Sæt kryds: 7 film vi næsten ikke kan vente på

2016 har været et stort filmår, og der er heldigvis stadig masser i vente. Her er syv film, der lokker i biografmørket de næste måneder.

Matthew McConaughey spiller hovedrollen i sydstatsdramaet 'Free State of Jones', der har premiere til september. (Foto: Murray Close © ©2015 STX Productions)

2016 har allerede budt på store filmoplevelser blandt andet i selskab med islandske Fusí i 'Virgin Mountain', 'The Legend of Tarzan' og mange flere.

Men filmåret er langt fra ovre. Listen over kommende film er stadig kilometerlang, og DR Kultur har udvalgt de mest interessante film, vi har i vente.

Vi skal både hilse på Harry Potters forgænger og kæmpe mod slaveri i Amerikas sydstater. I vilkårlig rækkefølge er her syv film til resten af året, som der byder på interessante historier og skuespillere:

1. 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children'

Den unge Jake rejser fra sit hjem i USA til en lille ø ved Wales, for at finde ud af mere om sin bedstefars liv. Her opsøger han Miss Peregrines børnehjem, som viser sig at gemme på en masse eventyrlige hemmeligheder.

Filmen er baseret på Ransom Riggs' bestseller af samme navn, og bag filmen står instruktøren Tim Burton, der også er manden bag 'Edward Saksehånd' og 'Charlie og Chokoladefabrikken'.

Instruktør: Tim Burton. Premiere d. 29. september

2. 'Free State of Jones'

Instruktøren bag 'The Hunger Games' har begået en film om en oprørsgruppe, der efter borgerkrigen i USA's sydstater, kæmper for gøre op med slaveri.

Matthew McConaughey spiller en fattig, hvid landmand, der bliver leder for gruppen, hvis mission bliver arbejdet stærkt imod fra alle sider.

Filmen er fiktiv, men flere hændelser portrætteret i filmen er sket i virkeligheden.

Instruktør: Gary Ross. Premiere d. 15. september

3. 'Doctor Strange'

'Doctor Strange' bygger på Marvel-tegneserien af samme navn. Benedict Cumberbatch spiller den unge, talentfulde, men også frygtelig arrogante kirurg Dr. Stephen Strange.

En trafikulykke ændrer hans liv, og en troldmand tager ham under sin vinge. Nu må han lære at sætte sit ego til side for at kunne navigere i den hemmelige verden af mystik og ukendte dimensioner.

Mads Mikkelsen er med som skurken Kaecilius, der er ude efter Dr. Strange magiske kræfter.

Instruktør: Scott Derrickson. Premiere d. 27. oktober

4. 'Fantastiske skabninger... Og hvor de findes'

Harry Potter-fans kan godt glæde sig til november. Den lille fyr med de runde briller og arret i panden er dog ikke tilbage, men det er endnu en filmatisering af J.K. Rowlings eventyrlige bøger til gengæld.

Under sit ophold på Hogwarts læser Harry Potter i bogen 'Fantastiske skabninger og hvor de findes', og det er netop forfatteren bag den bog, vi følger i den nye film.

Eddie Redmayne spiller forfatteren Newt Scamander, og i den kommende film følger vi hans eventyr i New Yorks samfund af troldmænd og hekse, der fører til tilblivelsen af bogen cirka 70 år før Harry Potter.

Filmen er den første del i en triologi.

Instruktør: David Yates. Premiere d. 17. november

5. 'Blair Witch'

Da 'The Blair Witch Project' kom i biograferne i 1999 var det efter ugers intenst pr-arbejde fra det amerikanske filmselskab, som såede rygter om, hvorvidt filmen var en dokumentar og handlede om virkelige hændelser. Det endte som en kultfilm og indtjente mere end 248 millioner dollars.

Den nye film 'Blair Witch' tager en gruppe universitetsstuderende ud for at opklare omstændighederne omkring hovedpersonen James' søsters forsvinden. Gruppen får hjælp af et par lokale, men pludselig er de langt ude i den mørke skov, og myten om The Blair Witch er måske ikke bare en røverhistorie.

Ligesom forgængeren har filmen gjort brug af et ukendt hold skuespillere og brugt den såkaldte found-footage-stil for at gøre det så autentisk og uhyggeligt som muligt.

Instruktør: Adam Wingard. Udgivelsesdato: 15. september

6. 'Arrival'

Et mystisk rumfartøj rammer jorden, og frygten for at en verdensomspændende krig bryder ud.

Amy Adams spiller sprogofficeren Louise Banks, der som leder af en specialgruppe, bliver sat til at undersøge situationen og kommunikere med UFO'ens aliens. Det bliver en kamp mod tiden, og hun må træffe beslutninger, der kan koste hende og hele menneskeheden livet.

Instruktøren Denis Villeneuve har imponeret med filmene 'Prisoners' og 'Sicario', og er blevet valgt til at lave den længe ventede opfølger til 'Blade Runner'.

Instruktør: Denis Villeneuve. Udgivelsesdato: 10. november

7. 'Rogue One: A Star Wars Story'

Til december skal vi en tur ud til en galakse langt langt borte. 'Rogue One' er den første film i Star Wars Anthology-serien, der er en samling af enkeltstående historier fra Star Wars-universet.

En oprørsgrupper kæmper for at stjæle plantegningerne til Dødsstjernen, men det bliver en mission, der bliver en næsten uoverskuelig for den unge soldat Jyn Erso (Felicity Jones).

Mads Mikkelsen er med som karakteren Galen Erso, der er videnskabsmand og en ny karakter til Star Wars-universet.

Instruktør: Gareth Edwards. Udgivelsesdato: 14. december

Facebook
Twitter