Teenageforelskelse og jungleskrål: Her er 5 musicals du ikke må snyde dig selv for

Er du en garvet teatergænger, eller er du nybegynder? Her får du teaterredaktørens anbefaling til fem forestillinger, du kan se nu - eller inden længe.

Der er mange forskellige musicals landet over lige nu. Billedet her er fra musicalen 'Tarzan' på Fredericia Teater. (Foto: Søren Malmose © Fredericia Teater)

Der er rigeligt at vælge imellem landet over, hvad enten man er til drama, romantik eller familieunderholdning rundt omkring på landets teatre.

Berlingskes teaterredaktør, Jakob Steen Olsen, har udvalgt fem musicals, der er værd at bruge tid og penge på, hvis man trænger til at blive underholdt - hvad enten, det er sammen med vennerne, familien eller kæresten.

1

Tarzan

(Foto: Søren Malmose © Fredericia Teater)

- Fredericia Teaters samarbejde med Disney fortsætter. Det er måske ikke verdens bedste musical, når man kigger på Tarzan som teaterforestilling, men det er helt lige meget, når Fredericia går i gang.

- Der er en energi, der gør, at tiden flyver af sted og en scenografi, der siger spar to. Fredericia har i mange år arbejdet på at perfektionere deres musicalmaskine, hvis man kan sige det sådan, og alle skønhedsfejl er væk nu. I 'Tarzan' sidder man pludselig midt i junglen.

Medvirkende: Kim Ace Nielsen, Bjørg Gamst, Maria Skuladottir, Diluckshan Jeyaratnam, Teit Samsø, Anders Bircow.

Fredericia Teater fra den 5. oktober 2018 - 9. december 2018.

Musikhuset Aarhus fra den 21. september 2019 - 29. september 2019.

Scandic Falkoner fra den 29. november 2019 - 8. december 2019.

2

The Phantom of the Opera

(Foto: Miklos Szabo © Det Ny Teater)

- Det er Andrew Lloyd Webber, der står bag denne musical, der er den mest sete musical i hele verden. Den er blevet sat op uafbrudt siden 1980'erne, og det er tredje gang, den kan ses på Det Ny Teater. Den her musical er syndikeret, og det betyder, man ikke må lave udstyr og scenografi om, så det er den oprindelige scenografi af Maria Björnson, man stadig bruger.

- Det er en gotisk, mørk og romantisk fortælling og sat sammen med rammerne i Det Ny Teater er det noget, man ikke kan købe for penge, fordi der er en underliggende gotisk uhyggestemning. Jeg tror, de fleste vil tænke, at her får man virkelig noget for pengene.

Medvirkende: Tomas Ambt Kofod, Martin Bengtsson, Sibylle Glosted, Isabel Schwartzbach, Cassandra Lemoine, Christian Lund, Carl Christian Rasmussen, Sebastian Harris.

Det Ny Teater, København fra den 21. september 2018 - 31. marts 2019.

3

Pelle Erobreren

(Foto: Natascha Thiara Rydvald © Østre Gasværk teater)

- Det er sjovt at se, hvordan de store danske fælles historier dukker op igen. Filmen 'Lykke-Per' og 'Kongens Fald' på Aarhus Teater og så den her, 'Pelle Erobreren', på Østre Gasværk. Der er noget i tiden, der får os til at genoplive de gamle klassikere.

- Og så er det med den her forestilling, man igen åbner Østre Gasværk efter en stor ombygning. Det er Katrine Wiedemann, der er instruktør, og hun kan noget med at skabe store billedfortællinger og har før arbejdet flot og godt i det store nøgne rum på Østre Gasværk. Man får meget forærende, selvom det også er et svært rum. Her får man en anderledes musikforestillingsoplevelse.

Medvirkende: Thomas Bo Larsen, Bjarne Henriksen, Kristian Halken, Sara Hjort Ditlevsen, Kaya Brüel.

Østre Gasværk Teater fra den 25. oktober til den 9. december 2018.

4

Kærlighed ved første hik

(Foto: Miklos Szabo)

- Det her er for alle dem, der ikke kan få nok af filmene om Anja og Viktor. De to har haft et livslangt kærlighedsforhold til hinanden på film, og nu har de fået de oprindelige hovedrolleindehavere (Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen, red.) til at være med.

- Man har så lavet det smarte trick, at de spiller de gamle Anja og Viktor i forestillingen, som så kigger tilbage på deres ungdom. Det er en måske lidt tilfældigt sammenbragt musical, men det er for familiepublikummet.

Medvirkende: Sofie Lassen-Kahlke, Robert Hansen, Karl Bille, Joachim Knop, Oliver Bjerrehuus.

Tivolis Koncertsal fra den 20. september - 27. oktober.

5

Dancer in the Dark

(Foto: Per Arnesen © Aarhus Teater)

- Det er en af de mørkere musikforestillinger. Det er et stort og sørgeligt melodrama. En skæbnefortælling om en kvinde, man bare ønsker, det skal gå godt, men hun er én i rækken af Lars Von Triers (instruktør bag filmen 'Dancer in the Dark', red.) ulykkelige kvindeskabninger.

- Det er ny musik lavet af duoen The Overheard, som består af Morten Riis og Marie Koldkjær Højlund. Marie Koldkjær Højlund var med til at lave 'Lyden af de skuldre vi står på' sammen med Simon Kvamm, og er også medlem af bandet Nephew. Det bliver et interessant musik- og lydbillede, tror jeg. Det er nok en musical for de lidt mere voksne og seriøse teatergængere - dem som måske synes, de er lidt for fine til at se en musical.

Medvirkende: Sofia Nolsøe, Nanna Bøttcher, Christian Hetland, Anders Baggesen, Luise Skov.

Aarhus Teater fra den 30. oktober til den 8. december.

Facebook
Twitter