Party på pisten: Her er 9 numre der gør din skitur perfekt

Uanset om du står på tærsklen til Alperne eller hygge i din stue, kan de rigtige toner skabe alpin stemning

Der er både til zen-øjeblikke og episke fester i Andreas Kongsteds playliste - der iøvrigt også kan spilles derhjemme (Foto: Getty Images)

Varmt tøj, oplader og tandbørste er obligatorisk, når man tager på skitur. Men du kan roligt pakke Rasmus Seebach og Major Lazer med, hvis du spørger DJ Andreas Kongsted.

- Jeg lytter meget til musik, når jeg står på ski, det er min måde at koble af og lade batterierne op. Jeg forsøger altid at kombinere forskellige genrer, der passer til forskellige stemninger, fortæller den professionelle dj og passionerede skiløber.

Tusindvis af danskere sætter i disse uger kursen mod de forjættede bjerge. Kongsted har derfor sammensat en playliste 'til den perfekte skitur', der blander hårdtpumpende klubmusik med hiphop og mere afslappede toner. Musikken, der er uundværlig til afterski, i zen-øjeblikket på bjergtoppen eller bare en god aften derhjemme:

Beck 'Morning'

- Det her er simpelthen det bedst nummer til at starte dagen på. Når man lige er vågnet, får dagens første kop kaffe og står og kigger ud over de sneklædte bjerge og lader op til en hel dag på ski. Og så er hele albummet generelt en god måde at starte dagen på.

0:00

Sonny Alven 'Our Youth'

- Fantastisk opløftende pianohouse-track med en sprød vokal med en dejlig nordisk glød. Passer helt perfekt til den første tur ned ad pisten.

0:00

Siege 'Crunk'

- Et dejligt bouncy housetrack, som er perfekt at høre på vej ned ad pisten eller på vej op i liften. Sådan et rigtig godt nummer til en skitur bare at ha' i ørerne… Og den skarpe vil også ligge mærke til, at de bruger en sample fra Mary J. Blige 'Family Affair'.

0:00

Rasmus Seebach 'Uanset' (Le Boeuf Remix)

- Et remix af et af de største danske hits i efteråret. Udført af en utroligt talentfuld ung dansk gut, som jeg tror, vi kommer til at høre meget mere til i fremtiden. Stilen er chilled tropical house-agtig, og det er helt perfekt til det rolige øjeblik i en liggestol i solen, hvor man lige nyder en øl eller cola, inden afterski begynder.

0:00

Major Lazer 'Boom' (feat. MOTi, TY Dolla Sign, Wizkid & Kranium)

- Et Major Lazer-track, som ikke har fået så meget opmærksomhed, men som efter min mening et af de fedeste track på den nye udgave af deres album 'Peace Is The Mission'. Utroligt lækkert moombahton-agtigt track med et udvalg af fede vokaler og et helt vildt gennemført groove, som kun Major Lazer kan lave.

0:00

The Weeknd 'Losers' (feat Labrinth)

- Efter min mening et af de fedeste tracks på hans nye album. Det har sådan en lækker old school hiphop-vibe, der møder noget nyt og semi-edgy. Det minder mig om nogle af de første skifilm, jeg begyndte at se, og det passer perfekt til en tur igennem snowparken på ski, hvor stilen skal være lidt mere loose og chill.

0:00

Kongsted 'Whine Dat'

- Ja, fest skal der også være på en skiferie, og det her track har altid været en partystarter for mig. Så når afterski skal startes og man skal feste det sidste efter en fantastisk dag på ski. Et track med en masse varme jamaican vibes, men samtidig også lidt dansabel bass-arm.

0:00

Wax Motif 'Krush Groove'

- Siden første gang jeg hørte det her nummer, har jeg været forelsket i det! Det er indbegrebet af et fantastisk clubtrack med en vidunderlig energi og en helt fantastisk dyster stemning. Det her er til, når afterski lige skal et niveau op og peake, eller når det skal gå meget stærkt ned ad pisten!

0:00

Massive Attack 'Teardrops'

- Fra den ældre skuffe, men et af de mest unikke tracks nogensinde! Jeg synes det er helt perfekt til at sidde og lytte til i den første tur op med liften om morgenen, eller hvis man er ude og gå en lang hike op af bjerget.

- Jeg hiker meget for at stå off piste, og at lytte til det på en lang gåtur op af bjerget er helt fantastisk. Specielt i kombinationen med udsigten og den der 'Palle Alene i Verden'-agtige følelse, man får, når man er langt væk fra det hele og er alene med bjergene. Meget soul searching-agtigt.

0:00

OBS: Vær opmærksom på, at musikkens lydstyrke ikke må begrænse din opmærksomhed på omgivelserne, når du står på ski.

Andreas Kongsted

  • Er også kendt under navnet Kongsted, og har dj'et professionelt gennem snart 13 år. Gennem de sidste fem år er han også begyndt at producere mere.

  • Har stået på ski fra en alder af syv år, og har siden stået på ski i Alperne, Canada, USA, Norge osv.

Facebook
Twitter