Ups, Britney gør det igen: 5 sange du skal kende med popprinsessen Spears

I dag udkommer det niende album fra popprinsessen Britney Spears. Her er hendes fem største hits indtil videre

Britney Spears har mere end 18 år i pop-manegen bag sig. I dag udkommer hendes niende album. (Foto: pressefoto)

It's Britney, bitch!

Hun var bare 16 år da hun brød igennem lydmuren med debutsinglen "...Baby One More Time", og lige siden har Britney Spears været indbegrebet af en popprinsesse.

Trods 18 ofte turbulente år i musikbranchen bag sig har Spears stadig fuld gang i karrieren, og i dag udkommer sangerindens niende album "Glory", der samtidig skriver sig ind i en lang historik af popperler fra Frk. Spears.

I den anledning har vi kigget hendes bagkatalog igennem og samlet fem ikoniske numre, som har været med til at definere den amerikanske popprinsesse gennem årene.

1. "...Baby One More Time"

"Oh baby, baby" - sådan lød startskuddet til dét, der skulle vise sig at blive et af verdens største popfænomener.

Den dengang 17-årige Britney strøg til top på alverdens hitlister i 1998, da hun debuterede med nummeret "...Baby One More Time", der stadig holder den dag i dag.

Sangens video, med sine stramt koreograferede dansesekvenser og det nu ikoniske skolepige-outfit, var Britneys egen idé, og det knapt så uskyldige look gav i den grad pote hos slut-90'ernes teenagere.

2. "I'm A Slave 4 U"

Året er 2001 og Britney dominerer popverdenen. Debut-pladen og senere efterfølgeren "Oops..! I Did It Again" har cementeret Britneys plads i poppens absolute superliga, men det uskyldige-dog-frække-image er begyndt at krakelere.

Dødsstødet lyder da Britney -stønnende og storsvedende - lancerer videoen til nummeret "I'm A Slave 4 U".

Sangen bliver ikke noget nævneværdigt hit, men det lykkes Britney at bane vejen for en mere moderne lyd og et lang mere sexet udtryk.

Ikke mindst takket være sin optræden ved MTV Video Music Awards samme år, hvor hun vrider sig rundt på scenen med en stor pythonslange om skuldrene.

3. "Toxic"

Et af Britney Spears største hits til dato, "Toxic", udkommer i 2003 og har siden floreret på talrige lister over de bedste popsange nogensinde. Nummeret scorede endda Britney sin første - og hidtil eneste - Grammy-award.

Med sangens video flyver Britney iført stewardasse-kostume og næsten-nøgen-glimmerdragt ind i hjerterne hos alverdens popfans.

Sangen holder stadig den dag i dag, hvis man skal tro tal fra streamningtjenesten Spotify. Her er nummeret blevet hørt mere end 85 millioner gange.

4. "Piece Of Me"

Efter næsten ti år i rampelyset har Britney fået nok, og udsender i 2007 nummeret "Piece Of Me". En regulær fuckfinger til pressen og de paparazzifotografer der er fulgt i hælene på hende, siden hun var teenager.

"I'm Mrs. "OMG that Britney's shameless (...) I'm Mrs. "She's to big, now she's too thin" proklamerer hun kækt.

Nummeret bliver et stort hit og det tilhørende album "Blackout" bliver stadig af mange regnet for at være et af sangerindens bedste.

Succesen kan dog ikke redde Britney, der siden slutningen af 2006 har gennemgået noget nær en offentlig nedsmeltning.

Hun har mistet forældremyndigheden over sin to sønner, dulmer smerterne med sprut og stoffer og knækker i sidste ende under presset og bliver i januar 2008 indlagt på psykatrisk-afdeling.

5. "Womanizer"

Trods sit nedbrud går der ikke længe før Britney igen er på alles læber - denne gang for sin musik, og ikke det turbulente privatliv: I efteråret 2008, kun ti måneder efter sin indlæggelse, udsender Britney comeback-singlen "Womanizer".

Der er tale om det helt store comeback, og sangerindens pladeselskab hiver det tunge skyts frem i form af instruktøren Joseph Kahn. Han er manden bag hitvideoen til "Toxic", og står også bag kameraet på videoen til "Womanizer".

Videoen ligger sig med sit udtryk i tråd med de musikvideoer, der i sin tid var med til at skyde Britneys popularitet helt i top. I dag er den blevet set mere end 140 millioner gange på YouTube.

...og hvad nu?

Britney Spears udgiver i dag fredag sit niende album "Glory", og kun tiden kan vise om ét af pladens 17 numre formår at skrive sig ind i pophistorien som disse fem sange.

Albummet har fået blandende anmeldelser. Herhjemme giver Gaffa to lunkne stjerner, mens udenlandske medier som Vanity Fair og Boston Globe er mere begejstrede.

Førstesinglen "Make Me" har endnu ikke formået for alvor at markere sig på alverdens hitlister, men hvis man skal historien, skal vi nok ikke afskrive muligheden for flere ikoniske pophits fra Frk. Spears.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk