Radiovært blotter sin indre cowgirl: 10 country-hits der rammer plet

Country-stjernerne Dixie Chicks gør Horsens usikker i aften. P7 Mix’ Sandie Westh giver dig ti skud præriepop du kan ride med på.

Dixie Chicks er bare én af favoritterne - kom i countrystemning lige her, hvor P7 Mix' Sandie Westh giver sit bud på 10 hits, der holder hele vejen gennem Texas. (Foto: Gary Miller © 2011 Gary Miller)

I aften kan du finde mig på syvende række i Forum Horsens. Der står jeg klar til at se nogle af mine største musikalske helte, Dixie Chicks. Tre kvinder, hvis musik hører hjemme i countryens hjemby, Nashville.

Men Dixie Chicks er ikke de eneste, der mestrer country-pop. I USA vrimler det med artister, der gør det helt vanvittigt godt indenfor genren– en genre, der i øvrigt har en kæmpestor plads i mit hjerte.

Derfor har jeg gravet ti country-pop-sange frem, der ligger i høj rotation hjemme hos mig.

Carrie Underwood: Before He Cheats

Hvis jeg skulle vælge en yndlings pop-countrysang fra de seneste ti år, så blev det den her, fordi dens omkvæd er så vanvittigt godt. Og så er det i øvrigt en sang, der har været med mig igennem mine forliste forhold - omend jeg selvfølgelig ikke vil anbefale, at man som sådan ridser sit navn ind i ekskærestes læderbilsæder. Hvis man har lyst til det, så er en tur til en terapeut nok en mere oplagt idé.

'Before He Cheats' får ti ud af ti countryhatte på min country-pop-skala.

0:00

Faith Hill: This Kiss

Når man taler country-pop, så kan man ikke komme udenom Faith Hill. Hun er en af de mest succesfulde countryartister nogensinde og er countrypoppens ukronede dronning. Jeg købte min første Faith Hill-CD i 1998, fordi jeg havde hørt 'This Kiss' i radioen og blev revet med.

'This Kiss' forandrede Faith Hills liv, fordi den blev så stort et hit - og den introducerede mig til noget musik, der skulle vise sig at fylde virkelig meget i mit liv efterfølgende.

0:00

Lady Antebellum: Long Stretch of Love

I 2010 blev Lady Antebellum verdenskendte, da de udgav ”Need You Now”, men der er ingen grund til at stoppe der. De har udgivet seks studiealbum og 'Long Stretch of Love' er bare én ud af urimelig mange gange, hvor Lady Antebellum viser, hvor stærke deres harmonier er.

Det er en rocket countrysang - og i øvrigt perfekt at køre rigtig hurtigt til.

0:00

Miranda Lambert: Nobody’s Fool

Siger man distorted countryguitar anno 2016, så siger man også Miranda Lambert. Hun er så sej, og allerede første gang, jeg hørte hende, tænkte jeg, at jeg skulle eje alt, hun nogensinde havde indspillet.

'Nobody’s Fool' er min yndlingssang fra hende, fordi den larmer, der er masser af guitar og så er Miranda pt. indehaver af min yndlings-countrystemme, som hun på det her nummer bruger til det absolut yderste.

0:00

Blake Shelton feat. Miranda Lambert: Draggin’ The River

Vi skal sådan set have fat i Miranda Lambert igen: I fire år var hun og Blake Shelton nemlig gift og dermed countryens svar på David og Victoria Beckham. I løbet af deres ægteskab indspillede de den her perle af en country-popsang.

På 'Draggin’ The River' synger de om at være så dødeligt forelskede, at Miranda er klar på at fake sin død, så de kan stikke af sammen. Lige præcis dét er et godt eksempel på hvad netop country kan: Historiefortælling.

0:00

Darius Rucker: This

Måske kan du huske Hootie and The Blowfish. I 90’erne hærgede de diverse hitlister med 'Only Wanna Be With You'. Darius Rucker tjente sine penge som forsanger i Hootie, men i 2008 valgte bandet at holde pause på ubestemt tid, så Darius kunne forfølge sin drøm som countrysanger og dét må man sige, han har gjort: 'This' er en countrymæssig lykkepille.

0:00

Maren Morris: My Church

Country-pop-scenen er en blomstrende størrelse. Egentlig har 26-årige Maren Morris lavet musik i 10 år, men det var først i januar i år, da hun udgav 'My Church', at hun for første gang indtog countryhitlisten i USA.

Sangen er fyldt med sjæl og en masse blandede genrer. Maren trækker naturligvis på countryen, men også på poppen, og så har hun hevet en snas af gospel med i omkvædet. Maren Morris er uden tvivl den nye countryartist, jeg lige nu glæder mig mest til at høre mere fra.

0:00

Kacey Musgraves: Merry Go ’Round

Første gang jeg hørte 'Merry ’Go Round' var jeg virkelig betaget af, hvor kynisk en observation af livet i hjertet af USA, den er: "Momma’s hooked on Mary Kay (amerikansk kosmetikfirma, red.)/ brother’s hooked on Mary Jane (cannabis, red.)/ and daddy’s hooked on Mary two doors down” synger Kacey Musgraves i omkvædet, og det er så blændende godt skrevet.

Derudover bliver det kun løftet af, at Kacey slutter af med at synge, at hendes liv er en "Merry-go-round", altså en karrussel. Kaceys tekstunivers er virkelig imponerende.

0:00

Rascal Flatts: Banjo

Der findes arena-rock, så selvfølgelig findes der også arena-country og det er lige præcis hvad det her er.

'Banjo' er ikke banebrydende, til gengæld er den sådan en sang, man åbner en koncert med, fordi den er stor, den er hurtig, den er energisk - og så lyder forsanger, Gary LeVox som om, han aldrig har haft det sjovere, når han synger den. Jeg elsker det her nummer.

0:00

Dixie Chicks – There’s Your Trouble

De er dronningerne af country og sådan er dét bare.

Selvom det er 10 år siden Dixie Chicks sidst udgav et studiealbum, er det nærmest umuligt for mig at vælge bare ét nummer fra Natalie, Martie og Emily, fordi deres bundniveau er så højt, og deres bagkatalog er fyldt med det ene hit efter det andet.

Valget er landet på 'There’s Your Trouble', fordi jeg ikke kan vente med at skråle med på den i aften i Forum Horsens.

0:00
  • Sandie Westh er vært på P7 Mix.

  • Hun har et bankende pophjerte for Michael Jackson, Take That og Whitney Houston.

  • Sandie mener ikke, at man kan skamme sig over noget musik, man hører.

FacebookTwitter