hvori Coster-Waldau faktisk selv medvirker:

- Tilfældigvis havde instruktøren (E.L. Katz, red.) levet samme omflakkende liv som karaktererne i filmen, siger Nikolaj Coster-Waldau om ’American Honey’, der i fjor var med i kapløbet om Den Gyldne Palme på filmfestivalen i Cannes og siden har vundet mange anmelderes hjerter med sit poetiske og optimistiske portræt af en ungdom i oprør.

'American Honey' havde dansk biografpremiere 26. januar. Se trailer her.

Arrival

Fransk-canadiske Denis Villeneuve står bag efterfølgeren til den ikonografiske science fiction-klassiker ’Blade Runner’, der har dansk biografpremiere til efteråret. Inden da nåede Villeneuve at lave ’Arrival’, der ifølge Coster-Waldau lander ”et hjertevarmt budskab i en tidpræget af et stort communication breakdown”.

- Filmen tilbød nok tankegods til tusindvis af timer, og havde en struktur som overraskede positivt, siger Nikolaj Coster-Waldau om den stadig biografaktuelle film, der har den amerikanske skuespiller Amy Adams i rollen som sprogprofessoren, der hyres ind til en uvant opgave: At skulle oversætte og tyde fremmede rumvæseners snildt eksotiske sprog.

- Vi er så fokuseret på fremgang og fremtid, men ideen om, at vi måske kender vores egen skæbne både skræmmer og fascinerer, siger Nikolaj Coster-Waldau uden at sige for meget.

'Arrival' havde dansk biografpremiere 1. december 2016, men kan stadig ses i biograferne. Se trailer her.

La La Land

- Åbningen er helt fantastisk, men jeg sad samtidig og tænkte; hvor mange har mon været med til at lukke den motorvej af?

Ja, meget kan siges om Damien Chazelles hypede musical ’La La Land’, der er indstillet til hele 14 oscars. Men som Nikolaj Coster-Waldau bemærker, skal man nok være i filmbranchen for at lægge mærke til alle teknikaliteterne bag den farveladeglade synge- og dansefilm.

- Det er måske nok en arbejdsskade, at jeg tænkte på alle de udfordringer, man har haft med sådan et udstyrstykke som ’La La Land’. Alle andre vil bare se en dybt charmerende musical med Emma Stone og Ryan Gosling på deres karrieres højdepunkt.

'La La Land' har dansk biografpremiere 23. februar. Se trailer her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter