Spis Michelin for under 500: Her er de 6 billigste toprestauranter

Stjernerne fra Michelin er igen blevet strøet ud over danske spisesteder. Flere af dem serverer topgastronomi for under en plov

Relæ i Jægersborggade er en af de seks danske Michelin-restauranter, hvor du kan få tre retter for under 500 kroner. Læs om dem allesammen nedenfor. (Foto: © Liselotte Sabro/ collage:dr.dk)

Michelin-restauranter bliver ofte forbundet med skyhøje priser - men på flere af de danske stjerne-restauranter kan det faktisk lade sig gøre at få tre retter for under 500 kroner per person.

At restauranterne er anbefalelsesværdige, står vist uden for diskussion: Michelin-guiden er berømt og berygtet som både skrap og seriøs i sin vurdering af restauranterne. Vi har derfor kigget på menukortet hos samtlige danske Michelin-restauranter og set efter prisen på aftensmåltider med minimum tre retter uden drikkevarer.

Sande gourmander vil sikkert kalde det helligbrøde overhovedet at gå op i prisen, og at begrænse sig til tre (måske endda små) retter fra det ypperligste danske køkken. Men spis brød til, som man siger... her er de seks restauranter, hvor du kan spise Michelin-mad billigst:

Formel B

Pris: 420 kr. for tre retterBeliggenhed: Frederiksberg

Fokus på Formel B er “kvaliteten af den enkelte råvare” og at holde sig fri af dogmer og regler.

Ud over menuerne har restauranten et udvalg på cirka 20 retter, som bliver ændret efter årstiderne og “humøret i køkkenet”. For tiden er der blandt andet torske-ceviche (fiskesalat) med glaskål, stegt kanin med sprød kartoffel og lun øllebrød med vanilleis på menuen.

Hver ret koster 140 kroner - Formel B anbefaler, at du bestiller 4-6 retter, men du kan altså ifølge menukortet nøjes med tre.

Substans

Pris: 485 for tre retter Beliggenhed: Aarhus C

Der er kun tre menuer på Substans. Den billigste ‘simple pakke’ har Aarhus-restauranten endda kun på menuen tirsdag, onsdag og torsdag, så hvis du vil spise billigt, skal det altså være en hverdagsaften.

Restauranten går op i det ‘afslappede gourmetmåltid’ med godt håndværk og økologiske, lokale råvarer. Den lille menu består for tiden af krabbe til forret, hanekylling med kål eller sortfodsgris med porre til hovedret - og en pære med karamel, hvid chokolade og en solbærgren.

Kiin Kiin

Pris: 495 for fire retter + snacks og gadekøkkenBeliggenhed: København N

Der er thai-mad og så er der Kiin Kiin. Restauranten byder på skaldyrssuppe, sursød-kalv, krabbe med rød karry og andre kreationer, der tager udgangspunkt i det thailandske køkken.

Hver dag klokken 17.30 serverer Kiin Kiin den såkaldte teatermenu med fire retter efter køkkenets valg - plus de indledende snacks som lotus ristet med sukker og lime, rissuppe, blæksprutte og soya cashew marengs.

Serveringen er timet, så du kan forlade restauranten igen klokken 19.30 - altså tidsnok til at nå i teatret et andet sted i byen.

Frederiksminde

Pris: 495 for tre retterBeliggenhed: Præstø

Hotel Frederiksminde på Sydsjælland har netop fået sin første Michelinstjerne, efter at guidens agenter som noget nyt har bevæget sig udenfor København og Aarhus.

Restauranten serverer faktisk aftensmad for kun 148 kroner - men for at komme op på tre retter, må du ty til den mindste af Frederiksmindes menuer. Den består for tiden af torsk hollandaise med porre og kål, vagtel med blomkål og kerner - og til dessert en pæreis med stikkelsbær, fåreyoghurt, dild og gran.

Relæ

Pris: 450 kr. for fire retterBeliggenhed: København N

Det er mere spændende at spise, hvis du bliver overrasket over maden, mener de på Relæ. Derfor fortæller de ikke om menuen i detaljer på deres hjemmeside - men for nylig har der blandt andet været kylling med jordskok og boghvede-pandekager med pistacie og urter på repertoiret.

Restauranten i hippe Jægersborggade i København arbejder i det hele meget med grøntsager, gerne vegetarisk, og 90-100 procent økologisk.. De går op i at være så bæredygtige som mulig i både mad, drikke og ressourceforbrug. Eksempelvis er restauranten for nylig gået over til at få leveret energi fra vandkraft.

Gastrome

Pris: 498 kr. for tre retterBeliggenhed: Aarhus C

Gastrome fik i 2015 sin første Michelin-stjerne - kun fem måneder efter åbningsdagen. Kokkene bag har dog drevet gourmetrestauranten Det Gamle Mejeri i Mårslet i 10 år forinden, så de havde styr på, hvordan en gulerod skal dehydreres.

Ved Store Torv i Aarhus kan du give den ‘halv gas’ for lige under 500 kr., hvis du spiser på restauranten tirsdag til torsdag.

Gastromes tre-retters består pt. af torskekæber med æggeblomme, agurk og silderogn; okse med gule beder svampe og rensdyrlav; og endelig mørk chokolade med solbærrom og sprød rødbede.

Michelin-guiden

  • har siden år 1900 uddelt stjerner til spisesteder. Én stjerne betyder en 'god restaurant', to stjerner er 'værd at køre en omvej efter', tre stjerner er så ekstraordinært, at det er 'værd at rejse efter'.

  • arbejder med anonyme inspektører, der gæster restauranterne - efter sigende ofte flere gange.

  • gav Danmark sin første Michelin-restaurant i 1983. Lige nu har 22 danske restauranter en eller flere stjerner.