Skal du underholdes? Her er 10 YouTube-kanaler du skal prøve af

Det kan være svært at finde det fede indhold på Youtube - her er 10 bud på kanaler, du skal følge.

Nævn det - så findes det nok på Youtube. Thomas Erik Fuglsang-Madsen guider til 10 kanaler, du skal følge.

YouTube er en jungle, når det kommer til at finde noget, du rent faktisk gider se - og nogle kanaler og

YouTubere
, som du gider at følge.

Det nemmeste er måske bare at følge de helt store: PewDiePie, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Smosh, The Ellen DeGeneres Show, osv. - men hvad hvis de ikke fanger din interesse?

Det kedelige svar er nok, at man selv må gå på jagt, for YouTube byder på mange forskellige former for indhold og underholdning. Prøv f.eks. at skrive navnet på din hobby eller livret ind i søgefeltet, og se om der er nogen, som har lavet en hel kanal om lige netop dét emne: Du vil blive overrasket over, hvad folk bygger hele YouTube-kanaler op omkring - og hvor lang tid, du kan bruge på at se dem.

Her 10 bud på nogle YouTube-kanaler, som jeg synes er en anbefalingen værd:

1. Vsauce - viden og nysgerrighed

Med det helt rigtig mix af videnskab og nysgerrighed kigger 'Vsauce' nærmere på en masse små og store emner, undrer sig over dem, og prøver at forklare dem.

Det er nemt at blive totalt opslugt af kanalen og se den ene video efter den anden, men når man er færdig, så sidder man tilbage med en følelse af, at man faktisk har lært noget - og det har man i de fleste tilfælde også. Hvis du ikke kan få nok 'Vsauce', så findes der også YouTube-kanalerne 'Vsauce2' og 'Vsauce3', som fokuserer mere på teknik og fiktion. Det er bare med at komme i gang!

2. GameGrumps - ned i sofaen med spillerne

'GameGrumps' er helt grundlæggende en Let's Play-kanal, hvor kanalens værter sidder og taler, imens de spiller spil, men kanalen har faktisk meget at byde på.

Hovedværterne på kanalen, Arin og Dan, er morsomme og rare mennesker, som ud over jævnligt at rable om dumme ting (på en virkelig underholdende måde), også kan finde på at tage fat i mere seriøse aspekter af tilværelsen, deres egne erfaringer med besværlige situationer og livet i det hele taget.

Efter at have brugt noget tid på kanalen, får man en følelse af, at man sidder i en sofa med nogle gode venner og ser dem spille spil, når man ser deres videoer. Det fungerer også

glimrende
at have videoer kørende i baggrunden som radio, imens man går og laver andre ting, og det er min personlige favorit YouTube-kanal.

3. Rasmus Brohave - ung med udstråling

Hvis man har lyst til at lære det danske YouTube-miljø bedre at kende, så er Rasmus Brohave et rigtigt godt sted at starte. Mange unge i Danmark stormer lige nu frem på YouTube, og Rasmus er i den grad en af dem.

Han rundede for ikke så lang tid siden 100.000 abonnenter på sin YouTube-kanal, og det er fuldt fortjent. Rasmus laver en masse slags videoer, hvor man får et indblik i hans hverdag, imens han mødes med andre

YouTubere
, prøver spændende ting og meget andet.

Rasmus er meget nærværende i sine videoer, og han har en udstråling, som er nem at lade sig drage af, for han virker oprigtigt som en rar person, som man har lyst til at hænge ud med.

4. Good Mythical Morning - video til din morgenmad

Det her er nok det hyggeligste show på YouTube, og du kan endda nå at se det, imens du spiser morgenmad. 'Good Mythical Morning' er drevet af YouTube-veteranerne Rhett og Link, som har været venner hele livet. De kender hinanden vildt godt, og de er utroligt gode til at inddrage deres seere i deres venskab og den fantastiske kemi, som de har.

På næsten alle ugens hverdage lægger de nye afsnit på YouTube-kanalen, hvor de diskuterer interessante emner, udfordrer hinanden i mange mærkelige dyster og laver sjove sketches. Har du eksempelvis altid undret dig over, hvilket fyld i en taco der ikke smager godt? Så er du heldig, for det har de allerede lavet forsøg med - og shampoo i en taco smager åbenbart ikke godt.

5. Screen Junkies - film om film

Er du til film, så er 'Screen Junkies' et absolut must. På kanalen finder du en masse forskellige velproducerede shows, som på den ene eller anden måde handler om film.

Blandt disse er der bl.a. ærlige trailere, som på sjov og skarp vis slår ned på fejl og mangler ved nye storfilm, men mit personlige favoritshow på kanalen er dog 'Movie Fights!'. Her dyster forskellige filmfolk og filmnørder i at diskutere film. Det er både hektisk og morsomt, og det er svært ikke at selv at tænke videre over argumenterne for, at Jurassic World er bedre end Citizen Kane.

6. SoloTravelBlog - rejse med personlighed

Det her er nok det, som de fleste vil kalde en niche-kanal. 'SoloTravelBlog' bliver drevet af en ung fyr, som rejser rundt i Asien, pt. hovedsageligt Japan, og oplever kulturen på sin egen spøjse facon.

Han besøger diverse dyre-caféer, køber underlige plastik-samler-ting (det er overraskende svært at beskrive, hvad en gachapon er), smager interessant mad osv. Men det der gør altsammen interessant, er hans meget specielle personlighed. Hans måde at beskrive tingene på kan virke irriterende i starten, men så snart man har vænnet sig til det, er det svært ikke at udtale "dog" som "daaaawg!".

7. LouLiving - kom ind i Louises liv

Louise har med YouTube-kanalen 'LouLiving' skabt et både sjovt og personligt univers, hvor hun på sin egen sjove facon gengiver hverdagens små øjeblikke, udfordrer andre

YouTubere
og giver seerne et indblik i hendes liv.

'LouLiving' er et godt eksempel på, hvordan mange ellers meget normale former for videoer på YouTube, kan løftes til et højere niveau ved hjælp af god humor og en stærk personlighed. Det er også vigtigt at nævne, at kanalen bestemt ikke kun er for det kvindelige køn, da Louise har en god evne til at favne bredt i sin form for humor.

8. TED Talks - spænd hjernen op med foredrag

TED Talks' YouTube-kanal samler en masse meget interessante optrædener fra det allerede kendte foredrags-format.

TED Talks er en samling af interessante oplæg om forskellige emner. Der er ikke nødvendigvis nogen rød tråd imellem de mange oplæg, så der er rig mulighed for at bliver overrasket og lære en masse nye ting, som man aldrig havde troet, at man ville finde interessante. Det er derfor også meget nemt at se den ene video efter den anden på kanalen, men ligesom det er tilfældet med Vsauce, så føler man, at man har lært noget bagefter.

9. Geek & Sundry - brætspil og old-school nørderier

Er du til brætspil, tegneserier, rollespil og lignende, så er 'Geek & Sundry' stedet for dig. På kanalen finder du et væld af forskellige shows, hvor deltagerne spiller brætspil imod hinanden, diskuterer nørdede emner i dybden og generelt dyrker mange af de ældre former for nørd-kultur. Det er vildt hyggeligt og kan give tons vis af inspiration til spilaftener med familie og venner.

Hvis du mangler et sted at starte på kanalen, så tjek serien Tabletop ud, som du kan finde på forsiden. Serien giver et rigtigt godt indtryk af den hyggelige stemning, som man finder på kanalen.

10. The Philip Defranco Show

Har du fået blod på tanden efter at følge lidt mere med i, hvad der foregår på YouTube, så er 'The Philip Defranco Show' en rigtig god kanal at følge.

I Philips videoer tager han fat på aktuelle nyheder, både på og udenfor YouTube. Det er underholdende nyheder, uden at det bliver alt for dumt, og informationerne bliver leveret hurtigt og præcist. Philip er heller ikke bange for at give sin egen mening til kende om de mange forskellige ting, han tager op, og i det hele taget virker han meget dedikeret til det, han laver.

Det skader heller ikke, at han han styr på teknikken, så hans videoer ser altid godt ud.

Thomas Erik Fuglsang Madsen

  • Social medie- og Youtube-specialist i DR

  • Har også en finger med på taster og knapper i Spilministeriet, der skam også har sin egen Youtube-kanal.

Facebook
Twitter