Melankolsk pop: Her er fem af P3 Prisvinderens bedste sange

Vinderen af dette års P3 Prisen rummer både det melankolske, det lette, det poppede og det eftertænksomme. Dyk ned i hans univers med disse sange.

Karl William drager i november på en danmarksturné, der bringer ham til en række af landets større byer. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Hvis du ikke for længst har opdaget Karl William og hans melankolske r’n’b- og popsange, så har du i hvert fald god grund til at få lyttet til hans sange nu.

I fredags vandt den unge sanger P3 Prisen ved P3 Guld-showet. Dermed kan han stille den eftertragtede pris op ved siden af statuetten for P3 Talentet, som han vandt sidste år.

Men hvor skal man starte, hvis man vil høre Karl William. Tja, du kan passende begynde her:

0:00

’Alt er fint’

”La’r du smilet camouflere, så ingen ved, hvor’n det virkelig er”, spørger Karl William på singlen ’Alt er fint’.

Sangen, der er taget fra hans seneste EP, ’Livet’, var i starten af juni 'Ugens Uundgåelige' på P3 – og dermed det mest spillede nummer den uge på kanalen.

Så hvis du ikke kender ret meget til Karl Williams lydunivers, så er denne sang et godt sted at starte. Karl William optrådte i øvrigt med ’Alt er fint’ til ’Kronprinsparrets Priser 2016’, der blev vist på DR1.

0:00

’Foruden at forgude’

Sangen finder man på Karl Williams første solo-EP ’Døende’, der udkom i 2014.

De eftertænksomme og melankolske sange fra EP’en satte for alvor gang i en hype omkring den unge aarhusianer, og singlen ’Foruden at forgude’ opnåede da også at komme i heftig radiorotation.

’Foruden at forgude’ er desuden det mest lyttede nummer med Karl William på Spotify og derfor ikke til at komme uden om, hvis man vil dykke ned sangerens lyd- og tekstunivers.

0:00

’Blind igen’

Er du mere til klassiske pop-omkvæd og uh-uh-uh-kor, kan du passende kaste dig over singlen ’Blind Igen’, der er taget fra Karls Williams seneste EP, ’Livet’.

På denne single har Karl William nemlig samarbejdet med producer og musiker Andreas Sommer, der særligt er kendt for sit succesfulde samarbejde med Marie Key.

På ‘Blind igen’ skruer Karl William et nøk op for både tempo og tilgængelighed, skrev Soundvenues anmelder om sangen og gav EP’en fire stjerner.

0:00

’Kostumeramt’

Inden gennembruddet og de mange priser lavede Karl William en EP med titlen ’1. sal’ sammen med sine venner i det aarhusianske musikkollektiv Hukaos.

Hukaos består udover producere blandt andet også af sangere som Thøger Dixgaard.

Den elektroniske sang ’Kostumeramt’ var teenageren Karl Williams allerførste udgivelse og dermed hans debutsang.

0:00

'Placebo'

I 2015 udgav Karl William sit første hele album ’Placebo’, der blandt andet indeholdt den på en og samme tid indadvendte og ørehængende single af samme navn.

Sangens tekst gik tæt på sangerens humørsvinger og ungdomslivets obligatoriske usikkerhed.

’Placebo’ er en overbevisende og intens bedrift. Der er store ting i vente, og vi har efter alt at dømme kun set toppen af isbjerget, skrev Gaffas anmelder og gav albummet 5 stjerner.

Man må sige, at anmelderen fik ret.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter