Kurver er smukke: Her er 5 modeller, der rykker lige nu

Modebranchen har fået øjnene op for modeller, der ikke lige kan passe en størrelse small. Se nogle af de sejeste modeller her.

Modellerne Tara Lynn, Tess Holliday og Zach Miko er alle en del af kategorien "plus size" i modebranchen. (Foto: Collage © Getty Images)

Hvis man kaster blikket på et gennemsnitligt modeshow eller magasinforsiderne er det let at tro, at man forsager den kurvede krop. At skønhedsbegrebet ikke rummer andet end trimmede, åleslanke kroppe.

Men det er en ny tendens ved at ændre på.

En række modeller, der ikke kan passe ned i små størrelser - de såkaldte plus size-modeller - erobrer i disse år både catwalken, forsiderne og modehusenes reklamer.

I programserien ’Skønhedens magt’ på DR K kan du i aften møde plus size-model Jennie Runk, der har poseret for H&M og Marina Rinaldi. Men hun er ikke alene.

Herunder guider DR K-vært og modejournalist Chris Pedersen dig til fem andre kurvede modeller, der også er værd at holde øje med lige nu.

Tara Lynn

- Tara Lynn stjal fokus, da Vogue Italia i 2011 satte fokus på kurvede modeller med et særligt nummer. Siden har den unge amerikaner været en åbenmundet ambassadør for større diversitet i populærkulturen.

- Fransk Elle har udråbt hende til at være 'The Body', og hun har desuden lagt både ansigt og krop til H&M's 'Big is beautiful'-kampagne. Hun har desuden nævnt Beyoncé, Jennifer Lopez og Salma Hayek som sine forbilleder. "Der er ikke noget i vejen med tynde piger, de er også smukke, men det er sjovt at iagttage det skift", har hun udtalt til fransk Elle, siger Chris Pedersen.

Ashley Graham

- Den amerikanske brunette er nok en af tidens mest berømte kurvede modeller. Vogue, Harper’s Bazaar, Glamour og Elle er blot nogle ad de magasiner, som hun har arbejdet for. Men hun slog for alvor igennem, da hun som den første plus size-model nogensinde scorede forsiden på det ikoniske Sports Illustrated Swimsuit Issue.

- I 2010 havde hun en hovedrolle i en reklamefilm for Lane Bryant, der var så sexet, at den blev fjernet fra skærmen, og samme år blev hun fast gæst i talkshows som Jay Leno. I slutningen af 2016 fik opkaldt en Barbie-dukke efter sig med karakteristiske runde hofter, siger Chris Pedersen.

Hun er i øvrigt netop nu aktuel som blikfang på britiske Vogue - hendes første forside for bladet.

Sophie Dahl

- 90'ernes mest berømte kurvede model hedder Sophie Dahl, og den britiske skønhed blev opdaget af stylisten Isabella Blow, som faldt for hendes lange ben og runde former. Sophie Dahl blev hurtigt opsnappet af designere som Alexander McQueen, Versace og John Galliano.

- I 2000 smed hun tøjet for stjernedesigneren Tom Ford, som castede hende som flødehvid, nøgen babe i en nu ikonisk Opium-reklame. I 2003 udkom hendes første roman 'The Man With the Dancing Eyes', og hun har desuden skrevet flere kogebøger og været vært for kogeprogrammet 'The Delicious Miss Dahl'.

Zach Miko

- 2016 var også året, hvor vi fik den første mandlige plus size-model, nemlig amerikaneren Zach Miko, der skrev kontrakt med et af verdens førende modelbureauer IMG.

- ”Mænd vil se almindelige mandlige modeller,” udtalte han i den forbindelse, hvor han også lancerede begrebet ’Brawn’ frem for plus size, når det drejer sig om herremodeller. I en tid, hvor mænd kæmper i højere og højere grad med både vægt og idealer, er Zach Miko et levende eksempel på, at det ikke kun er kvinder, der har brug for nye foto og rollemodeller.

Tess Holliday

- ”Eff your beauty standards”, lyder sloganet fra den amerikanske plus size-model Tess Holliday, som i modsætning til flere af sine kollegaer ikke kan beskyldes for at være ’for tynd’.

- Den tatoverede amerikaner blev opdaget via de sociale medier, hvor hun i lang tid havde dokumenteret sin 50’er-inspirerede pin up-stil, og nu tæller hun blandt andre H&M, Pennington og Benefit Cosmetics iblandt sine kunder. I 2016 blev hun desuden udråbt til at være en af internettets 30 mest indflydelsesrige personer i selskab med Donald Trump, Kim Kardashian og JK Rowling.

Femte program i serien ’Skønhedens magt’ sendes klokken 20.30 i aften på DR K. Du kan også finde det på dr.dk/tv.

  • Chris Pedersen er vært og tilrettelægger på DR K, hvor han blandt andet har lavet programmer som 'Afrika er det nye sort' og 'Danmarks unikke stilikoner'.

  • Han har været moderedaktør på Euroman, redaktør på Cover og har skrevet om mode for medier som Politiken, Børsen og Berlingske.

Facebook
Twitter