Succes, skænderier og skrigende piger: 3 fede film om teenageidoler

Livet som superstjerne i en vokalgruppe lægger både op til fanhysteri, hits og drama i kulissen. Kom med bag scenerne i disse tre film.

Backstreet Boys var et af verdens største popnavne i 90'erne, men gruppen laver stadig musik og turnerer. Her ses de fem medlemmer på scenen i Las Vegas under en koncert sidste år. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)

Det er ikke altid lutter lagkage at være et succesfuld boyband eller popnavn. Nogle gange fører berømmelsen til uenigheder og frustrationer. En sjælden gang ender det i deciderede fjendskaber.

Heldigvis er det dog oftest musikken og venskaberne, der fylder mest, hvilket man blandt andet kan se i dokumentarfilmen ‘Marcus og Martinus – sammen om drømmen’, der har premiere over hele landet i dag.

Filmen følger den norske succesduo, tvillingerne Marcus og Martinus, der har taget den skandinaviske musikscene – og ikke mindst mange pigehjerter – med storm takket være en række effektive hits og fuld knald på charmen.

Men der er også god grund til at dykke ned i en række dokumentarfilm om de drengevokalgrupper, der kom før Marcus og Martinus.

Vi har fundet tre af de mest interessante fra de senere år frem til dig her.

Take That: ‘Look Back, Don’t Stare’

Gary, Robbie, Jason, Mark og Howard blev håndplukket og puttet ind i en klassisk boyband-skabelon som ganske unge. Men i løbet af årene overtog succesmaskinen Take That de fem medlemmers liv på en sådan måde, at de mistede sig selv. Tydeligst var det med Robbie Williams, der fik nok, smækkede med døren og gik solo.

Sådan lyder den ærlige fortælling om et af de største boybands nogensinde i filmen ’Look Back, Don’t Stare’, der ikke kun tager os tilbage til begyndelsen, men også følger gruppen omkring den rørende og udfordrende genforening med Robbie omkring albummet ’Progress’ fra 2010.

Udkom i 2010. Fås på dvd.

Backstreet Boys: ‘Show 'Em What You're Made Of’

Der er også skruet op for det interne drama i denne film om den verdensomspændende kæmpesucces Backstreet Boys. For hvad gør man, når succesen pludselig forsvinder, og man står som fem granvoksne mænd i et boyband, der fortsat gerne vil musikken?

I ’Show 'Em What You're Made Of’ kommer vi tæt på hvert enkelt medlem af gruppen, ser privatoptagelser fra de første hårde år, hører om den griske bagmand og konfronteres med gammelt nag. Og så krydres fortællingen naturligvis med masser af gode hits – nye som gamle.

Udkom i 2015. Kan streames på Netflix.

One Direction: ‘This Is Us’

De fem drenge fra One Direction mødte op til X Factor-audition hver for sig som håbefulde solister og forlod talentprogrammet i flok som et boyband, der var grydeklar til hitlisterne og alverdens teenagepigehjerter.

One Direction, der lige nu er på en længere pause, vandt ganske vist ikke X Factor, men de vandt på den lange bane med vilde salgstal, verdensturneer, stribevis af hits og masser af priser. I dokumentarfilmen, der i øvrigt er lavet af ’Super Size Me’-dokumentaristen Morgan Spurlock, bliver vi klogere på de fem fyre og ser deres møde med andre kulturer og horder af skrigende fans.

Udkom i 2013. Kan streames via Blockbuster.dk.

Facebook
Twitter