Musik til efterårsmørket? Her er 5 koncerter, du ikke må gå glip af

Sommerens festivaler og udendørskoncerter er forlængst ovre. Men der er stadig masser af fede koncerter, som kan give dig optur dette efterår.

(© Getty Images)

Efteråret er kommet. Det betyder, at musikerne skifter festivalmarkerne ud med scenerne på spillestederne.

I aften spiller den amerikanske soul- og popstjerne John Legend i Royal Arena, men hvis du ikke skal afsted, så frygt ej – der er masser af andre gode koncerter på vej.

Jeg giver dig her fem bud på koncerter, som jeg glæder mig til dette efterår.

(Foto: Tim Mosenfelder © Getty Images)

Dua Lipa: Dark-pop, der skiller sig ud

Sidste gang, at 22-årige albansk-engelske Dua Lipa gæstede Danmark, spillede hun i Lille Vega i København, hvor der er plads til 500 mennesker. Det var i oktober 2016. Allerede dengang kunne jeg mærke, at hun ville vokse sig for stor til så lille et spillested. Et års tid efter indtager hun så Amager Bio, der kan huse dobbelt så mange mennesker, og det gør hun med sin turné, 'The Self-Titled Tour'.

Hvorfor du skal se hende? Fordi Dua Lipa for mig at se er en af de mest interessante popartister lige nu. Hun laver dark-pop, hvilket giver hende en popkant, som får hende til at skille sig ud. Og så har hun en virkelig fyldig, dyb stemme, der adskiller hende fra andre popsangere.

Dua Lipa spiller i Amager Bio den 1. november.

(© U and I Music)

Jon Nørgaard: Energiudladning i vente, 15 år efter Popstars

Her til efteråret drager gode, gamle Jon ud på en mini-turné, der bringer ham til byer som Grenaa, Aarhus, Odense og København. Jon slog igennem som 17-årig efter at have vundet 'Popstars' i 2002. Derefter udgav han sit debutalbum, 'This Side Up', og har siden medvirket på numre for bl.a. Clemens og Kato, og jeg er sikker på, at han tager hele bagkataloget med rundt på de danske scener. Turnéen er i øvrigt en markering af hans 15-års jubilæum.

Hvor du skal se ham? Du skal se Jon, fordi jeg er 100 procent sikker på han glæder sig helt vanvittigt meget til at stå på en scene igen og levere et helt show. Han har selv sagt, at han går all in, så det betyder, at alle seks aftener kommer til at være en overflod af energi direkte fra scenen ned til publikum. Og så skal du se Jon, hvis du, ligesom jeg, har hørt 'Right Here Next To You' virkelig højt på din discman.

Jon spiller i Grenaa den 10. november. På Train i Aarhus den 11. og 24. november. I Amager Bio i København den 25. november og den 2. december. Og i Odense den 1. december.

(© Getty Images)

Sean Paul: Dancehall-legende sikrer din fest

Den 15. november er der Dutty Paul-fest i Forums nye koncertkoncept, Black Box. Sean Paul er nærmest en dancehall-legende, der forvandlede Vega til en jamaicansk natklub, da han spillede der i april tidligere i år. Generelt har jeg indtrykket af, at overalt hvor Sean Paul kommer, der kommer festen også.

Hvorfor skal du se ham? Fordi alle har brug for et skud reggae/dancehall, når mørket og kulden har efterårssænket sig over Danevang. Så kan du forestille dig at du i et par timer er taget til Jamaica, mens du flytter fodskinkerne rundt til 'Gimme The Light' og 'Get Busy'.

Sean Paul spiller i Forum Black Box den 15. november.

(Foto: Erika Goldring/WireImage © Getty Images)

Queen + Adam Lambert: Vent dig en 'absurd vanvittig fænomenal stemme'

I 2015 gav Queen + Adam Lambert koncert i Boxen i Herning. I 2016 slog de et smut forbi Jelling, og nu er det så Københavns tur til at få besøg af det legendariske band.

Der kommer aldrig nogensinde en ny Freddie Mercury, og det er egentlig svært at forestille sig, at gruppen med den oprindelige karismatiske forsanger ville kunne finde en til at fylde de kæmpe sko ud, men Adam Lambert har faktisk aldrig lydt bedre, end med Brian May og Roger Taylor i ryggen.

Hvorfor skal du se dem? Fordi de har lovet at tage det, de kalder et state-of-the-art-show med til København. Derudover er Adam Lambert indehaver af det man nok teknisk vil kalde en 'absurd vanvittig fænomenal stemme'.

Og hvem har så i øvrigt ikke lyst til at sidde live og synge med på 'Bohemian Rhapsody?'

Queen + Adam Lambert spiller i Royal Arena den 22. november

(Foto: Yuliya Christensen/Redferns © Getty Images)

Thomas Dybdahl: Så er (jule)hyggen sikret

Så er det blevet jul og granhyggen har dæmpet sig over det ganske danske land, og hvem er så ellers 100-meter-mestre i at hygge sig? Nordmændene, selvfølgelig! Jeg ved ikke, hvornår traditionen er opstået, men hvert år i december lægger den norske singer-songwriter, Thomas Dybdahl, vejen forbi Vega og der bliver udsolgt hver gang. Jeg elsker ham, fordi han har et helt vildt fint øje for tekster og kompositioner. For mig findes der ingen, som Thomas Dybdahl.

Hvorfor skal du se ham? Thomas Dybdahl fylder mig med lykke hver gang, jeg ser ham, og måske kunne du få det på samme måde. Jeg har aldrig oplevet et ikke-lykkeligt møde mellem Dybdahl og hans publikum. Så giv dig selv en gave dagen før tredje søndag i advent og tag ind og se verdens bedste nordmand.

Thomas Dybdahl spiller i Store Vega den 16. december og hvis du bor på den anden side af bæltet, så spiller han også på Skråen i Aalborg torsdag den 14. december og VoxHall i Aarhus fredag den 15. december.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter