Træt af smil og rullende øjne? Her er dine 5 nye yndlings-emojis

I anledning af danmarkspremieren på 'Emoji Filmen' har redaktionen været deres telefoner igennem og fundet deres yndlingsemojis.

(Foto: Barcroft Media © Getty Images)

Den er blevet kaldt idiotisk, kynisk og forbudt for børn.

Ja, faktisk er 'Emoji Filmen', der rammer de danske biografer i morgen, en af årets absolut dårligst anmeldte film.

Filmen om smileyen, der er født til at være en 'meh'-smiley, men som alligevel har utallige ansigtsudtryk, har fået så godt som samtlige internationale anmeldere til at vende tommelfingeren ned og finde de sure smileyer frem.

Men dårlige anmeldelser eller ej; 'Emoji Filmen' er en oplagt mulighed til at gå på opdagelse i den efterhånden uendelige række af emojis, der gemmer sig i mobiltelefonens indre.

Her på redaktionen har vi fundet frem til en håndfuld emojis, som vi selv er glade for, og som vi gerne vil have, at du også tager til dig :)

Eksplosionen

Anne Wolf: 'Eksplosionen' er blandt mine absolutte favorit-emojis. Den udstråler power som ingen anden.

Det engelske begreb 'det er bomben' er nok grunden til, at jeg kun forbinder den eksplosive emoji med gode ting.

Den kan bruges, når man over tekst skal fortælle vanvittigt gode nyheder (som for eksempel studiestart), invitere til festligheder eller kaste et tilbageblik på samme. Alle sammen ting som kun kan eller har været 'bomben'.

Hestehovedet

Frederik Bjerre Andersen: Med mindre du går til dressur eller jævnligt inviterer familien på galopbanen, har du nok ikke mange hestehoved-emojier i stald på mobilen.

Og den er da også svær at sætte i bås: For er den der brune krikke et hoved foran, eller står den bare og stirrer blankt ud af skærmen?

Usikkerheden er netop grunden til, at du skal bruge den: hestehovedet er farligt, flertydigt og signalerer på én gang 'hold hesten', 'hop i sadlen' og 'fuldt firspring'.

Så længe modtageren ikke tolker den som et afhugget hestehoved i deres digitale lagner, kan de fleste misforståelser straks reddes ved at skrive 'hold hesten' eller sende en video af dig selv, der undskyldende går i tølt.

Et ansigt til enhver lejlighed

Malene Koops Grønborg: Emojien hedder 'grimacing', og den passer bare altid, hvis man ikke har en grimasse, der kan passe.

Eller hvis noget er lidt irriterende. Eller hvis man bare gerne vil lave ansigter efter den, man skriver med.

Min mor spurgte, om den ikke bare skulle forestille et stort smil, så det er sådan, hun tolker den, og den kan selvfølgelig også forveksles med den grinende emoji.

Den ligger i min hyppigt brugte i Messenger, fordi den på en eller anden måde bare passer godt til alt, når jeg chatter med mine venner. Men den ligger faktisk også under mest brugte på den platform, som vi kommunikerer på på arbejdet. Den kan nemlig også bruges over for fjollede kolleger!

Hvalen

Rasmus Meldgaard Harboe: Har du også manglet en emoji, som udstråler et højt og overbevisende 'ok'?

Så kommer den her nuttede hval-emoji dig til undsætning.

Hvalen fik status som 'ok-hvalen' i mit liv, da min kollega Lisbeth og jeg begyndte at sende den til hinanden for en håndfuld år siden.

'Skal vi spise frokost sammen i dag?' '[Hval-emoji]'

Det fungerer meget bedre end et upersonligt 'ok'. Dagens life-hack. Selv tak.

Popcornbægeret

Jens Grønbech: Indrømmet; den er måske ikke særlig hemmelig eller overset, men min favorit-emoji er bægeret fyldt med popcorn.

Emojien er så flot tegnet, at man næsten kan dufte popcornene fra telefonen, og så er der noget nostalgisk over det rød-hvide bæger.

Jeg elsker popcorn og kan spise dem morgen, middag, aften og nat – og naturligvis især i biografen. For mig afspejler popcorn ikke alene hygge og snacks, men livsglæde og positivet i det hele taget, så jeg har en plan om på sigt at lade popcornbægeret helt erstatte den almindelige og efterhånden godt slidte glade smiley.

OBS! Vi har taget udgangspunkt i de emojis, der er tilgængelige på blandt andet Iphone og Slack.

FacebookTwitter