Sofa eller sol? 5 hypede serier der kan stjæle dit forår

Hypervoldelige Minnesota-gangstere og Hugh Hefner vil give forårssolen skarp konkurrence. Det er på eget ansvar.

Tredje sæson af det Coen-skabte univers 'Fargo' vender tilbage senere i april - blandt andet med Ewan McGregor i en dobbeltrolle.

Din april bliver fyldt med playboys, Minnesota-gangstere og dysfunktionelle iværksættere.

I hvert fald, hvis det står til en række serienyheder, som vi kan se frem til. Hvis de holder, hvad de lover, så kan vi forvente solid underholdning. Desværre kan det også give forårssolen kamp til stregen.

Hvis du kun skal se fem serier den kommende måned, så snup disse fem.

Gidseltagningen

De store danske fiktionssatsninger skal ikke længere partout komme fra DR eller TV2.

Viaplay kommer med 'Veni Vidi Vici' (d. 13. april) med Thomas Bo Larsen i rollen som en instruktør, der bliver nødt til at lave porno og Kanal 5 kommer nu med 'Gidseltagningen'.

'Gidseltagningen' har 'Borgen's Adam Price bag roret, et begrænset forløb på otte afsnit og et velafbalanceret cast af store stjerner som Paprika Steen, Dar Salim og også yngre supertalenter som Sara Hjort Ditlevsen og Allan Hyde er med til at presse de store kanaler på seriefronten.

Første sæson har premiere på Kanal 5 søndag d. 2. april.

American Playboy

Serien om Hugh Hefner, manden bag Playboy-imperiet, bliver en formmæssig hybrid, der blander skuespil med dokumentarisk materiale fra 17.000 timers film og 2.600 scrapbøger fra hovedpersonens egne arkiver.

Udfordringen bliver at undgå et smagløst helteportræt af en kompleks figur. På den ene side repræsenterer en stålsat kamp mod moralsk konservatisme, men også skamløs objektificering af kvindekroppen i kapitalismens navn.

Første sæson har premiere på Amazon Prime fredag d. 7. april.

Fargo

Da seriegeniet Noah Hawley skulle lave den perfekte film 'Fargo' fra 1996 om til en serie, smed han handlingen på bålet.

I stedet holdt fast i den skøre tone med underlige skandinaviske accenter og pludselige glimt af chokerende hypervold midt i den snedækkede Minnesota-niceness.

Det var den rigtige måde at gøre det på, da serien er en af de største kritikersucceser i vores tid. Tredje sæson fortæller igen en helt ny historie, hvor Ewan McGregor spiller to roller som et brødrepar, der bliver fjender.

Tredje sæson har premiere på HBO Nordic torsdag d. 20. april.

The Leftovers

Da anden sæson af den store sorgbasker 'The Leftovers' kom, var der ny intro og de fleste personer skiftet ud og stemningen af undertrykkende, stilstående sorg fik en indsprøjtning af pludselig fortælleglæde.

Hvis tredje og sidste sæson kan holde tempoet og den kunstneriske integritet oppe, har serien potentiale til at løfte sig til et af vores tids store, ambitiøse seriemesterværker.

Men nøjes eventuelt med at læse første sæson som bog, hvis du vil være up to date, når den kommer.

Tredje sæson har premiere på HBO Nordic mandag d. 17. april.

Girlboss

De store serieportrætter behøver ikke længere at være af dystre mænd i deres bedste alder, der kæmper med balancen mellem at være genier på deres moralsk anløbne arbejde og rod i privatlivet.

Men det er åbenbart stadig lettest at få lov til at lave. Supermodel og skuespiller Charlize Theron er producer på serien, og har talt åbent om, hvor svært det var at få lov til at lave 'Girlboss', der gør brug af det sjældne greb med at følge en kvinde.

Serien handler om, hvordan en dysfunktionel 22-årig bygger en kæmpe virksomhed fra en spæd begyndelse med brugt tøj på eBay.

Første sæson har premiere på Netflix fredag d. 21. april.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk