Stjerne-dj afslører: 5 numre der kickstarter festen

Koncertaktuelle Morten Breum spiller til de vildeste fester over hele verden. Her giver han en række hemmelige våben videre

Her er det Avicii, der optræder i London. Hans nummer "Levels" anbefaler Morten Breum, hvis du mangler gang i festen (Foto: Ollie Millington © 2015 Ollie Millington)

Du kan lige så godt forberede dig.

Sæsonen for gadeevents, festivaler og privatfester til den lyse morgen er så småt i gang. Og uanset om de folder sig ud på et tæppe af kapsler i lejren på Tinderbox eller på dansegulvet hjemme i stuen, så kommer der et tidspunkt, hvor man er nødt til at have et es i ærmet for at genstarte de trætte danseben.

Er man til hårdtslående rytmer og tung bas, er dette listen, med netop dét es. Hvem er bedre at spørge end Morten Breum, der har gjort karriere inden for at levere effektiv dansemusik til masserne verden over? I morgen spiller han i Tivoli, og i den anledning har DR Kultur bedt stjerne-dj'en, der bærer kunstnernavnet Morten i udlandet, om at give fem højeffektive, musikalske tips videre:

Avicii - Levels

-Avicii er en svensk dj og house-producer, der havde et mindre gennembrud i 2008 med hittet "Manman". Tre år senere bragede han for alvor igennem den internationale lydmur i 2011 med "Levels", som toppede dancehitlisterne i flere lande, blandt andet USA og hans hjemland, Sverige, fortæller Morten Breum.

0:00

Sandro Silva & Quintino - Epic

Dette nummer fra 2011 er officielt produceret af de to hollandske producere Sandro Silva og Quintino - i virkeligheden er det ghost-produceret af Maarten Vorwerk - de skrev det sammen alle tre. Det rykker dog ikke ved det faktum, at der ifølge Breum her er tale om et vigtigt nummer, som bragte en helt ny lyd ind i dance-genren.

0:00

Faithless - Insomnia

Denne klassiker har været på banen siden 1997 og er ifølge Morten Breum ikke til at komme uden om. Det søvnløse nummer fra det britiske electronioca-band er stadig et klimaks for mange dj-sets i dag. Faithless opstod på den engelske musikscene i 1995, og har blandt andet også storhittet "God is a DJ" på samvittigheden.

0:00

Swedish House Mafia - One (Your Name)

Swedish House Mafia var nogle af de første dj's, der for alvor blev store verdensstjerner, og de tog dermed hele kulturen til et nyt niveau. Deres storhit "One" fra 2010 ramte hitlisterne i store dele af verden, og er både inspillet i en instrumental version og i en version, hv0r Pharrel Williams lægger vokal på.

0:00

Tiësto - Barber's Adagio for Strings

Hollandske Tiesto er en af verdens største trance-dj's - en berømmelse, han blandt andet kan takke sportens verden for, da han optrådte ved åbningsceremonien til OL i Athen i 2004, men i dance-miljøet havde han allerede været en stor stjerne længe - og er det stadig.

"Barber's Adiago for String" udkom kort efter denne optræden og afrunder Breums liste over tidernes største dance-numre.

0:00

  • Morten Breum har siden sin debut i 2008 opnået international stjernestatus som dj og producer. I 2011 flyttede han til Los Angeles, hvor han stadig bor. Hold dig opdateret på @mortenofficial på Instagram.

  • Musikeren optræder på Plænen i Tivoli fredag den 20. maj 2016 - hvor han har fået bygget en særlig scene til lejligheden og med egne ord medbringer "det vildeste lysshow".

Facebook
Twitter