Smukfest-garvede værter: Disse 5 kunstnere bør festivalen booke nu

I morgen åbner billetsalget til Smukfest, der sidste år blev udsolgt på få timer. Men hvem skal festivalen putte på næste års plakat?

Sidste år spillede blandt andre Major Lazer, Suspekt, Ellie Goulding, Jamiroquai, Nik & Jay, Zara Larsson og Sanne Salomonsen. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

I morgen sættes billetterne til næste års Smukfest til salg, og går det ligesom sidste år, skal man være meget hurtigt ude med dankortet.

Her blev samtlige 28.000 partoutbilletter revet væk på bare fem timer – endda uden at festivalen havde offentliggjort et eneste kunstnernavn.

Sådan er det dog ikke helt i år.

Efter teknisk bøvl under Saveus’ koncert i sommer er det allerede annonceret, at det populære live-band giver den et skud mere næste år. Derudover har det gendannede Nephew også meldt sin ankomst på Smukfest.

Men der er stadig mange koncerter, der skal bookes. Men hvilke navne tør vi håbe på?

P3-værterne Pelle Peter Jensen og Nicholas Kawamura fra 'Lågsus' er faste gæster på festivalen i bøgeskoven og har flere gange selv optrådt på Smukfest.

Her anbefaler de fem navne, som de godt gad opleve på festivalen til sommer.

(© Scanpix)

Sam Smith

- Den britiske crooner har i en meget tidlig alder leveret utallige hits. Fælles for dem alle er, at de er oplagte til Coldplay-låsen - du ved, finten hvor et par står i en form for stående ske, med flettede fingre forrest på maven under koncerter. Og så er sangene nemme at synge med på.

- Han er en slags kombination af Rasmus Seebach og Adele. Store ballader, nem at synge med på, meget likeable og ekstreme salgstal. Det er alle sammen faktorer, der gør ham til det perfekte Smukfest-navn.

0:00
(© Scanpix)

Nik & Jay

- I 2016 satte de publikumsrekord på Smukfest. Og Smukfest har aldrig været bange for at booke navne flere gange i træk.

- Det ville nærmest være naturstridigt, hvis ikke de to konger står i Bøgeskoven igen i år. Om ikke andet, så for at overgå sig selv igen. De har desuden udgivet en række nye hits siden, så det ville ikke bare være en gentagelse af monsterkoncerten i sommer.

0:00
(© Scanpix)

Lukas Graham

- Selvom man egentlig skulle tro, at Lukas Graham er blevet for stor til Danmark, så har bandet allerede meldt deres ankomst til Grøn Koncert. Man kan håbe på, at der er mere i vente – og med så overbevisende en livestil og så hitspækket et bagkatalog ville de være oplagte til Smukfest 2018.

- Desuden er det efterhånden ved at være et par år siden, de besøgte Skanderborg sidst. Et perfekt dansk hovednavn.

0:00
(© Scanpix)

Calvin Harris

- Den skotske EDM-konge har det seneste år lagt sin stil om. Med stor succes. Han har tidligere bevist, at han kan lave storstilede raves på bl.a. Tinderbox og Skive Festival.

- Men med hans nye stil – hvor hans sange nærmere lyder som en afdæmpet Bruno Mars – appellerer han måske også til den lidt ældre skare. Og dermed er han en genial booking for Danmarks selvudråbte smukkeste festival. 'Feels' til mor og far. 'We Found Love' til teenageren. Alle vinder.

0:00
(© dr)

Kesi

- Der findes vel næppe en dansk kunstner, vis formkurve på samme måde har været så opadgående som Kesi det seneste år. Han har nærmest slået rekord for antal hits på kortest tid, og samtidig har han efterhånden taget skridtet fra at være et diskoteksnavn til en artist, der kan indtage en stor scene med sit band.

- Bøgescenen er nok en smule for stor, men ingen tvivl om at Kesi – eventuelt sammen med Gilli – kunne vælte hele skoven med en formidabel fest af hits. Han har desuden et halvt år til at lave endnu flere af dem frem mod Smukfest.

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk