Ulla Essendrop anbefaler: 7 melodier til tv-serier du troede du havde glemt

Du kender sikkert flere temaer til l tv-serier, end du tror. Ulla Essendrop viser os sine egne guldkorn, inden DR Symfoniorkestret i aften fejrer serie-musikken.

Ulla Essendrop er vild med mange serier, men der er visse serier, hvis titelsekvenser hun aldrig glemmer pga. musikken (Foto: DR / Getty Images)

Selvom man måske ikke kunne drømme om at sætte det på hjemme i stuen, så tjener tv-temaer og musik fra serier et ædelt formål.

De slår tonen an til yndlingsserie uanset om der er optakt til krig i Westeros, skøre løjer i Bel Air eller Dylans spritkørsel i Beverly Hills - og i mange tilfælde er definerer det selve seriens stemning.

DR Symfoniorkestret tager genren så alvorligt, at de i aften opfører en række temaer fra kendte tv-serier. Du kan se første del på DR K, men hele koncerter bliver sendt direkte her på dr.dk fra kl. 19.30.

DRs Ulla Essendrop er vært ved koncerten. I den anledning peger hun på sine personlige favoritter inden for musik til tv-serier. Og vi kommer bredt rundt. Meget bredt. Værsgo, tag en tur ned ad Mindernes Allé.

Right Next To The Right One

- Tim Christensens stemme er jo candy floss i ørerne, og jeg har faktisk haft et crush på den lige siden, jeg hørte Dizzy Mizz Lizzy første gang.

- Sangen komplimenterede serien ’Nikolaj & Julie’ helt vildt godt. Den var både sød, sørgmodig og lidt skrøbelig. Den giver et kig ind i hverdagens nære liv uden filter. Det er bare godt håndværk.

Tim Christensen. Fra "Nikolaj & Julie", 2002-2003, tre sæsoner. Serien er tilgængelig hos DR her.

0:00

Suicide is Painless

- Selvom jeg var for lille til at forstå rammefortællingen omkring ”M*A*S*H”, så elskede jeg sangen. Den er så melankolsk indeni, at jeg bliver helt rørt og nostalgisk indeni. Serien forholder sig til et alvorligt emne, men finder alligevel nogle lyspunkter frem og noget at grine af.

- Den fortæller os, at der sker forfærdelige ting, men livet går videre.

Johnny Mandel. Fra "M*A*S*H", 1972-1983, 11 sæsoner. Serien er tilgængelig på dvd.

0:00

Dallas Theme

- Den kan altså bare noget! Temaet er opløftende, energisk og emmer af power.

- Serien foregår i slut-70’ere og start-80’ernes Texas i en interessant tid. På det tidspunkt havde verden ikke mistet sin dyd til finanskrisen og middelklassen har fået flere penge mellem hænderne.

- Det potente, dekadente bliver hyldet af serien – og temaet. Vi har messingblæsere, trommer, elektrisk guitar. Det er smør med Nutella, krymmel og cherry on top. Man kan næsten ride med sin lasso i takt.

Jerrold Immel. Fra "Dallas", 1978-1991, 14 sæsoner, serien er tilgængelig på dvd.

0:00

Yo Home To Bel-Air

- Jeg kan faktisk stadig hele rappen udenad, hvilket jeg faktisk har demonstreret i serieprogrammet ’Stream Team’. Sangen er jo virkelig sjov på sin egen bekymringsløse måde.

- Serien har jo haft en kæmpe betydning, fordi den lægger sig i en tid, hvor sitcom-genren varslede en ny æra med sorte i hovedrollerne. I modsætning til ’The Cosby Show’ havde ’Fresh Prince’ referencer til sort kultur.

- Jeg kunne også virkelig godt lide Will Smith. Han kunne jo både rappe, danse og spille skuespil.

DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Fra "Rap Fyr i LA / Fresh Prince of Bel Air", 1990-96, 6 sæsoner. Serien er tilgængelig på stream.

0:00

Where Everybody Knows Your Name

- Selvom jeg føler mig 400 år gammel, når jeg siger, at jeg elsker ”Sam’s Bar”-temaet, så er det dælme en god sang! Jeg har sunget i kor og elsker at synge med – også flerstemmigt.

- Jeg er meget vild med selve intro til serien, hvor man ser gamle fotos fra baren, og jeg får sjovt nok altid øje på den samme mand. Sangen er helt vild rar og rammer stemningen godt. Stilfærdig, hyggelig og hverdagsrar. Hvem vil ikke gerne derhen, hvor alle ens venner er?

Gary Portnoy. Fra "Sams Bar / Cheers", 1982-1993, 11 sæsoner, serien er tilgængelig på dvd.

0:00

Knight Rider Theme

- Det er super 80’er-agtigt og virkelig fedt, og man kan sagtens høre det i dag uden ironisk distance. Temaet er topmoderne for sin tid og afspejler seriens brug af gadgets og teknologiske fremskridt. Den rammer 80’erne lige i bagdelen.

- Busta Rhymes har iøvrigt samplet temaet i det ret fede nummer ”Fire It Up”.

Stu Philips & Glen Larson. Fra "Knight Rider", 1982-86, 4 sæsoner, serien er tilgængelig på dvd.

0:00

Muppet Show Theme

- Det har en musical-feel over sig, og jeg er en sucker for musicals. Det er er virkelig godt skruet sammen og virkelig fængende.

- Jeg var ret lille, da jeg så Muppets Show. Jeg var ikke med alle vittighederne, men det var også lige meget, for mit absolutte højdepunkt var musikken, og det i sig selv var en fest.

The Muppets. Fra "The Muppet Show", 1976-1981, 5 sæsoner, serien er tilgængelig på dvd.

0:00

  • Ulla Essendrop er blandt andet kendt fra Aftenshowet, Sporten og Eurovision. Følg @essendrop på Twitter, @ullaessendrop på Instagram og 'essendrop' på Snapchat.

  • DR-værten er vild med serier og hendes egne favoritter tæller blandt andet "Modern Family" og "Veep".

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk