På jagt efter sandheden: 3 vilde historier fra virkeligheden, du ikke må snyde dig selv for

Mangler du spænding i hverdagen? Så guider krimiforfatter dig her til tre fantastiske fortællinger, der alle kredser om mord.

I 'Making a Murderer' følger vi Steven Avery, der er anklaget for mord – efter at være blevet frikendt for et andet mord, som sendte ham i fængsel i mange år. (Foto: Netflix © Netflix)

Det er ikke kun i fjerde sæson af ’Broen’, at sandheden om et mord jagtes intenst.

Også i det nye DR-radiodrama ’Kom ind i min drøm’ søger en far svar, efter at hans datter efter sigende har begået selvmord.

Christian Dorph har skrevet den fremtidsrealistiske spændingshistorie sammen med sin skrivemakker Simon Pasternak. De to har tidligere udgivet spændingsbøger som ’Jeg er ikke her’, ’Afgrundens rand’ og seneste ’Tal til mig’.

- Jeg har det lidt svært med nutidskrimier. Det er ofte noget med pædofili og trafficking og en genial morders aldrig før sete og bestialske drabsmetode. Det bliver for meget 'fundet på', siger Christian Dorph og tilføjer:

- Jeg synes, krimier er fedest, når de foregår i fortiden eller fremtiden. Faktisk er jeg mere til true crime-genren, hvis det skal foregår i nutiden.

Har du det på samme måde, så anbefaler Christian Dorph her tre virkelig spændingsfortællinger om mord.

(© Getty Images)

‘Med koldt blod’ af Truman Capote

Bogen rekonstruerer et grusomt mord på en familie, der bliver dræbt af to mænd i byen Holcomb i Kansas i 1959. Forfatteren, Truman Capote, rejste til byen for at tale med de lokale og opsøgte blandt andet morderne i fængslet, hvoraf han opbyggede en tæt relation til den ene af dem.

Capote var næsten seks år om at skrive bogen, der senere er blevet en klassiker.

- Capote havde primært lavet fiktion indtil da og opfinder nærmest true crime-genren med denne bog. Han regnes i hvert fald som pioner for genren, hvor man kombinerer journalistik og efterforskning.

(© HBO Nordic)

HBO-serien ’The Jinx’

’The Jinx’ er en fascinerende dokumentarserie om en aldrende rigmandssøn Robert Durst, der blandt andet er mistænkt for at have slået sin kone ihjel, hvilket han nægter sig skyldig i.

- Det, der er rigtig spændende, er, at dokumentaren påvirker sagen, går ind og ændrer sagens forløb. Den bliver en del af opklaringen, siger Christian Dorph, der var vild med serien.

- Han er en meget interessant og sær person – følsom og uhyggelig på samme tid. Og så tager serien en vild og overraskende drejning til slut.

(© Netflix)

Netflix-serien ’Making A Murderer’

Også denne serie går tæt på en mordsag.

- Det er en helt vild historie om en brugtvognsforhandler, som alle hader. Han bor på bøhlandet med sin white trash-familie og bliver dømt for et mord, som han – viser det sig – ikke har begået, fortæller Christian Dorph.

Efter mange år bag tremmer bliver han renset og får oprejsning, men kort efter bliver anholdt for et andet mord.

- Man sidder hele tiden og tænker, om det mon er et setup. Serien blev da også kritiseret for at være partisk og manipulerende i sin vinkel, siger Christian Dorph.

Første halvdel af Simon Pasternak og Christian Dorphs radiodrama ’Kom ind i min drøm’ kan høres nu, der hvor du hører podcast. Serien har blandt andet Thomas Gabrielsson, Camilla Bendix og Ole Lemmeke på rollelisten. Derudover kan du opleve den nu afdøde Baard Owe i en af hans sidste roller.

Facebook
Twitter