Life-coaches eller popstjerner? Nik & Jay synger 5 råd der ændrer dit liv

Uanset om du har én dag tilbage eller bare skal mod Bellevue, så fortvivl ej: Danmarks største popduo guider dig til tilværelsen.

Kom tættere på himlen med Nik & Jays mindful tips på versefødder. Her er det fra sidste års Smukfest. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Vi kan kalde dem popdigtere, poppoeter, verseføddernes konger - kært barn har mange navne.

I virkeligheden er Nik & Jay lidt af det hele.

Jeg har i anledningen af deres koncert i Royal Arena i København dissekeret en håndfuld af deres sange og nået frem til, at de også er en slags guider, der er gode til dig, der nogle gange mangler råd i livets mest basale situationer.

Lad mig her præsentere: Nik & Jay - dine livscoaches!

Lækker

Det er ikke altid lige nemt at følge med. Dem på forsiden af bladene ligner ikke det ansigt, man selv kiggede ind i i spejlet i morges. Man fristes til at spørge sig selv: 'Er jeg lækker?' Men fortvivl ej! Nik & Jay er her for at hjælpe dig. De har en universal lækkerhedsopskrift, hvis du gerne vil tage kegler i byen.

Det her råd forudsætter først og fremmest, at du er pige. Ja, sorry, drenge, men det er ikke mig, der laver reglerne, det er Nik & Jay. Når du har sikret dig, at du er hunkøn, kan du med fordel lige finde huskelisten frem til næste besøg i H&M, for ifølge Nik & Jay er et miniskørt, højhælede sko og en hat på skrå lige præcis det, der gør dig uovervindelig lækker - glem iøvrigt at investere i en BH, for det er bedst uden.

Der vil jeg så mene, at Nik & Jay med fordel lige kunne læse noget om tyngdekraft, men bevares, det her var altså rådene fra hele Danmarks selvtillids-coaches, Nik & Jay.

Fra albummet '2', 2004. Lyt til det her.

Hot

I Danmark er det koldt cirka ni måneder om året, men Nik & Jay har en løsning til alle os, der fryser. Jeg præsenterer hermed: Nik og Jays guide til at opnå varmen.

For det første skal du have fat i en pige, og hende skal du helst samle op på H.C. Andersens Boulevard. Dernæst skal du af uvisse årsager køre sædet tilbage og rulle vinduet ned.

Nå, men derefter skal I køre mod Bellevue og så tilbage til København igen. Imellemtiden skal du beordre hende til at gå frem og tilbage, og til side og side. For at følge op på det bør I ramme en klub, for så afslutningsvis at finde et springvand, som I lige bader i. Nu skulle du gerne have fået varmen. Det var så lidt.

Fra albummet 'Nik & Jay', 2003. Lyt til det her.

Mod solnedgangen

Vi går årstiden for smukke solnedgange i møde, men hvordan kører man egentlig sådan en fætter bedst i møde?

Det har Nik & Jay naturligvis også råd for. Du skal bruge: En taske, som du smider bagi (vigtigt!), så SKAL du læne dig tilbage (også selvom du synes, det lidt er noget baks).

Du skal sørge for, at du har rigeligt med penge i handskerummet (tydeligvis en sang skrevet før Mobile Pay), og så skal du lige sørge for, at der er en kopholder til din kaffe, hvilket jeg forestiller mig er bedst, fordi det simpelthen er et rod uden lige at drikke kaffe, mens man læner sig tilbage, som teksten ellers ville have os til. Så nu er du klædt på til sommeraftenerne på landevejen!

Fra albummet 'Engle og dæmoner', 2011. Lyt til det her.

Tættere på himlen

Drømmer du om at komme tættere på Gud? Nik & Jay har opskriften.

For det første skal du hviske et navn som ingen har gjort det før (du bestemmer selv hvilket og hvordan), så skal du vinke farvel til din tåre (igen: du bestemmer selv graden af afsked) og sidst, men ikke mindst, skal du hoppe ombord på et flyvende tæppe.

Det virker næsten rituelt, men Nik og Jay lover altså, at det tager dig tættere på himlen.

Sammen med Burhan G. Fra albummet 'Burhan G', 2010. Lyt til det her.

En dag tilbage

Nik & Jays bedste og mest præcise instruktion til dato: Opskriften på hvordan du bør leve den allersidste dag i dit liv. Jeg har håndplukket de vigtigste ting:

For det første er det dødhamrende nødvendigt, at du får hævet nogle penge på din firmakonto, så du kan med fordel allerede nu lige orientere dig om, hvor firmakortet ligger. Du skal ikke være beskeden, for der skal være nok til en bil.

Derudover skal du nok begynde at tænke i at få indspillet en sang af en slags, for det er ret vigtigt, at du hører din egen musik, når du parkerer bilen midt på vejen. Til slut vil jeg lige fremhæve det åbenlyse: Husk husk husk altid at have et lager af rødvin og blå Kings, og køb så den rockstarbrille!

Fra albummet '2', 2004. Lyt til det her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk