Slaget er i gang: 5 hits der kan blive sommerens landeplager

Hvem skal dominere radiobølger, havefester og festivallejre, når sommervarmen sætter ind? Kend din ørehænger.

Mangler du inspiration til, hvad du skal sætte på af musik til din sommerfest, så har Sandie Westh her fem bud på de bedste sommersange i år. (© (c) Scanpix)

Min yndlingstid på hele musikåret står for døren: Sommeren.

For mig er det altid sjovt at gætte på, hvad der mon bliver årets største sommerhit.

De seneste år har alt fra Major Lazer til Justin Timberlake og Drake domineret hitlisterne, når temperaturen steg. I år er der igen en del forskellige sange at vælge imellem.

Jeg giver her mine fem bud på hvad, der godt kunne ende med at blive sommeren 2017’s mest gedigne sommerhit.

Luis Fonsi feat. Justin Bieber & Daddy Yankee: 'Despacito'

Luis Fonsi (tv.), Justin Bieber (mf.) og Daddy Yankee (th.) kan have lavet årets sommerhit. (© Scanpix)

På trods af at det for nyligt blev afsløret, at Justin Bieber faktisk ikke i virkeligheden kan den spanske del af teksten til 'Despacito', så kommer vi ikke udenom det: Den mest kvalificerede kandidat til titlen som årets sommerhit er 'Despacito'.

Den har det hele: Latin-rytmen, Justin Bieber, der lyder kælen, Luis Fonsi, der giver os et skud spansk, som passer perfekt til sommerens temperaturer, og så 2004’s Gasolina-rapper, Daddy Yankee.

0:00

Carly Rae Jepsen: 'Cut To The Feeling'

Canadiske Carly Rae Jepsens 'Cut To The Feeling' giver Sandie Westh lyst til at drikke paraplydrinks. Derfor er nummeret også på listen over årets potentielle sommerhit. (© Scanpix)

Det kan godt være, at der var en del mennesker, der for et par år siden udråbte Carly Rae Jepsen til et one hit wonder, men canadieren har heldigvis modbevist os siden da.

Nu har hun endda også udgivet en sang, der godt kunne blive en af dem, der sidder fast i højtalerne hele sommeren. Det er egentlig et nummer, der var skrevet til Carlys plade, 'Emotion', men som i stedet er blevet en del af soundtracket til animationsfilmen 'Leap!'

Stik mig en paraplydrink til den her!

0:00

Paramore: 'Hard Times'

Sandie Wesths egen favorit er nummeret 'Hard Times' med Paramore.

Det her bliver nok mit yndlingssommerhit. Jeg synes det er uendeligt fedt.

Engang lavede Paramore teenage-emorock, men som de fleste af os andre, lagde de også Blink 182-pladerne i kælderen og har i stedet musikalsk bevæget sig over i noget, der minder mig om pop fra 1980’erne.

Det er et band, der bliver ved med at skubbe til rammerne for, hvad rock kan, og jeg synes de gør det fortræffeligt - især på 'Hard Times'!

0:00

Mura Masa Charli XCX: 'One Night'

Charli XCX lægger vokal til dj'en Mura Muras beats, og den kombination kan føre til et sommerhit.

Hvis vi skal pege på en tendens de seneste år, så må det være, at djs i høj grad har markeret sig på det musikalske landkort. Calvin Harris, Clean Bandit, Cheat Codes, Chainsmokers - jeg kunne blive ved.

Fælles for dem alle er, at de inviterer diverse artister til at synge på de her megahits, de får skabt.

Det samme er tilfældet for den engelske dj Mura Masa, der på 'One Night' har inviteret Charli XCX med på vokal.

Det er et godt bud på et ikke 100 procent oplagt altdominerende sommerhit, men som jeg ikke er i tvivl om, kommer til at spille mange steder til sommer.

0:00

Calvin Harris: 'Slide'

Calvin Harris (tv.), Frank Ocean (th.) og Migos har sammen lavet nummeret 'Slide'. (© Scanpix)

Titlen siger det næsten selv: Den her sang skal du langsomt glide ind i sommeren med.

Calvin Harris har tidligere nærmest været synonym for electronic dance music, men han har vendt dj-skibet og styret over i en omgang elektronisk disco/R&B, og det er - undskyld mit franske - skide fedt!

Derudover har han, for det ikke skal være løgn, inviteret verdens bedste Frank Ocean og en af tidens mest eftertragtede hip hop-grupper, Migos med. 'Slide' skal sidde fast i min bil hele sommeren.

0:00

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter