Skybruds-nedtur? 5 fantastiske spil der får dig til at glemme 'sommervejret'

Der er kraftig regn på vej. Med andre ord er det sommer i Danmark. Vi guider dig til underholdning, du kan regne bedre med end vejret

Spillene vi anbefaler kan også fungere som underholdning på en rejse uden for et regnfyldt Danmark, skulle vi hilse og sige.

Du danske sommer, jeg elsker dig, skønt du så ofte har sveget mig.

Sådan er ordene i Thøger Larsens 'Sommervise', og det er der jo en grund til, for selvom vores sommer burde være fyldt med strand og sol, så er vi ikke altid så heldige i vores regnfulde land.

Heldigvis er der masser af andre ting, du kan bruge sin sommerferie på, selvom vejret byder på en indedag.

Vi har derfor fundet fem gode spil, der er lette at transportere og som passer til et gråvejrsdag i sommerhuset eller i teltlejren.

Dobble

Søger du et simpelt spil, hvor alle kan være med, så er 'Dobble' et rigtig godt bud. Spillet går grundlæggende ud på, at spillerne bliver præsenteret for to kort med mange symboler, men kun med ét tilfælles.

Den, der opdager det fælles symbol, vinder runden. Men da det er tid, bliver spilleren belønnet for hurtigst muligt at genkende mønstret. Da det ikke kræver mere end øjne og overblik, kan de fleste være med.

Hvis du vil gøre det lidt mere vovet på for eksempel en festival, er det ikke helt ringe som drukspil. Men vær forberedt på at tabe mere og mere, når du først er bedugget.

Lille kortspil til 2-8 (bedst med 4-5). Alder: 6+. Tid: 5 min pr. spil.

Exploding Kittens

'Exploding Kittens' er en af succeshistorierne på crowdfunding-sitet Kickstarter.

I sin funding-periode indsamlede spillet flere penge end noget andet projekt, og det er der blevet en lille subversiv genistreg ud af.

Spillet minder lidt om en kombination af 'Uno' og russisk roulette, men krydret med killinger, eksplosioner og underligt-geniale illustrationer. Det kan spilles af 2-5 spillere og er let at lære. Exploding Kittens findes også i en voksen-udgave, der er lidt mere voldsom og med lidt mere skør nøgenhed.

Lille kortspil til 2-5 spillere (bedst med 4). Alder: 7+. Tid: 20 minutter. Se mere her.

Secret Hitler

Ved et større selskab i sommerhuset eller på festivalen, er spillet Secret Hitler et rigtig godt bud på et socialt spil med kraftige politiske toner.

I spillet får alle spillere en skjult rolle, hvoraf en er den hemmelige Hitler. Ved at bruge deduktion, psykologi og politiske henrettelser skal spilleren regne ud, hvilke roller de andre spillere har, før den hemmelige Hitler bliver kansler i republikken. Super spændende og nervepirrende spil.

Du kan være heldig at finde spillet i Danmark, ellers kan det downloades gratis og samles.

Socialt spil for 5-10 spillere (bedst med 10). Alder: 17+. Tid: Ca. 45 minutter. Se mere her.

SET

'SET' er er en klassiker, der dog aldrig har opnået så meget popularitet som fx. 'Uno' eller 'Æsel' rundt i sommerlandet trods en spilpris fra bl.a. Mensa.

Ved at finde mønstre eller fraværet af mønstre på tværs af en serie kort, trækker spillerne stik.

Det kræver god koncentration og overblik, og det kan derfor være ret udfordrende (i hvert fald mere udfordrende end 'Æsel'). Alle kan være med, fordi reglerne er lette at gå til. Det kan dog ikke anbefales over mere end én flaske vin. Kortene bliver alt for slørede, host.

Lille kortspil fra 1-20 spillere (bedst med 3-4). Alder: 6+. Spilletid: 30 min.

South Park: Phone Destroyer

Har du ikke lyst til at spille sociale spil og har adgang til en smartphone eller tablet i ferien, så er 'South Park: Phone Destroyer' et godt bud på et glimrende tidsfordriv.

'South Park: Phone Destroyer' er et rollespil med samlekort, hvor du møder South Parks mange figurer i en kamp mellem cowboy'dere og indianere… og pirater, riddere og rumvæsner. Og så videre.

Der er masser af politisk ukorrekt South Park-humor i historien og mulighed for at spille mod spillere ude i verden, hvis du gerne vil udfordres.

Free to play-spil - yderligere tjenester kan tilkøbes. Alder: 12 minutter. Tid: 5 min - timevis. Platform: Android og iOS.