Ondt i kærligheden? Her er 5 podcasts, der hjælper dig igennem dine kvaler

Om du er ulykkeligt forelsket, savner en kæreste eller bare er fascineret af rigtige menneskers oplevelser med kærligheden, så er der masser at inspiration at hente her.

Der er masser af gode, sjove og lærerige historier om både lykkelig og ulykkelig kærlighed. Her er et udpluk af de bedste podcast-historier, som du kan lytte til, mens du forsøger ikke at smelte væk.

Det er næsten for varmt at holde i hånd for tiden.

Men derfor kan man jo godt savne én at have det for varmt sammen med alligevel.

Sådan har Stine Bjerregaard Ditlevsen det i hvert fald.

Sammen med makkeren Rikke Frøbert har hun lavet podcast-serien 'Hvorfor har jeg ikke en kæreste?', hvor de sammen med fagfolk (og gennem en hel del dates) forsøger at finde ud af, hvorfor de stadig er single - og hvordan de kan ændre på den status.

Men Stine Bjerregaard Ditlevsen og Rikke Frøbert er jo ingenlunde de eneste, der har oplevet problemer med kærlighedslivet.

Derfor giver Stine Bjerregaard Ditlevsen her fem podcast-anbefalinger til dig, der også gerne vil finde kærligheden.

Eller dig, der har fundet den, men som stadig synes, at den kan være lidt svær at håndtere.

Eller dig, der bare er håbløs romantiker og elsker at høre andres kærlighedshistorier.

Uanset hvilken kategori du falder i (eller udenfor), så er der her adskillige timers sjove, lærerige, ærlige og hjerteskærende historier om kærlighed til de hede sommerdage på stranden.

(© KCRW)

Strangers – Love Hurts

7 afsnit | 30-45 minutter pr. afsnit

- Danske Lea Thau bor i LA og har lavet en fantastisk podcastserie, der hedder Strangers. Her fortæller hun de mest fine og rørende historier om alle mulige slags mennesker.

- Men de bedste afsnit handler faktisk om hende selv og hendes eget kærlighedsliv. ’Love hurts’ er i fire afsnit med to opfølgende episoder henholdsvis et år og to år efter. Her går hun tæt på sine egne fiaskoer ud i kærligheden og opsøger blandt andet tidligere dates og spørger dem, hvorfor de ikke ville have hende.

- Det er terapeutisk at lytte til og har været en væsentlig inspiration til ’Hvorfor har jeg ikke en kæreste?’.

(© New York Times/WBUR)

Modern Love

100 afsnit | 15-25 minutter pr. afsnit

- 'Modern Love' er tidligere klummer bragt i The New York Times, der er transformeret til et podcastformat. De bliver læst op af kendte skuespillere som Kate Winslet, Kristin Scott Thomas og Jake Gyllenhaal.

- Det tager udgangspunkt i den moderne kærlighed, og handler både om den romantiske kærlighed, men også kærligheden mellem eksempelvis en mor og datter.

- Nogle af disse klummer ligger mange år tilbage i tiden og i slutningen bringes der et lille interview med skribenten om, hvor de er i deres liv nu.

- Der er virkelig nogle interessante og rørende historier om livets rutchebaneture og kærlighedens kringlede veje.

(© The New York Times)

Dear Sugars

167 afsnit | 10-60 minutter pr. afsnit

- Jeg har i flere år lyttet til brevkasseformatet 'Dear Sugars', hvor forfatterne Ceryl Strayed, som i øvrigt blandt andet har skrevet selvbiografien ’Wild’ (2013), og Steve Almond hver uge giver gode råd til alverdens problemer.

- Jeg elsker i øvrigt brevkasseformatet i podcastform. Desværre findes de ikke rigtigt i Danmark - udover Mads og Monopolet, naturligvis. Men modsat 'Mads og Monopolet' så udvælges gæsterådgiverne her ud fra problematikkerne i brevene - og har ofte en faglig eller personlig historie, der relaterer sig til problemet.

- Ofte er det psykologer eller forfattere, der inviteres til at hjælpe med at rådgive lytterne. Men nogle gange er det også berømte og markante personligheder som eksempelvis Oprah Winfrey og Lena Dunham.

- Emnerne varierer en del og kan handle om alt fra kærlighed, at vokse op med misbrugsforældre, eller hvordan man lærer at sige nej.

BONUSANBEFALING:

- Paprika Steen lavede sidste sommer et brevkasseprogram på Radio 24syv, der hed 'Små Hverdagsproblemer'. Det minder en lille smule om 'Dear Sugars' og er også helt klart et lyt værd, hvis man hellere vil lytte til noget dansk frem for engelsk.

(© Radio 24syv)

Det næste kapitel

100 afsnit | 55 minutter pr. afsnit

- Det her program handler faktisk ikke decideret om kærlighed. Men det er nogle virkeligt fine interviews, der gør dig klogere på dig selv.

- Hassan Preisler, der overtog værtstjansen efter Iben Marie Zeuthen, har en meget personlige interviewteknik, som jeg lige skulle vænne mig til i starten. Men det, at han er så villig til at udlevere sig selv undervejs i sine interviews, resulterer i nogle meget ærlige og lærerige samtaler.

- Langt de fleste gæster bliver derfor også interessante under Preislers analyserende lup, fordi han tør bruge sig selv. Det gør samtalerne vedkommende og lærerige.

(© Fries Before Guys)

Fries Before Guys

94 afsnit | 50-80 minutter pr. afsnit

- Jeg er en del ældre end både Nanna Hovgaard og Josephine Kuhn, som selv laver den fine podcast ’Fries Before Guys’. Jeg ser dem faktisk lidt ligesom mine kloge lillesøstrer.

- De to veninder i 20’erne er sindssygt godt selskab, når de taler om alt fra sex, kærester, dating, kropsidealer og venskaber. De er både kloge og modige og tør dele deres tanker og følelser med lytterne.

- De lukker lytteren ind i et intimt veninderum, hvor de tit siger nogle af de ting, som andre ikke tør sige højt. I et afsnit om dating fortæller Nanna Hovgaard eksempelvis, at det er super hårdt at være på Tinder. Og det kan jeg virkeligt kun bekræfte.

Facebook
Twitter