Tema Oscar 2016

Sara Bro giver 5 tip: Sådan skaber du din egen Oscar-fest derhjemme

Du skal bruge snacks, snapchat og Russian Cocaine for at overleve prisshowet. P3-vært Sara Bro giver dig de bedste Oscar-råd.

Er du klar til Oscar? Følg Sara Bros fem råd der kan gøre natten til en ren fest - eller giver dig en undskyldning for at drikke shots og tage pallietkjole på en mandag aften.

Sent søndag aften begynder en af årets største filmbegivenheder, når Oscar-statuetterne for 88. gang bliver uddelt i Dolby Theatre i Los Angeles. Rigtige fans af Hollywood-film bliver oppe hele natten og ser med på Tv2, og det kræver forberedelse:

- Hvis du skal holde hele natten, indtil den sidste statuette er delt ud, så gælder det om at være nøje forberedt, siger Sara Bro, vært på Go’ Morgen P3.

Oscar 2016

Årets Oscar-uddeling fandt sted 28. februar 2016 i Dolby Theatre i Los Angeles. 'Spotlight' vandt hovedprisen som årets film. 'Mad Max: Fury Road' hev hele seks af de eftertragtede statuetter hjem, mens storfavoritten 'The Revenant' løb med tre - for bedste fotografering, bedste instruktør og bedste mandlige hovedrolle, der gik til Leonardo DiCaprio. Ingen af de to nominerede danske film vandt.

Gå til tema

Hun har selv har fulgt prisuddelingen i årevis og giver her fem gode råd til, hvordan du skal forberede dig til hel-nats oplevelsen.

Hvis du død og pine skal tidligt op mandag morgen, kan du også iklæde dig pallietter og dundyne, lave lækre snacks og mixe din Russian Cocaine allerede nu - eller gøre det mandag aften, hvor DR3 viser højdepunkter fra Oscar klokken 20.45.

Pallietkjoler og smoking

For mænd er den klassiske Oscar-påklædning smokingen. Kvinder skal bare gå amok i gallakjoler, siger Sara Bro:

- Det er den perfekte anledning til at iføre dig dit største mest palliettede outfit fra skabet, og du kan sagtens tage dine mest ubehagelige stilletter på for du skal tilbringe hele natten i din sofa, så det skal bare se flot ud.

Hvis du bare vil se lidt på festtøjet, i stedet for at tage det på, er genbrugsbutikken Prags Instagram-profil et sted at starte. Her har Sara selv købt alle sine 40 (!) pallietkjoler.

Web, Snapchat og Youtube

Mens du venter på statuette-festen, kan du forberede dig grundigt på internettet og din mobil. Læs fx op på The Oscars hos Hollywood Reporter, Cosmopolitan,Variety eller Vanity Fair.

- Alle de store hollywood medier er på alle andre medier også. Senest er Variety og Vanity Fair kommet på Snapchat, siger Sara Bro.

I Snapchat-app'en kan du finde Cosmopolitan i Discover-sektionen, mens du kan følge de andre ved at søge efter thrsnaps, varietyofficial og vanityfairmag og tilføje dem.

Endelig kan du også varme godt op med masser af klip fra Oscar-shows og Oscar Akademiets andre aktiviteter på deres Youtube-kanal.


Drik rigeligt ... af Russian Cocaine

Der er selvfølgelig klassikere som energidrik, cola eller bare stempelkande-kaffe og lidt champagne ved siden af. Men hvis det skal holde hele aften er der kun en vej når det gælder drikkevarer: Russian Cocaine, siger Sara Bro.

Selvom det handler om at være opkvikkende, så er Russian Cocaine trods alt kun et shot. Man starter med at male en håndfuld kaffebønner fint. Derefter vender man den ene side af en limeskive i rørsukker og den anden i kaffen. Man drikker så sit vodka shot og suger limeskiven tør.

- Derefter gentager man processen, råder Go' Morgen P3-værten.

Se billedet ovenfor - så er du på rette vej (og tak for lån af foto fra cristalmilk.dk)

Spis snacks til statuetterne

Når du har fået noget at drikke, måske endda lidt mere, er det vigtigt at have noget at gumle på. Det kan også holde din mund beskæftiget, så du ikke vækker hele huset med skældsord, når Leonardo DiCaprio misser sin sjette Oscar-chance ...

- Popcorn er jo en klassiker her, krummer heller ikke voldsomt i dynen, og men man kan også gå all in og fuldstændig amok, siger Sara Bro.

Hun anbefaler eksempelvis at kigge lidt hos Huffington Post, der har samlet 13 Oscar-opskrifter, eller hos myrecipes.com, der også har et tema med Oscar-opskrifter.

Det vigtigste udstyr: din dyne

Til Oscar-uddelingen kommer de vigtigste priser til sidst, så det handler om at være vågen hele vejen. Ifølge Sara Bro nytter det heller ikke at sove først og så stå tidligt op, for så misser du hele det fantastiske bagtæppe:

- Man vil jo også gerne se alle stjernerne ankomme, hvis ikke for kjolerne, så bare for at høre dem svare på underlige spørgsmål på den røde løber, afklare rygter om deres person eller se dem skvatte i en BH strop.

- Derfor er det jo perfekt at du er derhjemme i din sofa, for der er ikke noget galt for at din perfekte accessorie er din dyne. Så kan du nappe undervejs, siger Sara Bro.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve