Ups! 5 geniale serier Emmy-akademiet totalt har overset i 2017

I aften uddeles der priser til de bedste serier i 2017 til The Emmy Awards i Los Angeles. Men der er nogle helt klare huller i nomineringslisterne.

Første afsnit af Lena Dunhams prisvindende serie 'Girls' (tv) udkom i april 2012. I april i år blev serien afsluttet med den sjette og sidste sæson. (© HBO Nordic)

I 2017 er serielandskabet større, bredere og dybere end det nogensinde har været.

Med over 400 serier at vælge imellem for det 21.000 personer stærke Emmy-akademi, er det umuligt at honorere alle de serier, der fortjener det.

Alligevel er der nogle enkelte mesterværker, man næsten ikke kan bære, ikke at se på listen over de nominerede i de to vigtigste kategorier: bedste komedie og bedste drama.

(© HBO Nordic)

Girls

Lena Dunhams ikoniske dramedy om unge i 20’erne i Brooklyn, vil gå over i historien sammen med Beyoncé, som én de vigtigste introduktioner til feminisme i populærkulturen.

Serien stoppede på toppen og at hverken Lena Dunhams svanesang om Hannah og hendes venner ikke får anerkendelse for andet end gæstestjerner og musik, er næsten fornærmende.

'Girls' kan ses på HBO Nordic og C More

The Americans

Koldkrigsdramaet om Elizabeth og Philip, der i virkeligheden er KGB-agenter forklædt som amerikansk kernefamilie, er den bedste dramaserie som ingen ser.

Der er ellers masser af realistisk sex og koldblodige mord begået i moder Ruslands navn, men det meget tålmodige tempo er åbenbart for meget for både de fleste seere - og Emmy-akademiet.

Femte sæson trådte en smule vande, så man må krydse fingre for sjette og sidste sæson i 2018.

'The Americans' kan ses på Netflix og Blockbuster

(© Amazon Prime Video)

Transparent

Jill Soloways kritikerhit om transmoren Maura, der engang hed Mort, fik for alvor Amazon på landkortet som streamingtjeneste.

Jeffrey Tambor stråler i hovedrollen og er også nomineret igen, men der er ingen nomineringer til selve serien.

Måske fordi den er for alvorlig, til at være den bedste komedie, og for kort og let til at blive taget seriøst som drama.

'Transparent' kan ses på Amazon Prime Video og Viaplay

(© HBO Nordic)

The leftovers

Det her er den, der gør allermest ondt.

Der er tale om tredje og sidste sæson af én af de mest kunstnerisk og tematisk ambitiøse serier, der nogensinde er lavet, med en af de mest rørende, eksperimenterende og tilfredsstillende afslutninger i seriehistorien: 'The Leftovers'.

Heldigvis er seriens udbryderstjerne Carrie Coon nomineret for sin rolle i 3. sæson af 'Fargo'.

Men at sidste sæson af 'The Leftovers' ikke er nomineret for bedste dramaserie, er en fejl på linje med Emmys største synd; den katastrofale gentagne negligering af 'The Wire'.

'The Leftovers' kan ses på HBO Nordic

(© HBO Nordic)

Game of Thrones

Verdens største Emmy-sluger nogensinde kunne slet ikke blive nomineret i år, da afslutningen af seneste sæson faldt for tæt på Emmy-nomineringerne.

Daenarys og co. kan selvfølgelig rydde bordet i 2018 i stedet, men det kan gøre chancerne meget dårligere, at det til den tid er længe siden, at begejstringen for 7. sæson har lagt sig.

Det er derfor sindssygt vigtigt for HBO at deres nye arvtager til 'Game of Thrones', sci-fi-dramaet 'Westworld', er årets mest nominerede serie med hele 22 nomineringer (sammen med sketchshowet Saturday Night Live, der fik lige så mange på komediesiden).

'Game of Thrones' kan ses på HBO Nordic og C More

Facebook
Twitter