Magisk popstøv: 5 svedige Katy Perry-sange du ikke kender

Hun er en decideret hitmaskine, og i dag udkommer Katy Perrys nyeste album, 'Witness'. Fyr op for volumen!

Hittet 'California Gurls' fra albummet 'Teenage Dream' har du helt sikkert hørt (og synget med på). Sandie Westh guider her til fem mindre kendte, men solide, Katy Perry-popperler. (© KatyPerry.com)

I ni år har Katy Perry leveret hit på hit på hit. Popmaskinen har sjældent stået stille.

Alligevel er det fire år siden, vi sidst fik et nyt album fra hende.

I 2013 udgav hun pladen, 'Prism', hvor vi bl.a. fik store sange, som 'Roar' og 'Dark Horse' og det er jo nemt altid at ty til de numre, vi kender. Men dykker man lidt dybere ned i Katy Perrys albummer, så finder man ud af, at der faktisk ligger en del gedigne sange og gemmer sig.

Så på den her dag, hvor Katy Perry kommer med sin fjerde udgivelse 'Witness' (hvis vi altså lige kigger væk fra den kristne plade, hun udgav i 2001), har jeg fundet fem sange frem, som man måske ikke umiddelbart kender, men som bestemt er et lyt værd.

(© KatyPerry.com)

Waking Up In Vegas

En af mine yndlingssange nogensinde fra Katy Perry er 'Waking Up In Vegas' fra 'One of The Boys'-albummet.

Sangen er ikke en af hendes signatur-sange, som f.eks. 'I Kissed a Girl' og 'Teenage Dream' er det, hvilket jeg egentlig synes er ret ærgerligt, fordi det er en mere rocket udgave af Katy vi får lov til at høre, og det klæder hende vildt godt.

Den fungerer i øvrigt umanerligt fint på en motorvej med volumen skruet helt op!

Peacock

Okay, første gang jeg hørte den her, syntes jeg, den var vildt irriterende. Men pludselig tog jeg mig selv i at trykke play på den igen og igen.

Og så er det en af de mest insinuerende sange, jeg nogensinde har hørt. Du får selv lov til at gætte hvad 'I wanna see you peacock, cock, cock...' betyder.

Jeg er ret sikker på, at vi kunne tillægge Katy Perry en masse komplekser, hvis vi lige smed Freuds psykoanalyse nedover 'Peacock'. I stedet vælger jeg at skrue op.

Fra albummet 'Teenage Dream', 2010.

Not Like The Movies

De fleste af os kender følelsen af at eventyret slutter. 'Not Like The Movies' er fra albummet 'Teenage Dream', som kom efter Katy Perry og Russell Brand var blevet skilt.

Der er heller ingen tvivl om, hvem hun refererer til, når hun synger: 'He put it on me, I put it on, like there was nothing wrong. It didn't fit, it wasn't right.'

'Not Like The Movies' er en ret fin, sjælden ballade fra Katys hånd.

Fra albummet 'Teenage Dream', 2010.

(© KatyPerry.com)

Legendary Lovers

Det her er så godt et nummer! 'Legendary Lovers' skulle, hvis du spørger mig, have været en single.

Den skiller sig ud, fordi man simpelthen har valgt at blande indisklydende musik med et elektronisk popbeat. Det er genialt tænkt.

I øvrigt en sang, der blandt andet. er produceret af legenden, Max Martin.

Hvis ikke du kender ham, så kan du med fordel slå ham op. Der er ret gode odds for, at han har produceret en af dine yndlingspopsange fra de seneste 25 år.

Fra albummet 'Prism', 2013.

(Foto: Joe Penney / Mario Anzuon © Scanpix)

Double Rainbow

På det her track føler jeg endelig, at Katy Perry trækker vejret - og jeg elsker det. Det er faktisk min yndlingsvokal fra hende nogensinde, fordi der er så meget luft og ro.

Sangen er skrevet af Sia, som er kendt for at drysse magisk popstøv ud over alt, hun laver, og 'Double Rainbow' er virkelig ikke nogen undtagelse.

Hvis du aldrig har hørt den her sang, så skal du trykke play lige nu!