Vågn op, Michelin! 3 danske restauranter der fortjener en stjerne

Disse restauranter skaber gastronomi i verdensklasse, mener madekspert, der krydser fingre for mandagens afsløring.

Hvis det står til madekspert Mads Schytte fra Gastromand, så fortjener både Nærvær (tv.) og Barr en af de eftertragtede stjerner, der uddeles mandag. (Foto: Scanpix / @barrcph)

Om lidt skal vi til det igen.

Mandag udgiver dækfabrikanten Michelin den nordiske udgave af deres spiseguide. Her afsløres det, hvilke restauranter i Danmark, der er så heldige at få karakter i den prestigiøse guide.

I alt har danske restauranter 29 michelinstjerner. I toppen ligger Østerbro-restauranten Geranium, der har topkarakter i form af tre stjerner.

Men hvilke restauranter fortjener at blive tilgodeset i årets udgave? Vi har bedt en madelsker om at se tegn i sol, måne og michelinstjerner.

Mads Schytte fra madfællesskabet Gastromand udpeger en række restauranter, som han mener, fortjener en stjerneformet udmærkelse.

Barr

- Barr ligger i Nomas gamle lokaler med ingen ringere end Thorsten Schmidt til at svinge panderne, fortæller Mads Schytte.

- Barr betyder byg på oldnordisk og er en reference til restaurantens tema, som er 'øl-bæltet', der strækker sig hen over Nord- og dele af Mellemeuropa, hvor der drikkes mere øl end vin.

- Det er lidt en restaurant, som man ikke ved første øjekast tænker Michelin-guiden vil kaste sig over, men de har overrasket før. I vores øjne er Barr en stjerne værdig for deres originale tilgang til deres serveringer - og ikke mindst deres ølkort.

Trio

- AOC's tredje restaurant ligger i smukke Axel Towers.

Serveringerne er skarpe, vinene er matchet tæt på perfekt, stemningen afslappet og indretningen fed, fortæller Mads Schytte.

- Den er resultatet af Søren Selins og Christian Aarøs samarbejde. Sætter man dem sammen sker der ting og sager. Sidste år i januar spåede jeg dem til at modtage deres første Michelin-stjerne inden for et år!

Nærvær

- Et stenkast fra det gamle Noma på Christianshavn i København ligger Restaurant Nærvær. Her har restauratør og kok Yves Christian-François Le Lay skabt en af de mest intime restauranter, der findes.

- Du kommer helt tæt på køkkenet, idet du praktisk talt spiser i køkkenet og herfra kan nyde et smukt miks af nordisk, fransk og asiatisk madkultur.

- Nærvær er ny, men kunne sagtens være én af dem, som bliver tildelt deres første stjerne i år. Vi krydser fingre!

(Billeder: @barrcph / Scanpix / Trio)

  • Sammen med tre venner står Mads Schytte bag madbloggen Gastromand.

  • Der er 30.000 følgere på Facebook, 30.000 følgere på Instagram og 250.000 unikke brugere på deres blog hver måned.