Roskilde, Tinderbox eller NorthSide? Her er 6 koncerter der kan afgøre din festival

Festivalerne kæmper lige nu om din gunst. P6 BEAT-vært Rune Hedeman peger på de koncerter, vi snakker om til sommer.

Der er masser af stof, der skaber mindeværdige koncerter til sommer, hvis du spørger Rune Hedeman fra P6 BEAT (Alle fotos: Getty Images / Scanpix)

Musikprogrammet begynder så småt at falde på plads for de danske festivaler. Men hvilken festival skal man vælge, hvis sommer-budgettet kun giver plads til én? SmukFest er allerede udsolgt, så af de store festivaler står valget mellem Roskilde Festival, NorthSide og Tinderbox.

Det giver P6 BEAT-vært Rune Hedeman fin anledning til at tippe nogle af de bedste liveoplevelser, du kan have i vente på hver de tre festivaler, både af store navne og de store overraskelser. Så glem kulden udenfor og varm op til en hed festivalsommer.

The National

- Man kan kalde The National regulære dansker-darlings, men jeg vil for alt i verden ikke misse newyorker-bandet på Tinderbox. Forsanger Matt Berninger drikker sig ned i rødvin under koncerter og er altid en oplevelse at overvære. Bandet leverer altid velspillede og intense koncerter på trods af deres til tider nedtonede lyd.

AV AV AV

- Hvis du er mere musikalsk vovemodig, så skal du absolut tjekke det danske kollektiv AV AV AV ud på Tinderbox. De er garant for en kæmpe fest, og derudover har deres produktioner ganske enkelt international klasse. De fik da også en Steppeulv for Årets Producer. Som warm-up til AVAVAVs fest, kan du høre deres ’All Good’.

Tinderbox, 23.-25. juni (læs mere her)

Iggy Pop

- NorthSide er altid gode til at hive et par regulære sværvægtere op ad hatten. Den koncert, jeg for enhver pris ikke vil misse, er med punk- og rock-legenden Iggy Pop. Dels fordi jeg aldrig har set ham live før, og gerne vil have ham krydset af listen, men også fordi han virker til at være tilbage i fordums form med pladen ’Post Pop Depression’, som 'Gardenia' kommer fra.

Caribou

- Er man lidt mere nysgerrig, så skal man tage forbi Caribou på NorthSide. Jeg så ham live i Aarhus for seks år siden. Hvis han spiller en lige så god koncert til sommer, så kan du godt begynde at arrangere at blive hentet efter koncerten, for han river altså folk rundt, når han giver prøver på sin intense og psykedeliske indietronica.

NorthSide, 17.-19. juni (læs mere her)

LCD Soundsystem

- Newyorker-bandet LCD Soundsystem, der, efter fem års pause, atter er tilbage! De blander elementer fra kraut-rock, electro, disco, indie, rock mm, og er altid garant for en fest. Det er 'All My Friends' et godt eksempel på dette. Det bliver fedt på Roskilde!

Sleaford Mods

- Du bør gå over og se britiske Sleaford Mods' første danske koncert nogensinde, der finder sted på Roskilde. De er blevet kaldt et gadekryds af The Fall og The Streets, og det er egentligt ret rammende, for deres socialrealistiske lo-fi-punk-hiphop beskriver Englands grimme side.

Roskilde Festival, 25. juni til 2. juli (læs mere her)

Rune Hedeman

  • er vært på P6 BEAT-programmet Musiktjenesten sammen med Jacob Hinchely, og de sender alle hverdage mellem kl. 15-18.

  • gad godt være med i Wu-Tang Clan, for 'så kunne man være ham, man kan fucke med'.