Skrål med: Fem fede 90’er-bands du har glemt, du elsker

Skotske Texas er tilbage i Danmark. Men bandet er ikke det eneste, som du bør genhøre.

Frontkvinde Sharleen Spiteri fra bandet Texas er en af musikkens mest blærede frontfigurer, mener Sandie Westh. (Foto: Dave Etheridge-Barnes © Getty Images)

Når Texas i aften går på scenen i Amager Bio, er det foran 1000 mennesker, der med garanti kan synge med på alt fra ’Inner Smile’ til ’Black Eyed Boy’.

Og det er tit det, der sker, når man sætter Texas på, har jeg erfaret.

At folk uden problemer kan skråle med og at det samtidig bliver gjort med stor iver, fordi Texas ikke som sådan er sådan en gruppe, man går og tænker på i tide og utide, men når man så endelig bliver præsenteret for deres numre, så går der decideret nostalgihumør i den.

Derfor har jeg samlet fem britiske grupper fra 1990’erne, der giver én samme følelse af ’GUD! De fandtes også engang!’

(© Scanpix)

Texas

Listen af hits er faktisk ret lang. 'Say What You Want', 'Summer Son', 'I Don’t Want A Lover', 'Black Eyed Boy', 'Inner Smile' og så min favorit: 'When We Are Together'. Ud over en solid liste af hits, er Texas også de lykkelige indehavere af en af musikkens mest blærede frontfigurer: Sharleen Spiteri. Jeg synes simpelthen, at hun er så badass.

0:00
(© Scanpix)

The Corrs

Okay, okay, okay. Inden du finder din høtyv og dine fakler frem, så er jeg med på, at Irland overhovedet ikke er en del af Storbritannien, men irske The Corrs får alligevel lov til at komme med her. Hvorfor? Fordi de er skide fede og keltisk fusionspop har bare aldrig lydt bedre, end hos de fire søskende i The Corrs.

Især kørte Runaway” i hyppig rotation hjemme på mit værelse, men jeg kunne også nævne hits som “Breathless”, “Radio” og “Forgiven, Not Forgotten” og “Summer Sunshine”, som stadig er et solidt godt popnummer.

0:00
(© Getty Images)

Travis

Hvis vi taler britiske bands fra 1990’erne, som vi skænker for få tanker i dag, så er vi nødt til at tale om skotske Travis, der i 1999 med 'Why Does It Always Rain On Me?' egentlig lagde kimen til den bølge af tuderockbands, vi fik efterfølgende, som f.eks. Keane, Snow Patrol og Coldplay.

Og der er faktisk en pudsig forbindelse mellem Coldplay og Travis. For udover at forsanger i Travis, Fran Healy, og Chris Martin fra Coldplay er gode venner, så tager Travis faktisk også deres egen udgave af Coldplays sang, 'Yellow', med rundt på turné i USA i 1999, fordi Travis altså får deres gennembrud før Coldplay.

Så når Travis er ude at give interviews, så stikker de lige de forskellige radiostationer 'Yellow' på single. De er sgu så flinke, de skotter.

0:00
(© Getty Images)

Stereophonics

Walisiske Stereophonics får deres gennembrud i hjemlandet i 1997 med debutalbummet, 'Word Gets Around', men vi andre husker dem nok bedst fra hittet, 'Have a Nice Day' fra 2001.

En sang, der handler om en episode fra Stereophonics' turné i USA, hvor de havner på bagsædet af en taxa i San Francisco med en chauffør, der hader alle turister og egentlig i bund og grund mener, at alle mennesker i verden er ens - det eneste, der skiller os ad er sprog.

'That’ll be seven bucks and have a nice day', siger han, da turen er ovre og forsanger Kelly Jones forvandler efterfølgende taxaturen til et af Stereophonics største hits.

0:00
(© Getty Images)

S Club 7

Vi slutter af i den 100 procent poppede afdeling. Den her tyggegummi-popprojekt-sanggruppe bliver dannet i 1998 og S Club 7 opnår hurtigt stjernestatus blandt børn og unge.

Ikke kun ved hjælp af deres virkelig catchy musik, men også via deres tv-serie, 'Miami 7', der er en fiktionsserie med de syv medlemmer, hvor de i hvert afsnit optræder med en af sangene fra deres debutplade. En serie skrevet og instrueret af Kim Fuller, der også er manden bag 'Spice World: The Movie', og som i øvrigt er bror til manden bag Spice Girls og 'American Idol', Simon Fuller. S Club 7 er ekstremt populære i 1999 og en håndfuld år derefter.

Hør 'Bring It All Back' her.

FacebookTwitter